אודי,
אין צורך להתנצל על שאלות לגיטימיות .אתם גם מכירים טוב את דעתי הנחרצת שקניות חוזרות הינן תספורת לכל דבר ועניין.
ובכל זאת, אתם כל הזמן מזכירים פה רווח הון וכל מיני חישובים בנידון.
סליחה על השאלה - אבל מה מעניין רווח ההון את מחזיקי האג"ח ?? אבסורד.
המסקנה שלי על אלביט נמצאת בתחילת הדיון - והיא לא חיובית בכלל - אני מעריך שאלביט לא יכולה לעבור את 2013 מבחינת תשלומים וגם אם יהיה הכסף - הנואשות של המצב תביא לעצירת תשלומים.
עכשיו פתאום מתברר שיש גוף רציני שמוכן להמר על תשלומי אלביט עד אפריל 2014 - מבחינתי זה אומר דרשני:
- אם החברה מצליחה לעשות תספורת מרצון משמעותית ביותר = רווח הון גדול (נניח קונה את רוב סדרה ז') - הפער בין הנכסים להתחייבויות בפרוק יורד מאוד - נק כדאיות האחזקה של האגחים השונים משתנה מאוד - גם במקרה של פרוק, שלא לדבר על ההיבטים האחרים - מאזן, ריווחיות, הוצ מימון עתידיות.
- אם התספורת אינה משמעותית ביחס לתמונה הכוללת = רווח הון קטן יחסית לפער נכסים התחייבויות - אז דבר לא השתנה
- אם החברה קונה במרץ אגחים קצרים - זה משפר משמעותית את התזרים בטווח הקצר -משנה את ההתיחסות לאחזקת אגח א' ו-1
- אם ה -IRR שדורש DB נמוך יחסית - המצב לא רע, אם שוק אפור - זה גם אומר משהו
המסקנה מובילה לפעולה -אם דבר לא השתנה, הסיטואציה יוצרת הזדמנויות - מי שמחזיק יכול למכור בנקודה בה חשב למכור מההתחלה , מי שחשב שהמצב ישתפר ורוצה לקנות - יחשוב פעמיים וכ' , מי שמסוגל למכור בחסר - נפתחה לו הזדמנות
מעבר לכך אני חושב שזה מעניין מאוד מכמה היבטים -
הראשון להשכלה כללית - כיצד העסק הזה עובד -זה הופך חלק מהפרקטיקה בחברות עם אגח זבל
השני - אני מחזיק אגח ז' - הוא עולה חזק - כדאי למכור? מלהסתכל על השער של האגח , לקרוא במאיה ובעתון - אני לא יכול לגבש החלטה
השלישי - באגחי הזבל טמון זהב - פוטנציאל לרווחים מאוד גבוהים - אך זה דורש הבנה מדוייקת ככל האפשר של הסיטואציה - יש כאן ארוע משמעותי , אי אפשר לתת לו לחלוף מבלי התיחסות .
לגבי השאלה על אגח 1 - תבדקו בטבלה המקושרת - ראו איזה הפסד הון ענקי כל רכישת אגח א' יוצרת לאלביט. הם רוכשים האגח רק כדי להגיע ל - IRR מול DB