x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 35

נושא: זרקור: אינטרנט זהב אגח ג

Hybrid View

הי kelazar,

האגח מעניין מאוד ברמה האבסלוטית תשואה מול סיכון. אך לטעמי (כמו שנאמר לגבי דסקש אגח ט), השאלה שצריכה להישאל היא האם הוא מעניין במובן משוואת סיכון-סיכוי ביחס לניירות קיימים אחרים בעלי מח"ם ארוך. בוא ואתן לך רשימה לדוגמא לצורך השוואה (לגבי הסיכון - הערכה שלי):
    1. פטרוכימיים אגח ו (סיכון מעט גבוה יותר תשואה גבוהה הרבה יותר).
    2. אאורה אג 1 (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה הרבה יותר גבוהה).
    3. המשביר אגח ב (סיכון יותר נמוך, תשואה משוקללת הרבה יותר גבוהה, המרה קרובה לכסף).
    4. דלק נדלן אגח ה (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה משוקללת דומה, סיכון שבית המשפט לא יאשר את ההסדר).
    5. אמפל אגח ב (סיכון מעט יותר גבוה, תשואה הרבה יותר גבוהה, לא ברור לאן הולך).
    6. IDB פיתוח י (סיכון דומה, תשואה הרבה יותר גבוהה, כנראה הולך להסדר).
    7. ליברטי אגח ג (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה דומה).
    8. גינדי אגח ג (סיכון הרבה יותר נמוך, תשואה דומה).
    9. סקיילקס אגח ז (סיכון גבוה יותר, תשואה הרבה יותר גבוהה, כנראה הולך להסדר).

ויש עוד רבים,

מה שאני אומר למעשה הוא שמבחינה אבסלוטית האגח ב-26% תשואה הוא אגח טוב. אך לדעתי, ביחס לשוק, קיימים לו מתחרים רבים (במובן משוואת סיכון-סיכוי). בגלל ייחודיות התחום כדאי לדעתי בתשואות כאלו להחזיקו בנייר לצורך פיזור, אך לא להגזים עם כך. בשערים 38-40 (לפני ריבית) קניתי במאות אלפי שקלים את הנייר (התחלתי לקנות ב-43). בשערים 48-50 מכרתי במאות אלפי שקלים את הנייר.

לסיכום: האם כדאי או לא זו שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך. אך לדעתי תמיד צריך לבחון את החלופות שקיימות בשוק.

והערה אחרונה - אם אתה מתעניין באינטרנט זהב אגח ג, ייתכן שכדאי לך לשקול את מניית בי-קום (כפי שצויין בניתוח). הסיכון דומה והתשואה במניית ביקום עדיין פנומינלית (גם לאחר עלייה של 40% מאז ה-post).

בברכה,

שימו לב
    בשבועות האחרונים בי.קום נשחטת וחוזרת לטריטוריה מעניינת יותר (חבל שלא מימשתי יותר בשיא )
    לעומת זאת האגחים עלו ולא ירדו.
    לטעמי זה מסיט את הכדאיות לבי.קום.

אני מסכים. השאלה היא אם הפרה החולבת מסוגלת להמשיך להחלב באותו הקצב.
    לפי החישוב שלי כדי לתת מענה לבי קום בזק צריכה להרוויח 1.2 מיליארד ש"ח. עושה רושם שהיא מסוגלת להגיע לרווחיות הזו בלי בעיה למרות ההחמרה ברגולציה.
    השאלה תהיה המענה לאינטרנט זהב שם המצב מעט יותר רגיש. בקשר לזה חשוב לזכור שאלוביץ' בניגוד לדנקנר בן דוב ושות' הוא אדם מאוד עשיר שמחזיק בחברות רווחיות אחרות ובנדל"ן רב ולכן קשה לי להאמין שהוא יאבד את בזק בגלל פער של כ-100 מיליון ש"ח (זה בלי להזכיר שאין היום כמעט שעבוד על מניות בזק בעקבות תשלום החוב המהיר יותר מן המצופה).

אינטרנט זהב עומדת בפני בעיית נזילות בסוף השנה הזו. בזק ובי קום לא.
    המשקיעים פחות מסמפטים חברות שקרובות להתקל בבעיות נזילות.

דעתי האישית, בהתחשב בכך שהנזילות החסרה היא בערך 100 מש"ח, קשה לראות את אלוביץ' מאבד את ההשקעה בבזק בעבור סכום זה.
    הנפקת זכויות, לקיחת הלוואת ושיעבוד מניות ביקום, העלאת דיבידנד מבי קום (?).. כל האופציות על השולחן לדעתי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות