Rinmat, את מדברת על קרנות נאמנות - אכן, קרן שאין לה ! בשם חייבת לממש את האג"ח - אני לא מדבר על קרנות נאמנות שהן אקורדיון לכסף - פעם הצבור מכניס בקושים והמחיר עולה ופעם פודה את הקרנות והמחירים יורדים.
אני מדבר על תיק ניירות של קופות הגמל, פנסיה והשתלמות - בפועל הקופות מכרו אפילו ב- 20-30אג - אני הייתי מצפה מהן אפילו לקנות כנגד הירידות ולאחר מכן לפעול להחלת הסדר כולל בשורות IDB.
אם הקרנות לא היו מוכרות בכל מחיר, נניח היו עוצרות ב- 40-50אג ומזרימות ביקושים כנגד הקונים ולאחר מכן פועלות על מנת לחייב את דסק"ש, פתוח ואחזקות ללכת להסדר פריסה כוללני שכולל נניח תוספת של 5 שנים למח"מ האג"ח - תוספת ריבית של 1-2% - כשההטבה גדולה יותר לקצרות + אופציות למניות בקבוצה - הן היו מייצרות ערך הרבה יותר גדול לעמיתים מאשר למכור ב- 30אג ולייצר נזק פרמננטי.
האם את מסכימה איתי שאם היו לוקחות את נוחי לבד בלי עו"ד ואומרות לו שמע: המצב בעייתי, לך להסדר פריסה, שפר ריבית, תן לנו אופציות - הן בדסק"ש, הן בפתוח והן באחזקות - היו לו את כל הסיבות להסכים על פני מכירה לא מיטבית של נכסי הקבוצה - מהר ובמחירים לא אופטימלים.
ל- tby, אני חושב שאתה טועה, אם היה צריך להוציא מכתב שיגרום לקבוצה לגייס לא 35M ש"ח אלא 100M ש"ח היה צריך לעשות את זה בסמוך לתשקיף של הזכויות - כבר אז היה עליהם להודיע כי הם דורשים פתרון של כל 2012 ולא מכספי החברה - למה זה לא נעשה? להערכתי מאחר ומדובר באג"ח ר"מ קרי רק המוסדיים מחזיקים בו והוא לא גולגל לשוק לצבור הרחב - המוסדיים העדיפו פרעון קרן וריבית של 35M ש"ח ורק לאחר מכן יצאו עם המכתב - רציתם מכתב? בסדר, הגיוני, עשו זאת מחר, ביום חמישי, שישי למה ביום הזכויות.