הי mimi,
התגעגעתי :-).
האמת היא שאת חישבת מול שקל חוב ולא ע.נ. - המספר הוא יותר כמו 11 אג לע.נ אגח ד.
ועל זה ...
נאמר - קרעת אותי מצחוק. ייצטרכו לשלם למישהו שייגע ב-IDB פיתוח. אני מדמיין לעצמי קטע מסרט:
IDB: אנחנו רוצים 100M על IDB פיתוח.
משקיע: מה????
IDB: טוב, טוב, 10M.
משקיע: תגידו לי, אתם מישראל?
IDB: כן, למה?
משקיע: רואים, רואים ...
IDB: טוב, מה אתה מציע.
משקיע: אני אתן לכם הצעה "take it or leave it" - שלמו לי 100M ש"ח ואקח מידכם את IDB פיתוח.
הי reem,
כרגע אידיבי פיתוח לא מושפעת, אך ההשפעה היא היקפית. גם לאידיבי פיתוח חסר איזה 300M ש"ח לתזרים לשנתיים. כמו ב-IDB אחזקות בזמנו, עבר לעת עתה ללא "עסק חי" עקב תכניות כלליות מצוצות מן האצבע ("גיוס הון", "גיוס חוב", "הלוואת בעלים", "ייפול מהשמיים", ...) ואין לי מושג מי אישר את זה. מי יודע אם בדוח הבא רואי החשבון יאכלו את השטויות הללו?
אם לא, אתה תראה "עסק חי" בדוח הבא ואז מתחיל כדור שלג - בעלי האגח הארוכות עוצרים את התשלומים, אגח י לא משולם ונכנסים במסלול של פשיטת רגל. אני אישית מזמן עברתי לדסק"ש ט - נותת תשואות מאוד יפות ובטוחה למדי (לעת עתה, לדעתי, תשלם את כל החוב).
הי rinmat,
לפעמים שורה עלי הרוח ואני הופך להיות ציני.
יש לי קורקינט, קניתי אותו ע"י הלוואה מהבנק. הייתי במשא ומתן למכור 20% ממנו ב-400M ש"ח, אך לא הגענו להסכמות. הבנק כמובן יעקל אותו וימכור 50% ממנו ב-500M ש"ח. מה שאני בעצם אומר, דיבורים זה זול.
באשר ל ..
אניבאמת לא מבין מה ההבדל - אך אולי זה רק אני.
באשר ל ..
מה שנקרא - הצחקת אותי. זה פשוט מסמן את הגבול העליון (וגם החשבון הוא שגוי). 11 אג הוא גבול עליון. אם אתה ממשיך לחלום לקבל משהו על IDB פיתוח, אתה יכול לקרוא את דעתי בנושא בתגובה ל-mimi. אלא מהי, כשמפרקים חברה ישנן עלויות פירוק (וחברה בסדר גודל כזה == 10M), חובות בדין קדימה (הלוואות "מיוחדות", "עובדים", ... == 5M) ומי יודע אילו עוד הפתעות. אם תקבל בפירוק מעל 9 אג לאגח תודה לאלוהים ...
ולבסוף, כמו שנאמר, יש מיליון אגחים בסיכון נמוך יותר עם פוטנציאל גבוה יותר (במיוחד בימים אלו).
בברכה,