פיראט,

אתה בודק את השרשור דרך הנכסים, החובות, מאזנים, אפשרויות ל- upside.

אני מסתכל על ההתנהלות ומנסה לתת הסבר למה שאני רואה, מצד אחד אני רואה את IDB אחזקות שנכסית שווה מינוס מיליארד ומשהו. מתחתיה והנכס היחיד שלה למעט מזומן יש את פתוח בעלת שווי נכסי שלילי ואג"ח שנסחר בשליש מערכו המתואם. מצד שני, כל הנכסים בפירמידה של נוחי יושבים למטה - אם לא ניתן להציל את העסק למה הוא קנה מניות בכמה עשרות מיליוני ש"ח? ללא הסדר זו זריקה של כסף טוב לאחר כסף רע? לאחר מכן מסיבות הידועות לו ולרבנים מסוימים מגיע מיליארדר ארגנטיני שאי אפשר לומר עליו שהוא סהרורי ומכניס 25M$ לתוך החברה האם. הזרמת הכספים הזו תשמש בין היתר בחלקה לפרעון 35M ש"ח לטובת אג"ח ב. התשלום במנגנון מתוסבך בדחייה של 3 חודשים. אם האיש היה רוצה להפטר מבור הצרות הזה יכול היה על פניו למסור את מניות גנדן לבנקים ואת מניות אחזקות לבנקים ולבעלי אגרות החוב.

בפועל, אנחנו לא ראינו את נוחי מרים ידיים, השאלה למה? למה המיליארדר הארגנטיני היה נכון להכניס 25M$ לחברה האם שהיא בעלת שווי שלילי? האם לנוחי אפשרות להכניס עוד 2-3 שחקנים כאלו במשך השנה הקרובה כך שלתוך גנדן יוזרמו 100M$.

למה לאותם שחקנים להכנס? האם כי מי מהם חייב לנוחי משהו על העבר שלא נהיר לשאר השחקנים? לא לי הפתרונים.

הפרשנות שלי לדברים היא שנוחי לא רוצה ללכת לפירוק, נוחי כרגע גם משדר שהוא לא רוצה הסדר אף על פי שהמוסדיים דוחפים אותו להסדר באחזקות (שהם כבר לא מחזיקים באג"ח שלה) ובפתוח ששם הם מחזיקים בחוב של מיליארדים. המוסדיים מאותתים שלא מעניין אותם ההסדר באחזקות ולא אכפת לנציגות העתידית לייצר הסדר פוגעני במחזיקים הפרטיים בתנאי שיהיה הסדר המניח את דעתם בפתוח תוך שלוחות הסילוקין של האג"ח ישונו יחד עם לוחות הסילוקין של הבנקים - למעשה המוסדיים דורשים כי בהסדר בפתוח ידם של הבנקים לא תהיה על העליונה אלא איזשהו שיוויון.

הבנקים שמחזיקים בחוב בגנדן, אחזקות, פתוח, דסק"ש, כור - כמובן שאינם מיקשה אחת ואני מניח שלאור גודל החוב לא ישושו להרוס את הסכוי להסדר כל עוד הם מגדילים את ההחזר הכולל מהכספים בקבוצה.

הפרשנות שלי היא שלפנינו מהלכי דחייה מבלי לגרור את העסק להסדר לפחות בינתיים.

במידה ויכנס כסף לגנדן הכסף יכול לשמש לרכש של אגרות חוב קצרות וזולות באחזקות ובפתוח. כל שקל יוכל לקנות 2-3+ אגרות חוב קצרות. המחזורים היומיים באג"חים הם בסדר גודל של מיליוני ע.נ בסדרות השונות - לא בלתי אפשרי שלאחר שנה ניתן לאסוף מיליארד ע.נ במחיר של כמה מאות מיליוני ש"ח.

ברגע שהכסף בגנדן ולא באחזקות אף אחד לא יכול לדרוש כי הכסף ישמש לפרעון החוב במועדו מחשש להעדפת נושים - חברת האם והסבתא תוכל לרכוש. כמובן שהקניות לא ברכישות יומיות אלא בהפעלת סוחרים שיאספו את האגרות בשוק תוך ניסיון לא להשפיע על המחיר בצורה חדה.

תאר לך שבשנה הבאה נשלחת הודעת מאיה בה גנדן וטומהוק מודיעות כי חתמו על עסקה מחוץ לבורסה שבה היא מקבלת 500M ע.נ סדרה ד, 80M סדרה ה, 120 סדרה ג, ו- 300M ע.נ מסדרות י ו- ז של פתוח בתמורה ל- 300M ש"ח שהיו בקופתה כתוצאה מזכויות.

במצב דברים זה כל העסק נראה אחרת.

האם זה מה שמתוכנן? אין לי גישה לתוכניות המלחמה של נוחי, האם אפשרי? לדעתי כן. האם חוקי? להבנתי כן אבל קצת מסריח.

מה הפרשנות שלך למהלכים של נוחי? למה הוא לא זורק את המפתחות והולך לשיטתך?