לא קראתי מה דעתך על אג''ח ד', ומה נראה לך שיקרה עם הקצרות? והאם אתה מחזיק חלק מהאגחים?
לעניין של היום, מיזוג של כור לאחזקות נשמע לי כמו פרדוקס, אם כור תמוזג לאחזקות , האם דסק''ש תהיה הבעלים גם של אחזקות?
כתבתי באיזשהו מקום שאני מחזיק קצת מאחזקות, - ג' ו- ד - הערכתי היתה שתשלומי 2012/2013 יבוצעו ולכן ג', ו-ד' כאופציה על החלומות

מה יקרה עם ד'? - זו אופציה - אם מניית אחזקות תעלה כי יש יותר בטחון, גם האגח יעלה ולהיפך. חייבים לזכור שהסופו של יום כל ההנדסה הפיננסית - קבלת הלוואות ומיזוגים הם אמצעי לקנות זמן לא פתרון אמיתי. פתרון אמיתי הוא אחד משניים - כסף חדש לאחזקות=השקעה או שיפור בשווי הניכסי של פיתוח לא ניתן להכחיש - משתפר מיום ליום.

אני מחזיק יותר בפיתוח ועוד יותר בדיסקונט השקעות - אני מקטין בדיסקונט - ומגדיל בפיתוח במגמה לסגור את הפוזיציה בדיסקונט - לא שהאגח רע, נהפוך הוא , אך בעקבות עליית השווי הנכסי של פיתוח הסיכון / תשואה מתאים לי יותר להיות חשוף לפיתוח מאשר דיסקונט אך אינני רוצה להגדיל את החשיפה הכוללת לפרמידה מטעמי פיזור.

אגח אחזקות זה עדיין חלום , בוודאי ד' במחירו היום (בפרוק יקבל 8 ומטה) - הוא נעשה הרבה יותר מסוכן . כלום עוד לא קרה - הנפקת הזכויות היתה ידועה כולל סכום הגיוס שהוא מינימלי , האופציות הן אופציות - לא כסף בבנק ובוודאי האופציות שרחוקות בכסף, KKR זה במקרה הטוב במו"מ וגם עם יקרה - יש הרבה מהמורות בדרך שצריך לעבור. בכלל אם ישתנה משהו לרעה במאקרו, בשוק המניות או במצב הבטחוני, KKR יעלמו.

אם אתה מאמין שיהיה תשלום ב - 2013 - ממקורות חיצוניים (גנדן, שוב זכויות, מימוש אופציות) ג' עדיף לדעתי על ד' - אבל הסיכון עדיין גדול מאוד.

אם כור תמוזג לאחזקות ובהנחה שאחזקות תרכוש את מניות הציבור בכור, אני מנחש שהמבנה יהיה כדלקמן - בעלי המניות הנוכחיים של אחזקות - (25%-30% ) פיתוח (כ -10%) ודיסקונט (כ-60%) מחזיקים את אחזקות החדשה, שמצידה מחזיקה ב - 100% את פיתוח

כלומר חברת הבת בבעלות של אחזקות החדשה - פיתוח , תחזיק 10% ממניות חברת האם , והחברה הנכדה - דיסקונט , תחזיק 60%

אין שום פרדוקס או בעיה פורמלית, צריך "רק" לקבל את הסכמות כל הצדדים