x

עמוד 3 מתוך 8 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 75

נושא: אידיבי פיתוח - עסקה עם KKR

Hybrid View

אהלן חברים,

לפי מה שהיה כתוב בגלובס, אידיבי תתחלק באופציה שיש לה על מכתשים אגן עם KKR.

לגבי קניות האג"חים הקצרים על ידי KKR- נראה שזה ממש לא המצב.
    לא לפי המחזורים,ולא לפי התשואות שהן נסחרות בהן.
    אם מישהו היה יודע שהולכים לשלם לו את הקרן כבר עוד חצי שנה,הוא היה קונה במחירים האלה מכל הבא ליד.

ערב טוב

בוקר ל- tby, ליאור וכל מאן-דבעי.

משהו לא מסתדר לי בכל האכימיה הזו:

הנכס - אופציה שייך לכור, כור מוחזקת ע"י דסק"ש (70%), פיתוח (13%), 17% חופשיים - באם KKR הולכים לתת לאחזקות הלוואה של 200M$ איך יתנו זאת כנגד רכוש של כור שנמצאת בעיקרה תחת דסק"ש?

גם כשכור תהפוך לחברה בבעלות בעלי עניין - למה שהם יסכימו או יותר נכון הנושים שלהם קרי אג"ח דסק"ש ואג"ח פתוח לשעבד את הנכס של הבת והנכדה לטובת האמא והסבתא?

האלכימיה הזו פשוט לא מסתדרת, OK, התקבלו 200M$, אחזקות תקנה את אחזקות הצבור בכור בפרמיה, כור תשלם ממקורותיה למי שרוצה את האג"ח כבר כיום, התשואה של האג"ח תרד. איך בדיוק KKR תקבל את הזכות לאופציה במבנה הקיים?

אם KKR לא מנצלת את הידע שיש לה לגבי הצפוי בגזרת IDB זה פשוט לא מסתדר לי. אם KKR יודעת שבאמצעות הלוואה דולרית של 8-10% בחלק מהכסף יעשה רכש של אג"ח קצר על מנת להקל על תשלומי 2013-2014 למה שלא תקנה או קנתה אג"ח IDB קצר?

האם קבלת אופציות בחינם למניות IDB הוא מספיק בשביל כזה סכון?

בקצור, יצאה הדלפה לעיתונות הכלכלית, לא יצאה שום הדעת מאיה, ביום ראשון זכויות - לי זה נראה כמו הדלפה שנועדה לעצור את המפולת בגזרת IDB משבוע שעבר לקראת הזכויות של יום ראשון.

אתה ודאי מתכוון לעצירת המפולת באחזקות ולא באי די בי פתוח וביתר הקבוצה (שהרי שם אין סיבה למפולת ...),הלא כך?

הסוף.

כשיו"ר חברה נחשד בפלילים ומפקיד דרכון במשטרה - אף גוף בעולם לא ילווה אגורה לחברה.

על כן לא מפתיע ש- KKR הפסיקה המו"מ

עסקה כבר לא תהיה.

אני מופתע שהשוק לא הגיב ביתר עוצמה לידיעה, יתכן שיש מחזיקים שעדיין לא הפנימו את המשמעויות ההרסניות לגני אחזקות

שלום לכלם,

יש אנשים שרואים קדימה ויש שמשקעים/סוחרים בלי לבדוק
    כאשר רק התשואה לנגד עיניהם.

הגם שכל הנושא הוא בסיוג לכאורה, הרי כבר זמן כל ההתנהלות של
    מר
    נ. דנקנר גובלת בהליכה על הקצה, ודריכה על כל המשקיעים ....

האיש מצפצף ורק רוצה עוד ועוד אין גבול לרציה. מה זה? בשביל זה הולכים
    למקובל - זלזול טוטאלי בכל מה שנקרא אמונה תסלחו לי. ורק על כך הייתי מענישה אותו.

החזירות הקפיטליסטית ....הובילה אותו לאן שהגיע ועדיין לא קולט וממשיך .....בעיני כל
    ההתנהלות מהתחלה לא נראת לי כלל ולכן הדרתי רגלי.
    המלצות צריך לבדוק ולא לקבל כל דבר כתורה מסיני.

