tby,
אני יכול לקבל את דעתך אלמלא היה יוצא מכתב ביום הזכויות מטעם הנציגות - איך אדוני מסביר את המהלך?
אם הייתי נוחי לא היתה לי הגדרה יותר טוב מאשר להוציא את המה שמו ולהשתין לי על הידיים - מבחינתו הוא הלך להביא כסף גם בזכויות מהצבור - באותו היום יוצאת הודעה שיכולה לגרום לצבור לא להשקיע - צר לי, הבנתי את המציאות היא שלמוסדיים שמנהלים את העניין חשוב יותר הברדק הצבורי על פני להוציא מאחזקות עוד כמה מיליונים שזניחים ביחס למיליארד ומשהו שהם כבר מכרו.
לגבי בנקים, אני חושב שהמוסדיים טועים כשהם מנסים למשוך את כל העוגה רק לעצמם - לפנינו מגדל של 5 קומות של חברות החזקה ועוד שורה של חברות יצרניות מתחתיהם - כל הללו ביחד ולחוד משתמשים במימון בנקאי וחוץ בנקאי.
אני מצפה שהנהלת הבנקים יפעלו ע"פ השכל הישר ויראו את טובתם כתועלת אנכית - ולכן אם המוסדיים יראו את עניינם כחלק ממכלול כולל כדאי להם להגיע להבנות עם הבנקיים לגבי מי אוכל ומתי ובאיזה סדר.
לצורך העניין אני מבין את הרצון של בנקלאומי לראות את כספו בגנדן ואת דיסקונט בטומהוק.
צריך לבדוק טוב אם מהלך של מיטוט המגדל באמצעו (נניח שליחת אחזקות לפירוק) לא יכולה לגרום לבנקאים לייצר נזקים נמוך יותר בפירמידה - לא לאשר אשראיים חדשים ואף לדרוש פרעון חובות. הבדיקה חייבת להיות אנכית ולא רוחבית.
על כן, אני חושב שהאינטרס של המוסדיים בדסק"ש ואידיבי פתוח הוא שהבנקים למעלה לא יפעלו כמו במקרה קמן-ישאל לכל עומק החזית. אכן, הדרישה שכסף מגנדן יועבר לאחזקות זו בקשה לגיטימית .התשובה שחלקו דרוש למעלה לגיטימית באותה מידה.
ל- Rema, לא טענתי שכספי ומיתר מנסים למשוך את ההסדרים - התשובה שלי היתה מפרספקטיבה של 3 שנים מרגע שהחלו ההסדרים ב- 2009 - התחושה שלי מבלי לנקוב בשמות (אני מבקש לא להשמיץ שמו של אדם לפני שיש לי וודאות של 100% שכך הדבר (מעבר לכך גם היכולת להוכיח זאת - אחרת לא אטען זאת) - ויש מצב שאני טועה לגבי זה או זו או אחר - התחושה שלי מכל עשרות ההסדרים שיש כאן משיכת זמן גם מצד עורכי הדיו שמתפרנסים מזה).
לגבי בעלי השליטה - ברור שיש להם אינטרס למשוך - ועד אז או שהכלב ימות או שהפריץ ימות או שתגענה ימות המשיח - או במילים קצת יותר מפורשות - אם מבירא עמיקתא של השוק פתאם יגיע איזה גל של אופטימיות - סתם לצורך הדוגמא בהקשר הנוכחי נניח שמנית CS שטיילה באזור ה- 16 פרנקים לפני שלושה חודשים וכיום נסחרת באזור ה-21 פרנקים - תעלה לאזור ה- 30-40 פרנק - ואלו רמות שהמניה טיילה בהן במהלך 2011 - מדובר במאות מיליונים של דולרים אם לא יותר מכך - ולכן ברורה המטרה של בעלי השליטה למשוך ולקוות להפתפתחויות חיוביות).