הי MMM3
לקחת משפט מאוד פשוט ופיתחת ממנו תיאוריות ופרשנויות שמתקיימים בדמיונך בלבד. לפני שאענה על דבריך ברצוני להבהיר משהו, אינני נוהג לרמוז לאנשים לקנות או למכור. כשיש לי דיעה ברורה אני מציין שלדעתי כדאי לקנות/למכור, בשאר הפעמים אני פשוט נותן את דעתי על נושא מסויים.
ועכשיו לעיניין
1. לא רוצה להיכנס איתך לויכוח על כמה ימצאו, אולי ימצאו יותר ממה שהראו הסקרים (אני מקווה שכן, מכיר אנשים שמושקעים ורוצה שירוויחו) ואולי פחות. אני דברתי בהנחה שימצאו גז בכמויות שקרובות לסקרים (כל כמות של מתחת ל 5 TCF גם ירד לדעתי). בנוסף, אני מבין שהשטח רווי בגז והיסטוריה של תגליות ויש סקרים שנותנים סיכוי טוב למציאת גז, אבל, להגיד משפט כמו "האישיו פה הוא לא אם ימצאו אלא כמה" ולא לתת אפילו סיכוי קטן לאפשרות שלא ימצאו שם גז, זה נע על הגבול של בין מצחיק לעצוב.
2. "יום ההודעה" שדיברתי עליו הוא היום שבו יודיעו האם יש גז/נפט (למרות שאתה לוקח את זה כמובן מאליו, עדיין צריך למצוא גז). אם ביום זה יודיעו שלא מצאו ממצאים שמצביעים על נפט המניות לדעתי ירדו.
3. כמו שכתבתי בהתחלה לא רמזתי על כלום.האמת שאני לא ממש בקיא בהיסטוריה של החברות הללו, עוקב בעיקר דרך כותרות, אבל אני כן בקיא בצפיות משקיעים ופסיכולוגית שוק ההון, מה יהיה בסוף רק אללה יודע.
בהצלחה למחזיקים
נ.ב
ישנה תופעה שמשום מה מוגברת אצל משקיעים במניות גז/נפט, לקחת באופן אישי דיעות שאינן תומכות במניה.
קח הכל בפרופורציה