אגחים הם מסוכנים ומי שלא מבין - שלא יהיה שם .......תספורת נגיד שזה הרע במיעוטו אבל יש סכנה באג"חים "זבל" שילכו לפירוק ואז המשקיעים יראו - כלום......

לפחות יש מי שתצא מרווחת - השופטת וורדה אלשייך היחידה בתחום ......

ושוב זהירות נדרשת.

יום נעים,
    שבוע פקיעה נוח לאופציונרים

R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 27.11.2012 בשעה 22:11

שאלה למבינים:
    במיקרה שנוחי יוצא מהמשחק ובעלי האגח משתלטים על אידיבי פתוח,
    מהי ההערכה לגבי גובה התיספורת?

אני לא צופה שתהיה כאן תספורת במובן הרגיל אלא מהלך יותר מורכב שיאפשר המתנה להשבחת נכסי אידיבי פיתוח ולא מכירה בלחץ.

בפועל יש בקופה כ - 160 מש"ח, על חובות של כ - 1400 מש"ח

תשלומים למיניהם ישרפו 10 מש"ח בשקט - 150 מש"ח על 1400 - 10 אג + מה שיתקבל ממימוש פיתוח - שזה כל מספר מ - 0 - אם בעלי האגח בפיתוח יחליטו שהם "הולכים עד הסוף" ולוקחים בעלות על החברה ועד עד כיסוי מלא של החוב - זה תלוי בתזמון, מצב השוק, רגולציה - אך אין ספק - השלם שווה פחות מחלקיו.

לאבי - אכן כן.

ל- tby, השאלה היא למה שמחזיקי אג"ח דסק"ש יסכימו לעסקת בעלי העניין הזו? מה אכפת להם שאחזקות תלך לפירוק? איזה ערך מוסף מתקבל ממיזוג מעגלי מבחינתם? לכאורה, מחזיקי מניות דסק"ש מהמיעוט וכן האג"ח מחזיקים בחברה עם חבילה גדולה מאוד של מזומן ואופציה עם שווי ו- CS ו- מכתשים - מה הם בכלל צריכים את השרשור המעגלי?

מחזיקי אג"ח פתוח - יכולים עוד לשקול זאת הואיל ושרשור מעגלי שגם מכניס שווי מלמעלה + הלוואה גדולה לאחזקות יכול לאפשר להם בעתיד הזרמה של הון אליהם - קרי אם יתרת החוב של אחזקות תקטן והיא תקבל נכסים בכור יהיה לה האינטרס לתמוך בבת פתוח.

הסכוי היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא עסקה משולשת בה אחזקות רוכשת את כור ומתחייבת כי בשלב שני אחוד בהון של כור ודסק"ש - למעשה לאחר קנייה של הצבור - מחזיקי אחזקות ופתוח יתמכו באחוד הון של דסק"ש וכור והזרמת נכסים ומזומן לתוך דסק"ש ביחס מאוד הוגן לטובת דסק"ש.

יתכן והיה אסוף מסיבי של מניות דסק"ש על מנת ש"אנשי שלומינו" יתמכו בפעולת המיזוג הזו.

אני לא מתרשם מהשווי של 750M ש"ח לאחזקות - המחיר הזה מייצג קניות של בעלי עניין ואופציה לשפור עתידי + עזרה של מקורבים. בסופו של דבר בעלי מניות המיעוט יצטרכו לאשר עסקה זו ולהערכתי היא תעבור רק אם מחזיקי כור המוסדיים יתרשמו שהמהלך יתן להם פתרון כולל בדסק"ש ופתוח ושאריות של אחזקות.

