הי redarmy,

ראשית, האמת היא שהחברה לא השתנתה רבות לפני ואחרי ההסדר (התווסף 40% מאאורה ישראל והוסרו מעט נכסים זניחים). רוב המידע עליו מבוסס ה-post נמצא בדוח שנתי 2011 של אאורה + שטר נאמנות לאג 1. השאלה כללית מדי - אם אתה רוצה לדעת איכה הגעתי למשהו ספציפי - שאל ואענה.

באשר לפונט - ה-post מאוד ארוך, ניסיתי לסדר אותו, כך שהפונט מעיד על שלב הניתוח (ולא על הלך מחשבתי).
אז rema, redarmy: אין ב-post המלצת קנייה (בכל צורה שהיא).

כהערת אגב, אכן התקרבתי ככל שהעזתי להמלצת קנייה, בנייר זה, בשני מקרים בשבוע הקודם (התחלתי להרגיש שאני מריץ את האגח) -

המלצת קנייה 1 (שער 26):
ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
התכוונתי לבצע זרקור על אאורה אג 1, אך אני מחכה לדוחות.

בין לבין האגח הידרדר במחירו כל כך נמוך שלדעתי זהו האגח בעל הסיכון-סיכוי הטוב ביותר בשוק כיום. כיוון שכך, החלטתי לתת מצביע בכיוונו - אך אנא, קחו את דברי בערבון מוגבל (בנוגע לנתונים).

פארי שמרני מאוד אותו אני מייחס לאגח הוא 45. יש בו הרבה "על הקרח" :-), אך כנראה שפארי אמיתי הוא יותר באזור 65.

במחירו היום (26 אג) הוא משלם 8%-12% ריבית על הקרן בשנה (שנים ראשונות 8%, בהמשך 12%) ו-25% אחוז מהקרן במשך 7 שנים הבאות (תשלום של כ-28% מההשקעה חוזר כבר באוגוסט הקרוב). כל התשלומים הללו הם ברמת ביטחון גבוהה (לדעתי). זאת כיוון שהחברה אחרי הסדר עם הון עצמי גבוה מאוד (אני מעריך בצורה גסה באזור 160M על נכסים של 700M), רווחית מאוד (אאורה ישראל היא חברה מאוד רווחית, היא מוזגה לתוך אאורה השקעות במסגרת ההסדר ומהווה כיום את עיקר האחזקה של אאורה השקעות) והסכומים האבסלוטיים עבור החברה קטנים מאוד (5M ש"ח בכל פעם) מכדי שבגינם יהייה כדאי לאבד את החברה.

אוסיף הערה שאינני נוהג להעיר (בגלל שהניתוח אמורפי) - אתמול הייתי הקונה העיקרי בנייר. מעבר לכך, כיום אני מחזיק מעל 1.5% מהיקף הסידרה כולה. חלק גדול קיבלתי במסגרת ההסדר, אך חלק לא מבוטל נקנה בימים האחרונים.
המלצת קנייה 2 (שער 29):
מאז ה-post הקודם, העליתי הרבה נקודות טובות לטובת האגח. עם זאת, שכחתי שתי נקודות חשובות:
1. הערבויות לנייר הן בתחום 30-60 אג לאגח (להערכתי - זקוק לדוחות במטרה לעשות סדר).
2. חשוב לזכור כי האגח הוא להמרה - יחס ההמרה קרוב מאוד (עד שלילי) בערכים אלו. למעשה, הנייר יושב גיום בתחום המנייתי (מישהו רוצה להשוות ל-Tower?). ניסיתי לבדוק בזמנו אם המרה אפשרית בכל זמן, בחלק מהזמן או רק כעבור 6 שנים (בזה אני בטוח שאפשרי) ולא זכור לי שמצאתי התייחסות. אחכה לדוחות בשביל לדעת לבטח. בכל מקרה, כדאי לזכור - אאורה היום (אחרי ההסדר), עם פעילותה, גודלה ורווחיותה דומה היום לאפריקה מגורים ולדעתי נסחרת בחסר ולכן מקדם ההמרה לדעתי רק ישתפר.

