ל- rema, אני חושב שזו טעות כל מכתבתי האיום הללו.

לנוחי יש אינטרס להבריא את העסק כל עוד אף אחד לא יקח לו את החברה.

אם ילחצו חזק מדי את הבנקים - בכוחם לגרום לנזק בלתי הפיך.

בנק לאומי הוא המלווה העקרי לגנדן ובנק דיסקונט לטומהוק - החובות הללו מתחת למים (נכסים לא מכסים התחיבויות) וכך גם המצב בIDB אחזקות - בפירוק רק כמה בוטנים יתקבלו בידי הנושים.

הבנקים מלווים כספים בכל הפירמידה ולדעתי הגישה חייבת להיות פתרון כולל.

מן הסתם, בארבע עינים הבנקים שואלים שאלות כיצד נוחי מתכוון להחזיר להם את הכסף ומתי זה יקרה - כרגע החוב מתחת למים כך שפעולה אגרסיבית מדי יכולה להרוס לכולם - להערכתי זו הסיבה שהבנקים נזהרים.

אני חושב שההנהלה של החברות הללו צריכה להגיע להבנות שקטות מול הבנקים ומול הנושים של IDB אחזקות כיצד הם מתכוונים לפתור את הבעיה בקווים כלליים.

אני לא חושב שזה אינטרס של המחזיקים בIDB ללחוץ כי כל כסף שמצליחים להביא לראש הפירמידה ילך אך ורק לאחזקות - למעשה, אני חושב שחשוב שהבנקים יקבלו לכל הפחות ריבית שנתית על החוב עד שהמצב יסודר - לפי היקף החובות של גנדן מדובר בתשלום ריבית שנתי של עשרות מיליוני ש"ח.

ב- IDB, להערכתי, יש להשתמש בכסף בקופה על מנת לשלם ריביות לפני שמשלמים קרן.
אני לא רואה הגיון מדוע החברה ממשיכה לשלם הנהלה וכלליות אבל לא תשלם את הקופונים.

ולכן, אם שום דבר לא יסתדר בגזרת IDB לאמצע 2013 יש לשלם לכל הפחות את הקופונים של ג ו- ה אם יש מזומן בקופה.

IDB לדעתי, חייבת לשדר: אנחנו פועלים למציאת פתרון כולל - הן לבנקים והן לאג"ח והן לנושים האחרים בכל המגדל החל בטומהוק וגנדן ועד דסק"ש ומטה. הקו צריך להיות: אנחנו עובדים על העניין. מנסים לגייס הון מבחוץ - כרגע משלמים הכל - באם נגיע למצב בו נדרש להסדר נמשיך לשלם הוצאות שוטפות כמו ריבית שנתית ונפעל לגבוש הסדר.

למעשה, אני מעריך שהמכתב הזה נועד להפעיל לחץ חרף הידיעה כי הוא לא יתקבל ויאפשר לחברה להפעיל לחץ על הבנקים בבקשה להמתין. השאלה המעניינת לדעתי היא לא חליפת המכתבים הפומבית אלא אילו הבנות נסגרות ב-4,6,8 עיניים מול כולם כולל הבנקים.