פיראט,
האם יתכן והערת עסק מת באחזקות ופתוח היא שלב מתואם עם המוסדיים על מנת להכנס להסדרים בשתי חברות אלו.
בשלב ראשון, יצאה הודעת עסק מת על אחזקות - במתואם עם כולם, הדבר יגרום לפניה להסדר - איזה הסדר? ימים יגידו. השוט הגדול של המוסדיים הוא שאת רב האג"ח הם כבר מכרו בשוק. הם מחזיקים יחדיו כולם כמה מאות מיליונים של אג"ח אחזקות - זה הכל. הם מצפים להסדר שיכלול הזרמה של הון לשם תחזוקת החברה מבעלי השליטה (נוחי, לבנת, מנור) קרי לשלם את הריביות המוגדלות בזמן.
שקט בגזרת אחזקות יתן להם את האפשרות להגיע להסדר בפתוח.
לאחר סגירה של ההסדר באחזקות הם לא יופיעו להסדר כמו בעלי הבית אלא כבעלי חוב - בעוד חצי שנה תצא הודעת עסק מת בפתוח. שם החובות הם כבר מיליארדים. הם ינסו לפעול לשנוי שיטת לוחות הסילוקין של הבנקים והאג"ח ולאפשר לחברה להשביח את נכסיה בתחתית הפירמידה.
על פניו, אני לא רואה סיבה שרואי החשבון, המוסדיים הם לא חלק מאותה קליקה - הם נפגשים באותם ארועים חברתיים ושתוף פעולה מהסוג שאני מציע הוא בהחלט אפשרי.
ברגע שיהיה הסדר באחזקות מבלי לנשל את בעלי המניות בדגש אם ההסדר יכלול דחייה ארוכה של החוב - הדבר יתן להם את האינטרס לתמוך בחברה כמה שנים בתקווה ששווי הנכסים ישביח ביחס לחובות. הסדר באחזקות יכול לאפשר ולצור אינטרס להזרים כספים לתוך פתוח בדגש על פריסה מחדש של החוב.
המוסדיים להערכתי לא ששים לפרק קבוצה שהם מחזיקים כמה מיליארדים של חוב ללא בטחונות. כניסה לפירוק יש לו עלויות ובעיקר אוכלי הנבלות ישאירו להם מעט מאוד בשר. מה שאני מבין מהעיתונות הכלכלית הוא רמזים די עבים של המוסדיים לנוחי: עם כל הכבוד לאמונה שלך - זה לא ילך, בקש הסדר ודאג להסדר הגון. כשהשוט הוא לקיחת החברה והופעה הפעם כבעלי המניות בהסדר של IDB פתוח.