לא הבנתי מה מטרת הכתבה.
קודם כל הוא משווה בין שכירת תפוז לקנייית קלמנטינה (דירה ב 1.9 מיליון מול דירה ב 1.2 מיליון).
דבר שני הוא בסוף לא נותן על כך תשובה בכלל.
נתעלם מהעובדה שמה שהוא מציע ברור לנו (שאם אני אשכור דירה יותר קטנה אז היא תעלה לי פחות שכירות), התחליף שנתן לא אמיתי בכלל, כי באיזה איזור שבו שכירת דירת 4 חדרים עולה 4800 ש"ח, שכירת דירת 3 חדרים עולה 3000 ש"ח? הפרש של 1800 ש"ח?
אם מדברים על העתיד, בהנחה שהממשלה תבצע את מה שהיא אומרת (וד"לים, בנייה להשכרה, הגדלת היצע, מחיר למשתכן וכו') ובהנחה שהצמיחה קוטנת או אפילו ניכנס למיתון עולמי
(כך זה נראה), אז הערכתי שמחירי הדיור לא יעלו בשנים הקרובות ולכן לא כדאי לקנות.
אבל מכיוון שבהנחות עסקינן, הייתי מציע לקנות הגנה לשורט וכמו שהציעו פה החברים , לקנות דירה יותר זולה במשכנתא שהחזר הקרן שלה יורד (יש מחשבונים ברשת) עד שנחליט/נצליח לקנות את הדירה ובינתיים להשכירה (הסיכון: שוכרים בעייתיים).
כך ש:
אם המחירים עלו בניגוד לפוזיציה, אז ניזוקנו פחות.
אם המחירים ירדו, הפסדנו על הדירה אך הרווח הכללי יהיה גדול יותר. (הסיכון: קושי מכירת הדירה הקטנה בעת ההחלפה)
במקרה של דשדוש, הרווחנו את ירידת הקרן של המשכנתא. (הסיכון: קושי מכירת הדירה הקטנה בעת ההחלפה)
בהצלחה



הגב עם ציטוט