שלום rinmat ו eagle
למרות התנגדותי הפומבית לאגחים של אידיבי אחזקות, אני בהחלט רואה אפשרות שרכישה במחיר היום יכולה לתת רווח יפה בסוף הטרייד. הבעיה שלי עם הטרייד הוא שמדובר, כמו שאודי אמר בהימור. בהחלט מסכים עם rinmat שבכל השקעה יש מרכיב של הימור, אך יש הימורים טובים יותר וטובים פחות. שער 18 שנתן פיראט התבסס על שווי האגח בפירוק, גם כאן יש מרכיב של הימור אך הוא מבוסס על נתונים. להגיד הסדר יתן לפחות 40% או 60% זה הימור שמבוסס על תחושה. בסופו של דבר אם יהיה הסדר, גובה התשלום יהיה מאוד תלוי בכמה נוחי ירצה להכניס את היד לכיס, מצטער שאני לא סומך על זה.
עוד נתון שהרבה אנשים מתעלמים ממנו הוא מרכיב הזמן. כמו שנכתב נוחי ינסה לעשות הרבה "תעלולים" לפני שיפול והצהרתו שלא נשקלה אפילו אפשרות של הסדר רק דוחה את הקץ. תוסיפו את העובדה שההסדר כנראה יהיה מסובך ויכול לכלול גם חברות אחרות בפירמידה ותקבלו שגם אם יהיה רווח, רווח זה יתקבל כנראה בעוד שנתיים שלוש. בנוסף ככול שההסדר ידחה, כך ידרדר מצבה של אידיבי אחזקות וישפיע גם על גובה ההסדר.
לגבי דברים אחרים שנאמרו כאן:
1. לא יהיה גיוס הון. נכון שאומרים שפראיירים לא מתים, רק מתחלפים אך לצערי נראה לי שאפילו הפראיירים הגדולים ביותר לא יסכימו להשקיע שקל נוסף בבור הזה.
2. גילגול חוב לא יהיה כל עוד האגחים נסחרים בתשואות דו ספרתיות.
3. אף אחד לא יקנה חלקים מפיתוח. מדובר בחברה שגובה הנכסים בה נמוך מגובה החוב והאגחים נסחרים בתשואות זבל. מי שמעוניין בנכסים של פיתוח יקנה את הנכס עצמו.
נ.ב.
הכתבה שיצאה שבוע שעבר על הפוטנציאל התזרימי ששרה ומירה יתרמו לאידיבי הייתה משהו בין מצחיק למגוחך.