עדכון,

כמובן ל-אידיבי אגח ד לא לקח יותר משבוע להגיע לשער 20 (כמו שהיה צפוי). יש שיטענו שזה בגלל הסנטימנט הכללי בשוק. אך אמירה זו לא עומדת במבחן המציאות. מדוע אני חושב כך? - שימו לב לעידכון האחרון:
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
ס
1. אידיבי אחזקות ד - דעתי עליו ידועה. לאלו מכם שלא מסכימים עימי, מציע להמתין לנייר באזור 20 (אני כמעט משוכנע שיגיע לשם).
2. אידיבי פיתוח י - הגיע לאזור 45-47 ולדעתי חזר לאזור כלכלי ראוי (אישית, התחלתי לחזור ולרכוש).
3. דסקש ט - לדעתי אגח ראוי מאוד ואני אישית רוכש ב-68-69.
ובכן הייתם מצפים שהסנטימנט ישפיע בצורה דומה על הקומות השונים בקבוצה (בניגוד לניתוח הכלכלי - שמשפיע על כל קומה בהתאם לכדאיותה). אז ...
- אידיבי אגח י: עלה ב-2%
- דיסקונט השקעות ט ירד ב-2%
- אידיבי אחז ד ירד ב-15%

עכשיו אתם שואלים - האם משהו השתנה.
אז ראשית כן - הפנטזייה בנוגע לגז נראית קרובה יותר ויותר לבית הקברות. עם זאת, מבחינה כלכלית פרופר עובדה זו צריכה להשפיע רק על אידיבי אגח י ודיסקונט השקעות ט. האחזקה באידיבי אגח ד היא לא כלכלית בעליל (כלכלית, שווה לכל היותר 15 אגורות) ולכן אלמנטים כלכליים צריכים להשפיע עליה הרבה פחות.

אז דעתי לא השתנתה רבות מהעדכון הקודם. מה שכן מצאתי לנכון לאמר - לדעתי אידיבי אחז ד במחיר 20 אגורות היא איגרת מאוד יקרה (לדעתי, עד למחיר 20 אג היה פשוט הזוי להחזיק בנייר זה). לדעתי במחירים 18-20 אג הנייר רק יקר להחריד (אך כבר לא הזוי). אם הייתי צריך לנקוב מספר, הייתי מתחיל לקנות באזור 14 אג לע.נ. (יש תמיד לזכור את היחסיות לשוק ...).

בברכה,

בברכה,