הי jsphs,
חשבתי שסיימתי להתדיין בנושא IDB ואכן כל מה שרציתי לאמר לגבי IDB כבר נאמר. עם זאת, אני חושב שלא בדקת לעומק את הטענה הבאה:
אני איני מתעסק בדיונים על בעלי שליטה (כמה הם רציניים, כמה הם עשירים, כמה הם מפורסמים, ...) - אישית הם לא מעניינים אותי כלל. מה שמעניין אותי בבעלי השליטה הוא האינטרס הכלכלי שלהם. אין לי ספק שהאינטרס הכלכלי של בעלי השליטה בסאני, אמפל עולה עשרות מונים על האינטרס הכלכלי של בעלי השליטה ב-IDB אחזקות (במובן של כדאיות המשך אחזקה בנכס).
באשר למצב הכלכלי, לדעתי, מצבם של סאני ו-IDB אחזקות דומה (ולכן איני מחזיק בסאני כלל). בנוגע לאמפל,באמת קראת את הדוחות ו/או את הניתוח הכלכלי - http://www.s-maof.com/Forum/threads/...פל-אגח-ב, לפני שיצאת בהכרזה זו?
לדעתי אתה טועה במקרה של אמפל. לדעתי, מצבה הכלכלי של אמפל הוא עשרות מונים טוב יותר משל IDB אחזקות. מעבר לכך, בפירוק אמפל כנראה תצא עם רווח 100% בשנתיים (לעומת הפסד של 50% ב-IDB אחזקות) ובהסדר המסתמן באמפל (אם יתקבל) יתקבל כנראה רווח בתחום של כ-200% עד 3000% (לעומת הרבה פחות ב-IDB אחזקות - יהיו מה שיהיו הנחותיך).
אני מחזיק כמות גדולה מאוד של אגחים של אמפל (שער קנייה ממוצע 17 - 4% מהתיק) ולדעתי אין תחרות בין IDB אחזקות ד לאמפל אגח ב. אציע לך תחרות קטנה (כמו שהצעתי לך בזמנו באפריקה) - בוא ונבחן בעוד חצי שנה / שנה / שנתיים את שני הניירות ונבדוק מי ניתח יותר מדויק את המצב ...
בברכה,