הי rinmat,
עזוב אותך. כולם יכולים לכתוב משפטים בעברית - אני נותן מספרים. אם אתה מאמין במה שאתה כותב, גש לניתוח ותראה לי upSide של 4200M ש"ח. מעבר לכך, אתה חוזר על מה שאמרת כבר מליון פעם וקיבלת תשובה על הכל.
1. אין ל-IDB אחזקות נכסים למעט 250M ש"ח.
2. אין ל-IDB אחזקות נזילות, מחזיקי אגח ד יכולים לעצור את התשלומים.
3. IDB אחזקות היתה רוצה להיות בליגה שלאאורה או אפילו אולימפייה - היא בליגה של טאו (בלון פיננסי חסר נכסים).
4. הניתוח של ציפורי זהה לניתוח שלי (תבדוק את המספרים) והמסקנה ממנו - אין upSide שיוציא את IDB אחזקות מהבוץ (אם ציפורי היה טורח לעשות את המתימטיקה - כמו שאני עשיתי).
לסיכום rinmat, אין כל טעם לחזור על אותם הדברים כל פעם שאני עונה לשאלה של מישהו. אנו כבר יודעים שאיננו מסכימים - אני הבאתי מספרים שמצביעים על כך שאני צודק. אשמח לראות את המספרים שלך שמסבירים מדוע אתה צודק (פירוט נכסים עם שוויים ומולם החובות). יש לך פירוט כל הנכסים ב-post הפותח - תראה לי היכן אני טועה ...
הי jsphs,
אתה יודע, האמירה "אני לא מסכים איתך" היא די כוללנית. הרי חלק מן הדברים שאמרתי הן עובדות ולכן לא נראה לי הגיוני שאתה אינך מסכים להכל ...
1. אתה בודאי מסכים שבפירוק IDB אחזקות שווה כ-250M ש"ח.
2. אתה בוודאי מסכים שהחוב של IDB אחזקות הוא 2000M ש"ח.
3. אתה בוודאי מסכים שמצבת זו דומה מאוד למצבת של דלק נדל"ן.
בנוגע ל..
טוב, הכל נכון, אז מה זה אומר???
במילים אחרות, אני מצייר מצב עכשווי והוא נכון - ההיסטורייה לא כל כך מעניינת.
אתהבאמת קונה את הבולשיט של עורכי הדין??? לדעתי (וכן מניסיון אישי בתחום אחריות אישית של בעלי עניין ודירקטורים) בעלי האגח לא יראו אגורה שחוקה מתביעות.
כמו תגובתי ל-rinmat, הכל ייתכן. כעת, כל שנותר לך לעשות זה להראות על מה אתה מבסס את טענתך. יש לך ניתוח ב-post הראשון. גש לשם ותראה לי התאוששות נכסית אפשרית של 4200M ש"ח (נכס - שווי כלכלי עכשווי - שווי כלכלי עתידי). הניתוח שלי אומר ש-IDB פיתוח מחויבת בהסדר/פירוק, אשמח לראות ניתוח רציני (לא דיבורים ללא ביסוס) שמראה אחרת.
בזמנו אמרת שמקרה IDB דומה לאפריקה, היום לדלק קבוצה. בשני המקרים אתה טועה לטעמי בגלל ההבדל הקטן. לשתי הקבוצות שהזכרת היה הון עצמי כלכלי חיובי כעסק חי ואילו ל-IDB אחזקות יש הון עצמי כלכלי שלילי בטירוף כעסק חי.
בפעם שעברה טענת שההון העצמי שלאפריקה "לא היה אמיתי" כי בפירוק היה מתקבל פחות. זוהי בדיוק הסיבה בגללה הנושים נכנסו להסדר (ולא פירקו את אפריקה) - הון עצמי כלכלי כעסק פעיל והון עצמי כלכלי בפירוק הם שני דברים שונים. ל-IDB אחזקות יש הון עצמי כלכלי שלילי כעסק חי ולפי הניתוח שלי - המצב לא הפיך.
עם דבר אחד אני כן מסכים - יהייה מעניין.
בברכה,