אתה יודע redarmy,

שיערוך הוא שיערוך - אין בו רע ואין בו טוב. עליך כמשקיע להעריך בעצמך סבירות לשיערוך ואמינות החברה המשערכת. למעשה, עד היום, רוב החברות האמינות לא התרסקו על קרקעות באירופה (אפריקה נכסים, קרדן NV, חנן מור [אפילו מרוויח שם הממזר], גינדי, ב. יאיר, נתנאל גרופ, אלביט הדמייה, אדמה, ...). כלומר, בניגוד לרעש התקשורתי, רוב החברות ה"אמיתיות" (עם מודל עיסקי רציני) נכוו שם קשות אך לא קרסו עד היום (ישנן מעט שכן - סקורפיו, אנגל משאבים, ...). החברות עליהן אנו שומעים חדשות לבקרים הן בעיקר חברות של "חבר'ה בואו נעשה סיבוב".

באשר ל"קרקעות במקומות שכוחי אל" - לא יכלתי שלא לחייך.
סנקט פטרסבורג - מקום שכוח אל???
סתם להשכלה כללית - סנקט פטרסבורג היא העיר השנייה בגודלה ברוסייה, 5M תושבים ועם אחוז האקדמאים מהגבוהים בעולם (נדמה לי ב-20 הראשונות בעולם). זוהי עיר תעשייתית מאוד עם אקדמייה מפוארת (ידועה בפקולטות מתימטיקה, פיסיקה, מחשבים) ותעשיית HiTech מהמפותחות בעולם. משמשת כעיר הנמל הראשית של רוסייה בצפון המדינה. בירת רוסייה הלבנה (כן - מקום מושבו של הצאר בעבר) ואטרקצייה תיירותית עולמית מהרמה הראשונה. למעשה, אחוז גבוה של העולים מרוסייה לישראל הגיעו מסנט פטרסבורג (כך שאתה בסבירות גבוהה מכיר מישהו שהגיע משם ויכול לשאול).
אתה רוצה להשוות את התיאור הנ"ל לחיפה לדוגמא?

ולמרות כל זאת, מצאתי לנכון להוריד 40% משיערוך הקרקע הנמוך (של החברה) - פשוט כי אינני מקומי ואינני מכיר מספיק (לצורך זהירות בלבד).

צר לי שאיני מסכים עם הערכתך - למעשה אני מוצא את האגח הזה כאחד היותר בטוחים בברנז'ה. ישנם גם סימנים מהשוק שהחברה היא "על באמת". בתקופה האחרונה (חודש), שתי קבוצות משקיעים שונות הכניסו יחדיו 25M ש"ח בחברה, לפי ערך של כ-110M ש"ח לפני הכסף (30% מעל השוק). אז מה אתה אומר - שתי הקבוצות מפגרות? כל זמן שיש שווי לחברה - האגח בטוח.

בברכה,