התסריט שאני חושב עליו זה מחיקה מסיבית של חוב - לפחות 50% - זה יביא את אלביט לשווי נכסי חיובי קטן - אך עדיין יהיה קשה לשרת חוב של מליארד ש"ח - זה ידרוש לחץ מימושים ומי שרוצה להשתלט על אלביט בגלל פוטנציאל, ירצה להחזיק בנכסים ולהמשיך להשקיע ביזמות נדל"ן- מימושים יהיו בנכסים בשלים כמו המלונות או ספקולטיביים / לא בליבה כמומדיקל וקמעונאות - אך את הנדל"ן ירצו לשמר ולהשביח - לכן מחיקה משמעותית של 70% מהחוב לא תפתיע.
נניח ומוחקים רק 50% - זה 1.1 מליארד ש"ח של מחיקה, בהנחה שיורק וכו קנו אגח במחיר בסיס של 45% מפארי, מחיקה של 1.1 מליארד שווה למחיקת כל ההנחה שלהם על הפארי והחוב הנותר הוא כבר "כסף אמיתי שלהם"
אם אני מבצע מהלך כזה ומוחק 1.1 מליארד ש"ח לחברה עם שווי שוק של 160 מש"ח אם הייתי נדיב מאוד הייתי משאיר למחזיקים הקיימים 15% מהחברה - לא יותר - כנראה משמעותית פחות - הרי ללא מחיקה החברה פושטת רגל ויש לי כבעל חוב 100% מהמניות.
אחרי מחיקה של 1.1 מליארד ש"ח - מה יהיה שווי אלביט ? הניתוח שלי אומר שווי נכסי של 150 מש"ח , תוסיף פוטנציאל וכו - 500 מש"ח - כלומר מחזיקי המניות הקיימים יפסידו עוד 50% משווי המניה היום - לדעתי אף יותר