JSPHS ,

השאלה היא למה שמחזיקי אג"ח דסק"ש יסכימו לעסקת בעלי העניין הזו? מה אכפת להם שאחזקות תלך לפירוק? איזה ערך מוסף מתקבל ממיזוג מעגלי מבחינתם? לכאורה, מחזיקי מניות דסק"ש מהמיעוט וכן האג"ח מחזיקים בחברה עם חבילה גדולה מאוד של מזומן ואופציה עם שווי ו- CS ו- מכתשים - מה הם בכלל צריכים את השרשור המעגלי?
    אתחיל ואומר שכל מה שאני כותב אלו מחשבותי, רב הנסתר על הנגלה ואני מנסה לנחש מה כוונת המשורר סביב כל מהלך הזה . אני חוזר ואומר שעל מנת לקבל הסכמת הצדדים "הלא קשורים" למהלך יצטרכו לתת סוכריות .

לשאלתך אנסה לשער מה יכול לשכנע את בעלי מניות המיעוט בדסק"ש / אג"ח דסק"ש להסכים למהלך -

1. אין "צדדים לא קשורים" - קשה לי להאמין שבביצה הקטנה שלנו בישראל למוסדיים אין אינטרסים בכל הפרמידה כבעלי מניות וחוב ולכן הרוב המכריע של בעלי מניות המיעוט ומחזיקי האגח בדסק"ש קשורים בצורה כזו או אחרת לאחזקות / פיתוח / כור ולכן ראייתם תהיה של המכלול ולא של הפרט , עובדה שתומכת באישור המיזוג.
    נקודה למחשבה - כמה מבעלי מניות המיעוט בדסק"ש אכן מהווים צד לא קשור? מה יקרה באספות האג"ח - הרי יצטרכו לחלק את המחזיקים עפ"י "סוג" ואלו עם אינטרס במיזוג לא יספרו - כמה יוותרו? המציאות עשויה להיות שמעט מאוד אנשים יכריעו את המהלך - המוסדיים ברובם בעלי אינטרסים צולבים, הפרטיים לא מגיעים - זה יוותר לנאמן.

2. אנטרופי - חוו"ד הדעת שלהם תהיה מכרעת ואותם לא קשה לשכנע.... ראה מקרה אמפל

3. מבחינת בעלי המניות של דיסקונט, מיזוג אחזקות / כור שקול חלקית לרכישה עצמית של מניות - במצב הנוכחי זה לא רעיון כל כך רע

4. פוטנציאל לרווחי הון - אם ניתן יהיה לקנות חוב אחזקות הממוזגת תוך רישום רווחי הון - יש בזה להוסיף לכדאיות של המהלך

5. הזרמה משמעותית של כסף חדש - אדלשטיין + דנקנר + מנור

6. הפתעות שיתגלו בהמשך

הסכוי היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא עסקה משולשת בה אחזקות רוכשת את כור ומתחייבת כי בשלב שני אחוד בהון של כור ודסק"ש - למעשה לאחר קנייה של הצבור - מחזיקי אחזקות ופתוח יתמכו באחוד הון של דסק"ש וכור והזרמת נכסים ומזומן לתוך דסק"ש ביחס מאוד הוגן לטובת דסק"ש.
    זה עלה בעבר, אבל לי לא ברור איך מהלך כזה מסייע לאחזקות לשלם את אגח ד' - אחזקות תישאר תלויה בדוידנדים של פיתוח שתלויה בדוידנדים של בנותיה שזה עתה התמזגו. והבעיה שמעיין הדוידנדים התייבש לתקופה מסויימת מה שהחל את כל מחול השדים. אם לא דרך דוידנדים, כיצד קופת המזומנים של כור / דסק"ש תעזור לאחזקות?

שלום tby,

גם אני לא יודע מידע שלא פורסם ברבים.

לדעתי ההחזקות הצולבות שאתה מצביע עליהן נכונות למעט אג"ח אחזקות - החוב הזה גולגל לצבור הרחב ולמוסדיים אין אינטרס אמיתי להציל את העסק - המוסדיים למעשה אומרים לנוחי או שתמצא פתרון מלמעלה או שמבחינתו החברה יכולה ללכת לעזאזל.

