הי Pirate,
אכן הערות חשובות!
כיוון שכסף לא גדל על העיצים חשוב שכל משקיע יחשף למגוון רחב דעות לגבי אפשרויות ההשקעה ואתר זה בדיוק עונה על צורך זה.
לגופו של עניין:
האם הבטחונות ראויים?: אני מעריך ששחיקת מחיר הרכבים נלקח בחשבון בחישוב הבטוחות. (בין 12-18% בשנה לפי אתר לאומי). מי אחראי לוודא ששוויי הביטחונות לא יפחת מיתרת הקרן הבלתי מסולקת? אינני יודע.
האם החברה ראויה לדרוג A?: לכל אג"ח תתכן קטסטרופה שעלולה למוטט אותו, אם בדמות הרגולטור או משתנה אחר. שוק הליסינג עבור לפני שנים אחדות רגולציה, האם תתכן רגולציה נוספת? מי שחושב שכן יזהר באג"ח זה.
האם אין חלופות עדיפות?: מן הסתם יש, בכל אופן תמיד ראוי לשמור על פיזור ההשקעה ולדעתי באפיק הסולידי האג"ח ראוי. נתון שאהבתי באג"ח זה הוא תזרים התשלומים היציב והסחירות היפה הנעדרת באגחים מקבילים. לגבי אגח אלעזרא א', אינני פוסל אותו, הביטחונות נראים ראויים אך הצצה במספר העסקאות שלו היום מגלה 3 עסקאות בלבד! הוא איננו מדורג ע"י חברות הדירוג (בכל זאת עין מקצועית הנותנת דירוג מסירה ממני את החשש שאולי פספסתי משהו שכן אינני איש כספים), כמו"כ, אם זכרוני אינו מטעה אותי לפני שנים היה הבעלים של אלעזרא בקשיים (הייתה כתבה מרכזית באחד מהעיתונים החשובים) ואולי אני מחמיר מדי בשיקול האחרון.
מכל מקום תמיד אשמח לשמוע על חלופות אטרקטיביות (ואני בטוח ששאר החברים גם).
בברכה
hano