הי newbie,
שאלה טובה,
פיזור נועד להקטנת סיכון. אם להערכתי אגח מסויים הוא way-off במשוואת הסיכון-סיכוי ביחס לכל השוק (נגיד פי 10 ביחס לכל אגח שבא אחריו), כך שכל הוספה של נייר לתיק למעשה מעלה את הסיכון (במובן המתימטי), אזי אכנס אליו לפוזיציית מסחר (ולא פוזיציית השקעה) באחוזים גבוהים. לפי שיטת המסחר שלי (התייחסתי אליה פעם או פעמיים - הכפלת הסכום בכל ירידה של n% עד למקסימום אחזקה מהתיק שהוגדר מראש). במקרה שלאאורה אג 1, ע"פ הניתוח זה היה באנקר אמיתי (במחירים הנידונים, הבאנקר החזק ביותר שזכור לי מאז ומעולם) - הכסף ל-3 שנים נמצא בקופה + בטוחות נתן מינימום של 150% בכל מצב ולכן הוגדר מראש מקסימום אחזקה של 100% מהתיק. שים לב כי זה אינו המקרה היחיד שבו זה קרה (רק שבמקרים אחרים לא צויינו במפורש אחוזים). דוגמאות מהכתוב:
פטרוכימייםאגח ו (הגעתי במקסימום ל-37% מהתיק):
אינטרנט זהבאגח ג/בי-קום מנייה (הגעתי ל-38% מהתיק גם כיום מחזיק בכ-16% מהתיק, בעיקר את המנייה):
וכן
והיו עוד מקרים (לא רבים). אז, מצבים כאלו הם חריגים ולתקופות קצרות (חודש חודשיים). אלו סיבובים פיננסיים שאני מדי פעם עושה כסוחר (כמו גם לפעמים מסחר תוך יומי ומסחר ארביטראז אליהם גם התייחסתי מדי פעם). השנה היתה שנה מאוד טובה לשיטה זו של מסחר (אני מעריך שהיא לבדה נתנה לי מעל 35% רווח השנה).
אז אם תהית, אני כבר לא בפוזיצייה כל כך גדולהבאאורה אג 1 (אני נמצא כיום באזור 26% מהתיק ומקטין). אוסיף במאמר מוסגר כי כיום קיימים 2 מועמדים רציניים נוספים לפוזיציית מסחר גדולה שכזו:
1. נאנט אגח ד - אם ייפול מתחת ל-44 אפתח פוזיציית מסחר.
2.פטרוכימיים אגח ו - אם ייפול מתחת ל-30 אפתח פוזיציית מסחר.
האם נכון או לא נכון לפעול כך - השיטה היא השיטה שלי. בכל מקרה איני דן ולא מתכוון לדון בשיטות מסחר באתר זה (או בכלל), כך שכל אחד יחליט במובן זה מה נכון עבורו. אישית - אין לי בעייה שלא תסכים עם שיטתי.
בברכה,