x

עמוד 8 מתוך 27 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 285

נושא: אלביט הדמיה - תמונת מצב

Hybrid View

הגיעו כנראה ימות המשיח - הנאמנים של החברה נזכרו בתפקידים וקבעו מועד להתכנסות בעלי האגח מכל הסדרות לצורך - הגנה על זכויות, מינוי נציגות, מינוי עו"ד

האסיפה תתקיים ב - 14/1/2012 - יום שני, כמעט שבוע לפני המפגש שזומן ע"י החברה.

לדעתי הנאמנים חשופים לתביעת רשלנות מצד מחזיקי האגח - היה ברור שיש צרה מתקרבת והם לא עשו כלום ואיפשרו לחברה להוציא את שאריות המזומנים על "תוכנית רכש" ספקולטיבית שכל שעשתה זה להעביר המזומן של החברה לדויטשה בנק.

אני חושב שאינך קורא את התמונה נכון - אין כוונה שאלביט תפעל תחת מפרק, אין רצון או צורך "לפרק" את החברה - זו חברת אחזקות שצריכה לעבור רה-ארגון של חוב, השאלה כיצד.
    יש שתי אפשרויות עיקריות - עם תרומת בעלים , ללא תרומת בעלים.

כל הסדר ששומר את זיסר בפנים יחייבו להזרים לפחות 200 מש"ח כהתחלה שלדעתי אין לו. בהנחה שיזרים , חייבים למחוק חלק משמעותי מהחוב על מנת לאפשר לחברה לתפקד ולכן בעלי החוב יקבלו מניות חדשות של אלביט [אולי גם מניות פלאזה] והאגחים יאוחדו ל- 2-3 סדרות - בינונית, ארוכה וסדרת "בונוס" לעוד 20 שנה ללא ריבית. והחברה תמשיך להתנהל בלחץ של תשלומי חוב שיחייבו מימושים - כי אין מקורות המייצרים תזרים ראוי .

ללא הזרמה, בעלי החוב יהפכו לבעלי המניות - לא יהיו יותר סדרות אגח - לא יהיו הוצאות מימון, לא יהיה צורך לחלוב את פלאזה . מקימים דריקטוריון חדש , ממנים מנהל שיפעל מול החברות הבנות וזהו - המניוות סחירות, מי שרוצה למכור שימכור מי שחושב שזה עסק עם פוטנציאל השבחה ירכוש המניות . מי שמאמין שבחברה יש פוטנציאל השבחה - זו הדרך היעילה ביותר להשביח את החברה .

באספה אומר שיץ "מימושים זה ב DNA שלנו" כהסבר מדוע זה "לא בעיה" לעמוד בתזרים הצפוי שנסמך ברובו על מימושים.

המשפט האמיתי - "משיכת זמן מול נושים זה ב - DNA של זיסר"

נסיון החיים לימד את זיסר להתייחס לזמן בו יש לשלם חובות כדבר גמיש -אם אפשר לדבר על זה - אז מדברים ומדברים ומדברים - ובנתיים לא משלמים כלום

זו אסטרטגיה של דחיה שברורה מדוחות תזרימי המזומנים של 2012 - המימושים נדחים מרבעון לרבעון.

לכן אומר שיץ "נשמח לעבוד מול כל נציגות" - יסבירו לנציגות כי או טו טו יש מימוש, תנו 2-3 חודשים וכך זה יתגלגל.

אם אני בנציגות, הייתי בודק בפינצטה את ההון העצמי של פלאזה - מוריד ממנו את הרווחים החשבונאים שנבעו מירידה במחיר האגח של פלאזה, בוחן את הפרויקטים שפועלים לוודא שהפרויקטים משוערכים בשווי הנכון [היום זה בטוח לא המצב - גם לא קרוב] בודק את המגה פרויקטים - קאסה רדיו, האי בהונגריה, הפרויקטים ההודו ומשערך אותם לשווי אמיתי , ואת כל האדמות "במלאי" - משערך מחדש - דבר ראשון מוריד את כל ההוצאות שהוונו לתוך מחיר הקרקע ובודק מה שווי הקרקע האמיתי - תהליך כזה ישאיר אולי 50% מההון העצמי - אבל זה הון אמיתי לעסק חי .

