JSPJS
אני לא מבין לאן אתה חותר.
לאלביט אין כסף בקופה לתשלומי 2013 .
לאלביט אין שווי נכסי חיובי - יש לה שווי נכסי שלילי של כמעט מליארד ש"ח.
לאלביט בעל בית ללא מקורות להזרים לחברה, הוא עצמו מסובך בחובות עם בנקהפועלים ורשה לי להאמין שמחביא כמה מאות מליונים של שקלים בנכסים אישיים.
זה עצוב, זה חבל אך זה המצב.
מה אתה מציע לעשות? לחכות? למה? לתת להנהלה הכושלת להמשיך "לשחק" ולמשוך משכורות?
אם למדנו משהו מתהליכי הסדרי החוב , זה לזהות מתי יש על מה לדבר ומתי אין. כאן אין על מה לדבר - כמו באמפל כמו באידיבי אחזקות
אתה חושב שיש הבדל בין זיסר למימן?
אני חושב שביטוח הדירקטורים של אלביט הוא בסכומים משמעותיים.
חוב בנקאני חושב שהאינטרס שהראשון הוא לוודא שבנקפועלים לא ירוקן את הקופה ודי לחכימא ברמיזא. הפועלים מובטח מול חלק ממניות פלאזה - והבטחונות משמעותית פחות מהחוב, כך שלאחר מימוש הבטחונות, בנק הפועלים עומד כיתר בעלי החוב. אם יש חובות נוספים בעדיפות אז עדיף שימשיכו לשאת ריבית ואלביט תמשכן את יתר הרכוש שניתן למשכן על מנת לשלם לבנקים?
ראשית זה לא בנקים - זה דוייטשה בנק, שנית איננו יודעים כמה החברה רכשה בפועל - היו רק שתי הודעות בימים עוקבים על רכישות ומאז שקט, וכן, דוייטשה בנק הופך להיות נושה של האגח שהוא מחזיק - למרות שמימן רק חצי מהרכישה -זו עיסקה עקומה בריבית של שוק אפור שההנהלה לא היתה צריכה להציע אותה והדרקטוריון לא היה צריך לאשרה - ואפשר וצריך לגרום להם לשלם על הנזקים שנגרמו.מעבר לכך, בהינתן הקניות הלא קטנות שלאלביט הדמיה יתכן והאינטרס של המחזיקים הוא בכל זאת להמתין שאגרות החוב במאות מיליונים תוחזרנה לחברה מהמערכת הבנקאית - כי אחרת החוב הזה הופך את הבנקים שנתנו אשראי למחצית הרכישות לנושים שקבלו את מחצית הכסף מאלביט ונושים יחד עם שאר הנושים.
אתה מציע להמתין עד מרץ 2014 ושאלביט תשלם את כל התחייבויותיה עד אז על מנת שתקבל חזרה האגח ותוכל למחוק אותו? אם תבדוק את שכתבתי כאן על תוכנית הרכישה הזו תראה כי רווח ההון המקסימלי של אלביט הוא רק 100 מליון ש"ח - זה לא משנה כלום בתמונה הגדולה, שנית , לאלביט אין כסף לתשלומים של 2013 לא כל שכן תחילת 2014 . ונניח ותשלם והאגח יוחזר - קרא את ניתוח שווי הנכסים של אלביט - אחרי תשלומי 2013 לא נותר בה כמעט שום דבר שניתן לממשו באופן סביר, וכמובן חובותיה יהיו גבוהים לעין שיעור מנכסיה
כל רגע נוסף שהחברה קיימת במתכונתה הנוכחית זה פחות ערך לבעלי האגח.