שלום MIMI,
אני חייב לך תיקון לדבריי הקודמים, המינוף כולל גם מדרגה חמישית והיא של חברת האם (הפרטית-גנדן) שמחזיקה בסבתא-רבא (אחזקות) של הפירמידה המהוללת.
אכן מינוף לתפארת....
צר לי לקרוא את דבריך הכואבים על המציאות העגומה של השווקים "המשוכללים", אך ברוך הבא לעולם "הקפיטליסטי חזירי".
המוסדי שנתן (את הכסף של אחרים) הניח שהכל יהיה בסדר כל עוד הוא בכיסא ו/או לחילופין ימצא את מקומו המכובד בעתיד אצל אחד "הטייקונים"...
הרגולטור שהיה צריך לפקח ולהתריע ידע שמקומו/תפקידו העתידי מובטח גם כן אצל אחד החברים (ובמיוחד החברה לישראל)...
דנקנר ושות' יכירו יושר ציבורי או היבט מוסרי כלשהו בעולם הבא וגם זה בספק, ואם יזרימו כסף גדול זה קודם לחברות הפרטיות (גנדן ואחרות) לשם "שימור המורשת".
להזכירך, ככל הנראה, הקניות האחרונות הזעומות והמופרכות של נוחי במניות אחזקות נעשו באמצעות גיוס כסף מקרדיט סוויס. שימי לב, הוא קונה מניות במקום (אמרת יושר ציבורי) להזרים כסף לחברה.
לא אחת כבר הכתב בשרשור הארוך הזה כי על נוחי-לנד לעשות "מעשה לבייב" - לצאת לציבור בהודעה ולגשת מיידית להסדר חוב גדול.
תשובה - לא הזרים הרבה, למיטב זכרוני, אלא עסק הרבה במכירת נכסים (שנקנו כמובן במינופים אדירים).
JSPHS7 - צר לי, אבל בכל רגע שתעצור, תמיד מישהו ירגיש פגוע. להזכירך, האגרת הקצרהבאפריקה שעשתה רעש ענק והיום אגרת כ"ה בדלק נדל"ן (חצי מהקרן נדחה לפני תשלום).
מי יתן ונזכה לימים יפים יותר.
בברכה,
אודי