בכל מקרה, גם אחרי עלייה של 10% בשלושה ימים, עדיין לדעתי האגח הכי טוב בשוק (גם בשוק המטורף של היום). לכל מי שמחפש משהו, מציע לגשת לבדוק את הנתונים שלי לגבי אגח זה ולהחליט אם הוא מסכים.

עם זאת, באגח זה אני מקפיד מאוד להבהיר, אני מחזיק מעל 1.5% מהסידרה כולה. מי ששוקל לקנות שיבדוק היטב את אשר אני אומר.
ולמעשה גם הוצאתי (בדרכי העקיפה) המלצת מכירה (בדיעבד שגויה) לסוחרים -

הצבעת יעד לסוחרים (צפי הגעה לשער 34-35, רווח 20%-33% בשבועיים לסוחרים):
שטר הנאמנות הסופי יצא היום.
ניתן להמיר 5.06 ע.נ. אגרות חוב במנייה בכל יום מסחר. משמע - האגח הוא אגח מעולה (לדעתי) הנמצא היום במסלול מנייתי ובעל ביטחונות הגבוהים מערכו הנוכחי. אז היום עלה בעוד 5% ונשאלתי (שוב) - האם עדיין כדאי?

אם לאמר בקצרה - לדעתי, האגח הנ"ל הוא הטוב ביותר בשוק, עד לאזור 34-35 אג.
והפנייה להגעה ליעד:
לתדהמתי, האגח הגיע לצפי שלי בכשבוע (30% עלייה בשבוע). יש לכך סיבות טובות מאוד, אך גם אני לא צפיתי דבר כזה.

אז מה לעשות עם זה? לסוחרים ביניכם, הייתי מציע לצאת חלקית באזור המחירים הקיים (עדיין נייר מעולה ביחס לשוק - אך כבר קיימים ניירות שיכולים להתחרות בו, לדוגמא ארזים אגח 4). למשקיעים, הנייר הזה עדיין מעולה.

כדרכי בנייר זה, אני נוהג לציין את מעשי, כיוון שאני מחזיק מהותי בנייר (כיום כ-2% אחזקה מהמחזור כולו, הפסקתי לקנות בשער 31) והפעולות שלי עלולות להשפיע על הנייר. התוכנית שלי לעת עתה היא - להמשיך להחזיק ולהתחיל לממש בהדרגה רק מ-37.
אך כמובן שהערכות כדאיות המימוש הסתמכו על הערכות מוקדמות כפי שנאמר:
פ.....
1. אאורה אג 1 (שער 33 - תשואה לא ידועה [הפירסומים בעיתונות הם טכניים ולא נכונים] - הערכתי 22%+מדד, במסלול מנייתי)
.....
לסיכום - אם אני אתן "המלצת קנייה", היא לעולם לא תהייה רעשנית אלא במקרה הטוב - נחבאת אל הכלים. אם אני אומר שזהו ה"אגח הטוב ביותר בשוק by far" ושאני קונה בכמויות ללא ניתוח דקדקני - לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין שזוהי המלצת קנייה. סיום של ניתוח לעולם לא יהייה "המלצה" אלא סיכום נתונים - אין צורך להמליץ (לכאן או לשם) שכן כל העובדות ידועות וכל אחד יכול לפעול לפי דרכו.

שימו לב בנוסף, ששוק מקרטע עם הרבה אי ודאויות הוא הזמן והמקום למצוא יהלומים. עיתונים שמשדרים פאניקה (אחרת איך ימכרו עיתונים) ואנשים מבוהלים שצועקים מכל פינה שסוף העולם קרב (ואני אפתיע אתכם - מה שלא יקרה ביוון, באירופה ובכל מקום אחר, אני מבטיחכם שסוף העולם אינו קרוב) - בזכותם ניתנות הזדמנויות לרווחים פנומינליים.

בברכה,