ליאור, תגובתך מעידה כי אתה לא מבין על מה שאתה מדבר.
ראשית אינני טוען שאישתי חכמה או לא - קודם כל זה מאוד לא מכובד, שנית, זה לא תורם שום דבר לדיון, שלישית צנעת הפרט.
אתה לקחת אימרה אחת וביססת עליה תאוריה - מבלי להבין את קונטקסט.
לגוף העניין ואפילו בהקשרו הנכון, לאחר שכל הבורסות התמוטטו בפצוץ ה- dot.com בשנת 2001 הצעתי כמחשבה להכנס לבורסה בתחתית - עד אותו הזמן לא השקעתי בבורסה או באג"ח אלא את משכורתי הצנועה הייתי שם בבנק.
קבוצת הניירות שבקשתי לקנות ב- 2001 נסחרו בכפול X10 ב- 2006 - לכאורה, ניתן לטעון כי עסקינן בטרייד וירטואלי - כזה המדמה את העולם האמיתי - גם אם הייתי שם שם סכומים שמאפשרים לישון בלילה אין וודאות שהיה לי עוז הרוח ותעצומות הנפש לשבת על הפוזיציה עד 2006.
גם אם אתה ישן טוב בלילה עיתונאי קטן שלי (לא עליך - פשוט באה לי בזה הרגע אסוציאציה מתחום השירה) אין זה וודאי שכמדובר בכסף אמיתי תוכל להתנהג כמו בטרייד וירטואלי.
כשנועצתי בחברתי שהיא רעייתי דהיום היא לא קיבלה את הטיעון תחת סברה שזה מסוכן ומצב הבורסות קשה.
מה שבכל זאת עשיתי היה רכש בכסף קטן של מניות שנראו לי מאוד אטרקטיביות לדוגמא: מזרחי,דיסקונט, מגדל - כל הללו נסחרו עמוק מתחת להון העצמי והרווחתי עליהן רק 100%+ לאחר שנתיים.
הטרייד שאתה הצעת דורש ניהול, דורש עמידה בלחצים פנימיים,...... אני לא אומר שזה לא אפשרי אלא שמה שוירטואלי הוא וירטואלי ובחיים האמיתיים באים לכדי בטוי חוליי האופי האנושי האוניברסאלי.
הדוגמאות המובאות דלעייל נועדו להמחיש - לא שזו האופציה הטובה ביותר, הבאתי אנטי - טרייד הופכי לטרייד שלך - כדוגמא להמחשה בלבד - אין הח.מ מציע לאותו שחקן חצוני לפעול כך.
אז במטותא,....