במקום לדבר באויר על "שווי" צריך להשקיע קצת עבודה ולצאת מהמשרד.

אהלן tby,

למה שורט על המניה, ולא על אחד האג"חים שחגג קצת יותר מדי(למשל ד')?

הרי כל חישוביך היו אם אני זוכר נכון בשער נמוך מ-40 אג', וכיום המחיר שם כבר על 55 אג', שבמידה והקניות יהיו שם, הן יתנו מספרים שונים לגמרי.

ערב טוב

ליאור,

באופן כללי, שורט על אגח זה לא דבר מקובל לבצע, אלא אם מדובר על אגחים של מנפיקים "בטוחים" כממשלה / חברת חשמל שאין להם מניות ואתה מניח שתהיה הרעה משמעותית במצבם וגם אז הכלכליות של המהלך די בעייתית כי מעבר לעלויות ההשאלה של הנייר, אתה צריך לשלם גם את הריבית.

אני לדוגמא בשורט על אגח ארוך של ארה"ב באמצעות תעודת סל ואופציות על תעודת סל (TMF)

ספציפית לגבי אלביט זה שאלה של עלות /תועלת - אם הנחתי נכונה ואנו לפני הסדר חוב / פרוק אזי המפסידים הגדולים יהיו בעלי המניות - במצב קיצון - המניה תהיה שווה 0 ואני ארוויח 100%. העלויות שלי הם עלויות ההשאלה בלבד, אני לא רואה מצב בו אלביט תשלם דוידנד. לעומת זאת באגח - יש לו שווי חיובי בפרוק, הוא עשוי לשלם תשלומי ריבית - כך שפוטנציאל הרווח יותר קטן והעלויות הרבה יותר גבוהות. זו התאוריה.

פרקטית - אני מבצע שורט על המניה בארה"ב.

סוכנות הדרוג התעוררה - הורדת דרוג.

מי שקרא את שכתבתי על אלביט הדמיה, יכול לוותר על קריאת הדוח.... http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=785771

הציטוט הרלבנטי מהדוח - "סיכויים גבוהים מאוד לכשל פרעון בחודשים הקרובים"

היי tby,

הלכת רחוק.....

אף אחד לא מתכוון לשלם כאן ריבית.
    ההסתכלות שלנו הייתה לטווחים שונים לגמרי כנראה.

ערב טוב

לדעתי אלביט הדמיה כן קונה אגחים, אפשר לראות ימים שיש שם מחזורים גדולים פתאום, החברה הבינה שאם היא תדווח על הקניות המחירים יעלו והיא לא תצליח לקנות במחירים זולים, אז היא מנצלת את היותה דואלית ולא מדווחת לבורסה על קניות יומיות.
    ימים יגידו אם החברה אכן קנתה או לא.

אפשר לראות שהיום יש קניות באגח ז' ו ד' יש שם פתאום מחזורים גדולים, אם החברה לא קונה אז מי כן ?

אהלן TBY ו-REEM,

האג"חים לדעתי עשו מהלך כל כך מוגזם מאז יציאת תכנית הרכישות, שאפילו אם החברה ממשיכה לקנות במחירים אלה, היא נתקלת במוכרים נחושים מאד.
    יש ימים של מחזורים דיי גדולים בסדרות ז' ו-ד', אך גם בימים כאלו, בדרך כלל הניירות מסיימים בירידה.
    בזמנו שאלתי אל TBY למה שורט על המניה ולא על האג"ח, וזאת הייתה המחשבה מאחורי זה.
    האג"חים עשו לדעתי מהלך שנבע אך ורק מהקניות של החברה, וזה היה דיי מתבקש שיצא שם האוויר מתישהו.

יום טוב

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות