ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
אני גם חושב שעיתוי שליחת המכתב הוא מקרי, ולעצם העניין, פסגות מכרו את החוב בנזיד עדשים כי מן הסתם לא היתה להם ברירה, ברגע שהדירוג צנח מA לC, כל הקרנות מכרו כי הם היו חייבות, ואזי ללא ביקוש הם נאלצו למכור במחיר נמוך,
אני לא חושב שהיה להם רצון למכור אם לא היו מחייבים אותם, במקרה כזה הפרשנות שלך מוטעית
Rinmat, את מדברת על קרנות נאמנות - אכן, קרן שאין לה ! בשם חייבת לממש את האג"ח - אני לא מדבר על קרנות נאמנות שהן אקורדיון לכסף - פעם הצבור מכניס בקושים והמחיר עולה ופעם פודה את הקרנות והמחירים יורדים.

אני מדבר על תיק ניירות של קופות הגמל, פנסיה והשתלמות - בפועל הקופות מכרו אפילו ב- 20-30אג - אני הייתי מצפה מהן אפילו לקנות כנגד הירידות ולאחר מכן לפעול להחלת הסדר כולל בשורות IDB.

אם הקרנות לא היו מוכרות בכל מחיר, נניח היו עוצרות ב- 40-50אג ומזרימות ביקושים כנגד הקונים ולאחר מכן פועלות על מנת לחייב את דסק"ש, פתוח ואחזקות ללכת להסדר פריסה כוללני שכולל נניח תוספת של 5 שנים למח"מ האג"ח - תוספת ריבית של 1-2% - כשההטבה גדולה יותר לקצרות + אופציות למניות בקבוצה - הן היו מייצרות ערך הרבה יותר גדול לעמיתים מאשר למכור ב- 30אג ולייצר נזק פרמננטי.

האם את מסכימה איתי שאם היו לוקחות את נוחי לבד בלי עו"ד ואומרות לו שמע: המצב בעייתי, לך להסדר פריסה, שפר ריבית, תן לנו אופציות - הן בדסק"ש, הן בפתוח והן באחזקות - היו לו את כל הסיבות להסכים על פני מכירה לא מיטבית של נכסי הקבוצה - מהר ובמחירים לא אופטימלים.

ל- tby, אני חושב שאתה טועה, אם היה צריך להוציא מכתב שיגרום לקבוצה לגייס לא 35M ש"ח אלא 100M ש"ח היה צריך לעשות את זה בסמוך לתשקיף של הזכויות - כבר אז היה עליהם להודיע כי הם דורשים פתרון של כל 2012 ולא מכספי החברה - למה זה לא נעשה? להערכתי מאחר ומדובר באג"ח ר"מ קרי רק המוסדיים מחזיקים בו והוא לא גולגל לשוק לצבור הרחב - המוסדיים העדיפו פרעון קרן וריבית של 35M ש"ח ורק לאחר מכן יצאו עם המכתב - רציתם מכתב? בסדר, הגיוני, עשו זאת מחר, ביום חמישי, שישי למה ביום הזכויות.