שים לב, המצב הרע לא נגמר ברמת אחזרות אלא נמצא גם ברמת גנדן - ככל שהמצב רע - זה מונע מהבנקים להשתלט על העסק. לא ניתן מנקודת ראותו של בעל השליטה (לעניות דעתי) לפתור רק קומה אחת במגדל אלא צריך בכל רגע נתון לטפל בכל הקומות. אם פתאם יש שפור רציני בגזרת אחזקות נניח כניסת KKR או אלשטיין או מי שלא יהיה שיחלץ אץ IDB הבנקים יכולים להשתלט דרך גנדן.

הרעיון להבנתי הוא:

1) בשלב ראשון יכנס כסף שיאפשר את בצוע עסקת בעלי עניין - מיזוג אחזקות וכור. וידוא כי המוסדיים מבינים שבשום שלב זה לא סוף פסוק אלא רק צעד בשרשת של פעולות כשכל התסריט וסדר הפעולות נמסר להם בפגישות סגורות.

2א) הצעה למי שחושש לפדות בפארי אג"ח כור - מי שרוצה מזומן עכשיו - יקבל מזומן.

2ב) שפור הסנטימנט של הקבוצה וגיוס 250M ש"ח באחזקות דרך אופציות 7 ו-8 בתחום זמן של כשנה.

3) מיזוג של אחזקות עם כור ביחס החלפה כלשהו (נניח לפי מחיר שוק או קרוב אליו).

4) ביצוע של רכש אג"ח אחזקות בדגש על אג"ח קצר. קניה של כל מה שהשוק מאפשר והקטנה של התשואה על האג"ח.

5) מיזוג בן כור ודסק"ש כשמראש נתונה תמיכת אחזקות ופתוח במהלך.

6) קניה של אג"ח דסק"ש על מנת להפחית את התשואה לחד ספרתית.

7) מיזוג דסק"ש ופתוח כך שכל הפירמידה הצבורית בסוף המהלך הופכת לשכבה אחת מעל הנכסים המניבים.

המהלך הזה פותר את הבעיות של IDB ולכן מזמין השתלטות של הבנקים ולכן בשלב כלשהו אלשטיין יזרים כסף לגנדן ויקנה את חלקו בחברה שמחזיקה בחברה צבורית אחת שמתחתיה נכסים שווים: סלקום, נכסים בנין, שופרסל, CS, מכתשים + אופציה, כת"ש,כלל בטוח,......

9) שמוש במזומן על מנת לקנות אג"ח בכל השמות ולייצר רווחי הון.

הפירמידה בגובה של פירמידת גיזה היתה טובה לשנות הגאות - היא אפשרה בעזרת הון מצומצם לשלוט על מוטת כנפיים ענקית - ברגע שיש הפסדים צבורים באחת הקומות לא ניתן לגייס כסף זול ויש חובה לשטח את הפירמידה.

מה ל- KKR בספור הזה? ברור שלאחר שטוח הפירמידה החוב אליהם יוחזר בריבית טובה וקרבה לנכסים וסביר כי מראש יקבלו אופציות שיבשילו בהצלחת המהלך.

מה לאלשטיין בספור הזה? אם המהלך יצליח במחיר של 100M$ הוא מקבל גישה של שותף בכיר בחברת אחזקות צבורית אחת שמתחתיה כלל המשק הישראלי מנדלן מניב דרך כימיקלים דרך בטוח פנסיה וגמל ועד בנקאות בשוויץ.

מה לנוחי בספור הזה? הוא יעבור דלול ויכניס שותפים בקומות על מנת להחלץ מהמצב (יתכן והוא חושב שהחברות לאורך השרשרת שוות הרבה יותר ממה שהן מתומחרות כרגע ולכן המהלכים איטיים שלא לדלל את עצמו מהר מדי).

מה לבנקים? אם המהלך יצליח הם יצליחו להחזיר לעצמם את החוב שנתנו בכל הקומות - הם יושבים כרגע בשקט תקשורתי (מי יודע מה באמת קורה מאחורי הקלעים) כי השתלטות מצידם על העסק לא תפתור את העניין.

זו דעתי על סמך מידע גלוי - יתכן ולבעיה הזאת קיים פתרון אחר וטוב לא פחות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות