הי lior,
בקצרה - הייתי נזהר מאוד מ-trade שכזה (גם לי עבר בראש). כמו שאתה רואה, לא הכל ב-IDB הוא כלכלי. אכן, רוב הסיכויים ש-trade שכזה יניב רווח מהיר (אני מניח שהריבית של אגח ד לא תשולם), אך במקרה שתמצא דרך לשלם את הקרן שח אחת האגח הקצרות - u r in deep shit.
אם הייתי צריך לבחור trade של long/short, אני מניח שהייתי בוחר ב-longפטרוכימיים אגח ה ו-short פטרוכימיים אגח ד. החישוב:
1. כל התשלומים עד סוף 2013 משולמים (אלא אם כןבזן במצב קטטוני ממש - ואז הבטוחות של ד שוות לתחת):
פטרוכימייםאגח ה - בערך 40.58 אג (פדיון 33%) לע.נ. ה. שקול כנגד 70 אג + 66 אג ע.נ. (פארי 100) לכל 100 אג שהושקעו.
פטרוכימייםאגח ד - בערך 36.16 אג (פדיון 20%) לע.נ. ד. שקול כנגד 34 אג + 80 אג ע.נ. (פארי 115) לכל 100 אג שהושקעו.
ואז:
2. אם בתחילת 2014 מצבבזן קטסטרופלי, הבטוחות של ד לא שוות הרבה ו-ד נסחר רק במעט מעל ה (ה במחם קצר יותר, אך חסר ביטחונות) ושניהן נסחרות נמוך מאוד - trade מאוד רווחי.
3. אם מצבבזן סביר, ניתן להשיג מימון מול המניות הלא משועבדות, לעבור עוד שנה, אזי מתבצע ב-2014 פדיון ואז המצב המתקבל:
פטרוכימייםאגח ה - בערך 70.38 אג (פדיון 66%) לע.נ. ה. שקול כנגד 122 אג + 33 אג ע.נ. (פארי 100) לכל 100 אג שהושקעו.
פטרוכימייםאגח ד - בערך 67.82 אג (פדיון 40%) לע.נ. ד. שקול כנגד 64 אג + 60 אג ע.נ. (פארי 119) לכל 100 אג שהושקעו.
ולכן גם פה trade מאוד רווחי.
4. אם מצבבזן טוב, אז הכל משולם (שתי האיגרות קצרות - ה קצרה יותר) וגם פה ה-trade מאוד רווחי.
5. רק במצב ביניים גבולי מאוד שלבזן ייתכן (אולי - אני לא מסוגל לתאר מצב שכזה, אולי ב-2014 מגיעים להסדר למרות שמצב בזן סביר) שה-trade יהייה הפסדי משהו.
אז לדעתי,
אם trade של long/short -פטרוכימיים ה/ד הוא הבחירה המועדפת שלי (רווח סביר באזור 30%-70% בסיכון מאוד נמוך).
בברכה,