אני חושב שזו יריית הפתיחה לכוון של הסדר.

למעשה, יש איזה מן טקס שבו מציעים הצעת פתיחה הזויה - מקסימום פריסה, מינימום ריבית נקובה ומינימום תרומת בעלים.

אני מניח שעו"ד של נוחי אמרו לו שזו המתכונת המקובלת.

ההצעה של אתמול פשוט לא סבירה - אני לא מבין איך משהו חושב שבמצב הקיים בעלי מניות המיעוט של כור או בעלי האג"ח יתנו לו לרוקן את החברה ממוזמן תוך תשלום של 17% פרמיה על מחיר השוק של כלל בטוח - ולכן, כנראה שלא תעבור.

מצד שני, הליכה להסדר באחזקות כך שתקנה לה 3-5 שנים של שקט ללא פרעונות קרן יתכן ויאפשרו לחברה להשתקם.

אם ההסדר יצא אל הפועל כך שפרעונות הקרן יחלו ב- 2015 או ב- 2017, לא ידרש יותר מדי כסף. החובות ~ 2G ש"ח, נניח תחת הנחה של 6% לשנה ריבית עסקינן ב- 120M ש"ח נעגל ל- 130M עם הנהלה וכלליות כלומר ל- 3 שנים צריך ~ 400M ש"ח. אם יש בקופה 200M ויכנסו עוד 180M ש"ח די בכסף הזה על מנת להתנהל אל תוך 2015 כשבזמן הזה יש זמן להבריא את הקבוצה.

אם ילכו על מהלך דחייה ב-IDB אחזקות של 5 שנים ו- 3 בפתוח בתמורה לשפור ריבית, אופציות למניות ואג"ח וקונבנטים בסופו של דבר יתכן וניתן יהיה להבריא את הקונצרן הזה.

ולכן, לדעתי, עסקינן ביריית הפתיחה, לאורך זמן אני מעריך שהנציגות תחלץ יותר מ- 180M הזרמה, וריבית של יותר מ- 3-4%, יותר מ- 5% אופציות - מצד שני אלשטיין יתנה כל כניסת כסף מצידו בהסדר נושים בו הקבוצה תוכל לעמוד בסבירות גבוהה וכן בפריסה של החוב הבנקאי.

למעשה יש למחזיקים בחוב 2 אופציות:

1) הסדר עם כניסת כסף חצוני ובנקים שיש להם אינטרס שההסדר יצליח.

2) חלוקת המזומן בקופה וחיפוש קונה למניות של פתוח בתקווה שישלם גם פרמיית שליטה על כלל המשק הישראלי.

השאלה היא שאלת המינון, כמה כסף יכנס פנימה, כמה דחייה דרושה וכמה הריבית של האג"ח החדש.

מצד שני, רב ההחזקות לא מצריכות ניהול חכם, זה לא קניונים במוסקבה שיש לבעל השליטה ערך מוסף - מתחת למחיר מסויים החברה תלך לפירוק - הנושים כעבור הרבה זמן יקבלו 10-אג, תביעות כנגד בטוחי הדירקטורים, בעלי שליטה ובעלי תפקידים + מה שניתן לקבל בעבור מניות פתוח.