כעת, אמשיך לדון במשהו טיפה שונה -
אני עושה את אשר אני עושה כמחווה - איך הגעתי עד הלום, אינני בטוח. העובדה היא שכל עניין הכתיבה אכן מפריע במידת מה לחיי הפרטיים. לא ביקשתי כל גמול וכל תמורה. למעשה, ההתנייה היחידה שהתניתי היא "דיון תרבותי" כפי שנאמר http://www.s-maof.com/Forum/threads/...99%D7%95%D7%9F.
עם זאת יש דרישה סמוייה מהצד השני לעשות את המאמץ ולהשתתף. זוהי דרישה קולקטיבית אשר נענית ע"י הפרטים.
כעת תביט elade, אתה מעולם לא עשית כל מאמץ לתרום לקבוצה. אתה לא היחיד ומעולם לא היתה דרישה שכזו מהציבור כיחידים (סמוייה או גלוייה). יכולות להיות לכך סיבות אובייטיביות כגון ביישנות ו/או חוסר ידע. עם זאת, התגובה שלך ודבריך בתוכם מעידים שאינך שייך לאף אחת מן הקבוצות הללו. כלומר, מסקנה מתבקשת היא, שעד היום (וראיתי שהגבת בימים האחרונים ועל כך יישר כח) לא מצאת לנכון לסייע לקבוצה מתוך בחירה.
זהו אינו ה-post הראשון שמבקר את התנהלותי/מקצועיותי וכדומה. זכור לי לא מזמן אחד של yrnkrn שאומר:
כתגובה טבעית (ובמיוחד שהנרמז בה הוא לא נכון) אתה רוצה להגיב בחומרה על הכתוב. מצד שני, yrnkrn עשה הרבה מאוד עבודת רגליים במסגרת האתר ובבדיקה של הדברים שכתבתי. לטעמי, גם אם הרמיזה לא מוצאת חן בעיני, היא נעשתה בידי דמות שהרוויחה את הזכות לכתוב גם דברים "לא נעימים" ולכן כל מה שהערתי בתגובה היה:
כלומר elade, העובדות ש:
1. בחרת לא לסייע לקבוצה מבחירה (בעבר).
2. ביקרת אותי על פעילותי.
כל אחת בפני עצמה היא תקינה לחלוטין. כעת אוסיף לך שאלה למחשבה: האם לדעתך לבקר אותי (בידיעה שאני מסייע לקבוצה ללא תמורה וללא בקשת תמורה), בזמן שאתה בוחר שלא לסייע לקבוצה, היא פעולה במקומה?
אני אשאיר לך לענות על השאלה הזו לעצמך (התשובה צריכה לעניין אותך, היא פחות חשובה לי).
עכשיו אבהיר מדוע עברתי ל-thread נפרד.
כמו שאמרתי ב-thread הבא: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...99%D7%95%D7%9F, הדבר היחיד שאותו אני לא מוכן לקבל היא התנהלות זדונית, לא תרבותית, מזלזלת וכיוצא בזה, כאשר היא נעשית בכוונה (קורה לפעמים שאנשים כותבים דברים בלהט הדיון שגובלים בתגובות שכאלו) ומופיעה ב-threads שאני פתחתי.
ישנה דמות בשם udiwe שעונה לכל הנ"ל (בנוסף על היותה חסרת הבנה - אך על כך אפשר לסלוח). ביקשתי מהדמות הזו יפה, לא להגיב ב-threads שלי. ביקשתי מהדמות הנ"ל בצורה גסה, לא להגיב ב-threads שלי. כל זאת לא עזר, הדמות הנ"ל בשלה.
ביקשתי מההנהלה שיחסמו את ה-threads שלי בפני הדמות הנ"ל או יסננו את התגובות ב-threads שלי או יאפשרו לי לסנן תגובות ב-threads שלי. לא נעניתי בכל צורה שהיא עד היום. ייתכן שהצדק עם ההנהלה ש"לא ייתכן שמשתתף יעשה דין לעצמו באתר ציבורי" וייתכן שלא כך הוא. מבחינתי אין לכך כל חשיבות, צדק או חוסר צדק אינו מעניין אותי בהקשר זה (כמו בהקשר של אגח).
לכן החלטתי כי עד שבעייה זו לא תיפתר, אני מסרב לכתוב ב-public. אני אהייה זמין ב-private לכל מי שיהייה מעוניין.
אני כותב זאת פה בשביל להבהיר כי ל-elade ולביקורת שלו אין דבר וחצי דבר עם החלטתי זו. הפירסום של elade הגיע בתזמון לא כל כך מוצלח מבחינת "מראית עין". אני משוכנע של-elade לא היתה כל כוונה רעה בפירסום.
אז בברכת שנה טובה,
נ.ב.
אני אשתדל להשלים את הסידרה" "איך לנתח אגח".