שלום TBY ידידי,
אכן, צריך להזכיר ובגדול את הנושא של הקניות החוזרות, אך לטעמי רק לשם גינוי ומיגור התופעה הנלוזה.
אני נדהם כל פעם מחדש, ויחד עם זה התופעה משעשעת למדי, שבכינוסי מחזיקי האג"ח כל גדולי האנליסטים ונציגי המוסדיים הגדולים (ששם מוזכר השכם וערב בעיתונות הכלכלית כתומכי הצעד הזה)
צועקים בקול גדול על בעלי החברה כי רוקנו את הקופה בקניות החוזרות (יחד עם הדיבדנד והבונוסים השמנים). התדהמה מתגברת כי מתחיל ויכוח בין נציגי הסדרות השונות על העדפת נושים כי קנו סדרה
אחת יותר מהשניה. במקרה אחד, אפילו אני הקטן התערבתי בין הניצים והסברתי למה אין שום העדפת נושים.
אל תשכח, ואתה ציינת את זה מפורשות כי גם 2013 בסימן שאלה גדול, אנו עוסקים בחברות בקשיים עם קופה כמעט ריקה לחלוטין ותזרים בעייתי.
נו....אז מה קרה עכשיו ?? הקופה התרוקנה לחלוטין ולא נשארה אגורה.
במקרה דנן, נדמה לי ותקן אותי אם אני טועה, אין שיפור בתזרים בזמן הקצר כי תשלומי האג"ח שיהיו אצל דויטשה הינם חלק מהחזר ההלוואה. שלא לדבר על השוק האפור.
להזכירך, לפני חודשים ספורים בזמן הויכוח הגדול מול בנקהפועלים, רואיין בכיר במערכת הבנקאות והזכיר כי האדון זיסר ידוע בהיסטוריית התשלומים הקלוקלת שלו, הוא נזרק מבנק אחרי בנק,
וגם אם הוא שילם בסוף זה רק אחרי שהוציא את הנשמה למלווה. צר לי, וסליחה שלא אפרט, אני מכיר את הסיפורים הללו מכלי ראשון.
לגבי הסיפא של תגובתך, אני מסכים לחלוטין כי באג"ח הזבל טמון זהב. אני גם יותר ממחזק את קביעתך שזה דורש היכרות והבנה מדוייקת של התהליכים. חלומות גם לא תמיד מתגשמים.
בברכה ובהצלחה,
אודי