היום התפרסם ציטוט שאני לא יודע אם לבכות או לצחוק, אך "תעשיית ההסדרים" מתגלה במלוא מערומיה - אוסף חובבים שאינו מבין מימינו ומשמאלו בעסקים, גם אם הם עו"ד או נציגי מוסדיים -
"עו"ד רועי סלוקי ואוהד אלוני מנציגות סדרה ב' מסרו בתגובה: "אנו מבינים את החשיבות להגיע עם הבנות עם בנקהפועלים, יחד עם זאת, לאור רמת הסיכון הגבוהה שההסכם מול הבנק חושף אליו את המחזיקים במידה וחברת פלאזה לא תעמוד בהתחייבויותיה, ההצבעה צריכה להתקיים ברוב של 75% ולא כחלק מן ההסדר. אנו נדרשים להחלטה כאשר חברת פלאזה הינה בחזקת קופסה שחורה ואין לנו כל מידע לגבי מצבה דבר שבעייתי כשלעצמו. נראה כי הנהלת החברה עושה שימוש בכוחה המונופוליסטי מול המחזיקים כדי לאלץ אותם לחתום על ההסדר המתאים לבעל השליטה ונושאי המשרה בה".
כלומר כל התקופה של הטיפול בהסדר, כל המליונים שהוצאו על נציגות והיום הם באים ואומרים על הנכס המרכזי של אלביט, שהוא לב ההסדר כי הוא קופסא שחורה
הם אומרים שזה מצב בעייתי - אך אני לתומי חשבתי כי יש ייצוג של נאמנים ונציגי נושים ויש להם עו"ד על מנת למנוע "מצבים בעייתיים" של חוסר במידע
חשבתי שאחרי "שמומחה בית המשפט" בדק את ההסדר הוא ידע מה מצבה של פלאזה -אחרת כיצד ניתן לאמר על הסדר אם הוא טוב או רע?
אם אני הייתי מנהל המו"מ בשם הנושים והיתה חסרה לי אינפורמציה היתה מתרחשת אחת משתי חלופות - או שהיו משלימים לי הכל באופן מלא ולשביעות רצוני המלאה או שמפרק היה ממונה וממילא כל המידע היה מתפרסם, ואלא שיש להם מה להסתיר יצטרכו לבדוק טוב את פוליסות הביטוח שלהם.
אך להגיע להסדר שאושר ע"י הנושים ועכשיו להודות שפלאזה היא בעצם קופסא סחורה , זו שערוריה שאין כדוגמתה
בקיצור, אני ממליץ בחום למי שמחזיק אגחים של אלביט בצפיה להרוויח בהסדר לחשוב פעמיים אם בכלל כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה , כאשר הרופא אומר שאין לו מושג מה המחלה והתרופה שניתנת היא "על עיוור".