שלום PIRATE וחברים,

נמתין כולנו בסבלנות לדוחות החברה (קיבלו דחיה לפרסום רבעון 1 עד לסןף חודש זה) ולניתוחו של ידידנו PIRATE.
יהיה מעניין לראות את הדוח הראשון של החברה לאחר הסדר החוב ושינויי הבעלות בה.
יחד עם זאת, ובלי לקבוע שום עמדה ביחס לשווי האג"ח, הייתי מבקש להבהיר מס' דברים חשובים, כדלקמן:

ריבית - הריבית הינה 6% שנתית עד 2020 בלבד !! במסגרת ההסדר סוכם שחלקה (2% בהתחלה ומ-2016 3%) ישולם מיד שנה והיתרה תדחה לתשלום האחרון בשנת 2031 (להלן: "זמן הקטטר").
החל משנת 2021 (וככל שלא תתאפשר המרה כפויה של יתרת האג"ח, פירוט בהמשך) תהיה הריבית 0.01% לשנה בלבד !!

לוח סילוקין - לאור המפורט לעיל, צריך בלוח הסילוקין שפרט PIRATE, להוסיף את השנתיים 2019-2010 עם 3% ריבית (כאשר עוד 3% נדחים ל"זמן הקטטר"). השנתיים הללו ללא תשלום קרן.
בנוסף, ולשם הבהרה, בשנת 2031 תשולם ריבית (הכוללת את כל ההיסטוריה) בסך 41% ולפיכף היא תורגמה ע"י PIRATE ל-26% מהקרן הנותרת לתשלום. כמובן, הכל צמוד למדד.

בטוחות והשפעתן על לוח הסילוקין - לדעתי, הפרעון עקב מימוש הבטוחות אפשרי רק החל משנת 2020 בלבד ולא כפי שצויין. היתרה הנותרת בין שווי הבטוחות שמומשו לבין מה שהחברה שילמה במהלך השנים
באופן שוטף עד אותו מועד, ישמש לפרעון מוקדם. ראשית, תשולם הריבית (שוטפת + הנצברת מהיום) וההצמדה ורק אח"כ תשולם קרן במידה ויתאפשר. במידה ותישאר יתרת קרן היא תקבל ריבית של 0.01% בלבד !!
פרעון מוקדם אפשרי פעמיים מדי שנה, אך למיטב הבנתי לא מהסכומים של הבטוחות.

שיעבודים - חלק מהבטוחות הינן שיעבודים שניים בשיעור של 31% על הפרוייקטים המשועבדים לאג"ח ה' ו-ו'. כלומר, השיעבוד יתכן רק במידה ותישאר יתרה אחרי פירעון סופי של האג"חים המדוברים.
מטעני שמרנות, הייתי נזהר ואולי שוקל לא להתחשב ביתרות הללו כלל. במאמר מוסגר, גם השיעבודים הראשונים הינם בשיעור של 31% בלבד על העודפים.
השיעבודים בחו"ל הינם בשיעור של 50% על העודפים.

המרה כפויה - לא בדיוק הבנתי את הרציונל הכלכלי בהמרה ומהות קביעת השווי על 435 מ' ש"ח (תודה ל-GIMANI על הסיוע בסיעור המוחין בנושא).
אינני מכיר לעומק את כללי ההמרה הכפויה, אני יודע שכללי הבורסה מאפשרים אם נותרה לדוג' כמות קטנה למסחר, וזאת לאחר המרה במשך השנים או פדיון לשיעורין.
ההמרה כרוכה בכדאיות למחזיק האג"ח, אם לא כדאי ממשיכה האגרת להיסחר במסלול אג"ח. נדמה לי, כי בכל מקרה של המרה כפויה נשארת למחזיק אפשרות לבקש פדיון מוקדם במקום.
לכאורה, ולהבדיל מאג"ח רגיל, אג"ח להמרה יכול לטפס למחירים גבוהים מאד (נניח, המניה תיסחר בשער 1000, האגרת צריכה להיסחר באופן תיאורטי בשער 200 מעוגל לפי תנאי ההמרה).
ככל הנראה, כוונת החברה היתה להגביל את ההמרה לשווי 435 מ' ולא לאפשר לעשות זאת בשווי גבוה יותר.
לפיכך, לא ברורה לי כוונתו של ידידנו PIRATE להמרה עפ"י שווי 200 מ' ומהות החישוב שנעשה.

שער האיגרת בשווי חברה 200 מ' - שווי האגרת במצב התיאורטי הינו 200/85.86/5.06=46 אג'.

בברכה,
אודי