שלום ,

סקוויז בנעילה: מדד המעו"ף עלה 0.6%; טבע זינקה 11.7%

טבע מגיבה לניצחון בתביעה שלה נגד מיילן בנוגע לקופקסון ■ זיו סגל: מדד ת"א 25 נמצא במגמת ירידה, מהלך מתחת ל-1060 נקודות יאשר במידה רבה את הטיעון הזה

סקוויז בסיום המסחר היום (א') בבורסה בת"א: לאחר התנהל בירידות שערים של עד כ-1% במהלך היום, ב-15 הדקות האחרונות של המסחר התבצע סקוויז שהוביל לנעילת המעו"ך בעליות של כ-0.6%. במהלך היום, הגיבו המשקיעים בת"א להודעת מנהיגי ארבע הכלכלות הגדולות ביותר בגוש האירו על כוונתם לגבש תוכנית צמיחה בהיקף של 130 מיליארד אירו ועל רקע הודעת הפדרל ריזרב מיום רביעי על הארכת ה-Operation Twist. בנוסף לכך, השוק ממתין בדריכות להחלטת הריבית של בנק ישראל לחודש יולי, כשעל פי ההערכות ייתכן מאוד שהבנק יודיע על הורדת הריבית במשק

שבוע המסחר בבורסה ננעל ביום חמישי בירידות שערים, כשמדד ת"א 25 רושם ירידה של כ-0.5% לרמה של 1073.46 נקודות. המנתח הטכני של "גלובס" זיו סגל מעריך שלמרות התנודתיות שנרשמה במדד במהלך השבוע, הכיוון הכללי של המדד הוא עדיין כלפי מטה.
"בסה"כ, אני עדיין סבור שת"א 25 נמצא במגמת ירידה, מהלך מתחת ל-1060 נקודות יאשר במידה רבה את הטיעון הזה. מהלך מעל 1080 נקודות יערער אותו", כך כתב סגל בסקירה שלו. "פריצת התחום של 1060-1080 תלמד על הכיוון הכללי. אני הייתי נותן משקל להסתברות לירידה".

האם הריבית תרד?
המשקיעים בתל אביב ממתינים בדריכות לקראת פרסום הריבית לחודש יולי, כשברק עומדים הפרוטוקלים של דיוני הריבית של הבנק לחודש יוני, שפורסמו לפני כשבועיים והצביעו על חשש גובר מהחרפת המשבר באירופה, ומדד המחירים לצרכן של חודש מאי שהפתיע ונותר ללא שינוי מה שנותן לבנק מרווח תמרון להורדת הריבית.

לפי סקר בלומברג הנערך בקרב 22 כלכלנים, 14 מעריכים כי הבנק יוריד את הריבית מחר ב-0.25% לרמה של 2.25%, והשאר מעריכים כי הריבית תיוותר על כנה. ההאטה הכלכלית הגלובלית, התמתנות האינפלציה ופעולות הרחבה מוניטרית בהם נקטו בנקים מרכזיים בעולם - כל אלה מספקים לבנק ישראל, בראשות הנגיד סטנלי פישר, מקום להוריד את הריבית.

"לאור המדד הנמוך וסימני התמתנות, גם בפעילות הכלכלית וגם באינפלציה, בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית", כך כותבים הבוקר יונתן כץ והכלכלנים של חברת לידר שוקי הון. "בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית מחר ב-0.25% ועשוי לרמוז על אפשרות של המשך הורדת ריבית בתרחיש של החרפת משבר החוב באירופה".

שבוע פקיעה טוב