אני רחוק מלהיות מסוגל להביע דעה אינטיליגנטית על מה שנאמר כאן, אבל הדיון מאלף.
תודה לכם.
אני רחוק מלהיות מסוגל להביע דעה אינטיליגנטית על מה שנאמר כאן, אבל הדיון מאלף.
תודה לכם.
תודה RINMAT על ההסבר לגבי שווי פיתוח.
אשתדל לערער לך קצת את הביטחון.....
בתסריט שאתה מציין - אחזקות בפרוק אך אחזקות עדיין הבעלים של פיתוח שלה שווי משמעותי עבור אחזקות - הוא לא סביר בעיני -
אני חושש שבמידה וההתאוששות נעצרת, שווי פיתוח ישאר שלילי, הלחץ למזומנים בפיתוח יתגבר המימושים מתחת לשווי "ההוגן" , כפי שמתרחש היום , ימשיכו .זה התסריט של פרוק אחזקות .
במצב כזה הבנקים והאגח בפיתוח עשויים לקחת המושכות עוד לפני פשיטת רגל רישמית של אחזקות - אל תשכח שיש כבר הלוואה אחת שפיתוח לא עומדת בתנאיה (דרוג נמוך מהמוסכם) שהבנק הסכים להקפיאה לתקופה מסויימת.
אם וכאשר אחזקות תפורק , התניית שינוי השליטה בהלוואות תיכנס לתוקף - לפיתוח לא יהיה כסף לשלם - הבנקים ובעלי אגרות החוב הופכים לבעלים - לאחזקות לא נישאר דבר.
לגבי מזומן - אני מסכים לגבי 10 אג אבל בהסתייגות - מזה ירדו הוצאות פרוק - ישארו במקרה הטוב 8 אג. מכאן נובע הפסד של 50% ויותר בקניה בשער 20 בהנחה פשוטה שההתאוששות נעצרת (שלא לדבר על משבר החובות האירופאי המרים ראש שוב )
עכשיו שקצת יותר ברור שבמקרה של פרוק בעלי האגח מקבלים בערך 7-9 אג, ננתח הסדר אפשרי - מה יקרה עם נוחי יסביר לנציגויות את המצב ויציע 40 אג תמורת החוב ויתחייב להזרמה לפיתוח (או בוריאציה - יתן מניות פיתוח בשווי 40 אג לבעלי החוב באחזקות+ הזרמה לפיתוח) - מי בדיוק יתנגד? - למוסדיים / בנקים זה מצויין - יש להם בפיתוח פי כמה וכמה חובות והם יהיו מאושרים לקבל ביטחון שזה ישולם ע"ח תספורת עמוקה באחזקות - שממילא רוב המחזיקים זה "ספקולנטים" שמגיע להם שידפקו אותם.
במילים אחרות - כל עוד אחזקות עומדת איכשהו בהתחיבויותיה - לפיתוח יש ערך עבורה. בגלישה לפרוק - הערך מתאפס.
בהפוך על הפוך, זה מה שיאפשר לנוחי לקבל את הזמן שעשוי לסייע לו - בעלי האגח לא ילכו לפרוק כי יש להם רק מה להפסיד - הם ילחצו להסדר, יהיו מוכנים לקבל תיספורת כבדה - רק לא פרוק.
מה דעתך?
לאודי -
זה סיבוב אחרון.... ממילא עוסקים אנו בחלום.
יורק היתה דוגמא - הכוונה לכל גוף זר שאינו כפוף לכללי הדיווח בישראלפינטו ושליחיו - אמרת שאסור שיידעו על הפעילות, אז יורק לא רלוונטי אלא רק שליחים שקונים 4.99
אתה חוזר על השאלה ולא נותר לי אלא לחזור על התשובה, אבל בנוסח אחר - מי שואל אותם בכלל? מה איכפת להם מה קורה עם המניות של פיתוח - אם לא ישלמו להם החוב הם יקחו החברה ולא משנה מי הבעלים.נושי פיתוח ומעלה הפירמידה - אמרת שימכרו את החוב לנוחי תמורת מניות פיתוח. נושי פיתוח יסכימו ?
התסריט הדמיוני שלי לא אומר שהמשקיע בא לאחזקות - הוא רק מבצע עיסקה עם אחזקות - מוכר להם אגח שלהם תמורת פיתוח - אם אתה מסכים שפיתוח אינה גוויה, אזי יש בשר לעיסקה.איזה משקיע (שלא דרך פינטו) יכניס ראש בריא לגוויה.