אודי שלום,
קודם כל, כל הכבוד לך שאתה מתריע בקול רם על דבר שנראה לך שעלול ליצור סכנה לחברי האתר.
זה דבר מאוד חשוב מאוד להעמיד לביקורת דיעה/עמדה של כל חבר באתר גם אם הוא דמות פופולארית כמו פיראט.
אנני יודע אם כבר ניסית, אך אם אפשרי נא גבה את הביקורת/עמדה שלך בנתונים/הסברים אשר שוללים את עמדת פיראט וכך לשכנע את החברים שהביקורת נכונה ונדרשת חשיבה שונה.
אני חושב שההצגה צריכה להיות עניינית לגבי הנושא ולא להיגרר להכפשות/ריבים/לכלוכים, אלא דיון ענייני, מפרה ומכבד את החברים באתר.
לדעתי פיראט תפס כדמות נערצת (אפשר לומר שגם אני התאהבתי בו) מכיוון ש:
א. הוא יוזם דיונים בעצמו
ב. הוא מפרה עניין בדיונים שלו, מציג נתונים, עמדה, כיווני מחשבה וכו' (גם אם יכול להיות שהם שגויים לחלוטין או שהם נכונים לדעתו/לפי חישוביו)
ג. הוא חותר לפעולה ומחשבה ולא לקפיאת שמרים, מזהיר ומבקש לבדוק נתונים
ד. מעלה "נייר עמדה" לשם יצירת דיונים מעניינים
ה. שאלות שנשאלות נענות על ידו עם פירוט
ו. ראיתי גם כשהעמידו אותו בטעות, לפעמים הודה שטעה, לפעמים הציג דברים בכדי להראות את צדקתו, אך נראה שהגיב לעניין.
סליחה על ההלל שנתתי לו, אך לדעתי מגיע לו גם אם הוא טועה בנתונים.
לצערי אין לי ידע בנושא ויכול להיות שבאמת פיראט טועה, אך הדרך שבה הוא מציג את עמדתו נראית רצינית ועניינית.
אני חושב שהאתר וחברי האתר ישמחו לדמות מפרה נוספת, גם אם היא מנוגדת לדעת פיראט, בתנאי שהעמדה תהיה מנומקת ועניינית ושהדיון יכבד את חבריו.
מה שכן אני אגיד בנושא המדובר זה, נניח ופיראט אכן צודק ואילו אג"חים סולידיים (הניתוח שלו נראה מאוד משכנע, במידה והנתונים שהציג נכונים) איך הם נסחרים בערכים אלו? הרי הייתי מצפה שאיזשהוא גוף בעל כסף גדול היה מתחיל לאסוף את האגח"ים האלו והשער היה עולה. לפי הדיונים, עולה שנפח המסחר בחלק מהאג"ח הוא נמוך, כך שהייתי מצפה שהביקוש יגרום לזינוק. מכיוון שזה לא כך, משמע החישוב הוא לא כל כךחד משמעי. האם בתקופה רגועה (יחסית) ישנו כשל שוק כזה רציני? יכול להיות שכן, אך אנו אמורים לשאול את עצמנו אם זה כך.
שתהה לנו שנה טובה עם דיונים מעניינים ומרתקים אשר מכבדים את המתדיינים בו,
לילה טוב וחג שמח