הי רואה ממטר,

ראשית, תהייה ברוך בבואך.

סתם לגבי מספר דברים שציינת:
אגחים צמודים - מקובל שתרגום של אגחים צמודים לאגחים לא צמודים הוא לערך תוספת של 2.5% לתשואה (לקבלת תשואה נומינלית).

בנוגע לדירוג - אני במקומך הייתי מתעלם מהדירוג, הוא חסר משמעות לחלוטין. חברות הדירוג הן חברות "פוליטיות" ולא כלכליות המקבלות את שכרן מהמנפיק. כיוון שכך, הן אינן פועלות לפי כללים הוגנים, אלא מכניסות הרבה מאוד שיקולים זרים לדירוגם. מעבר לכך, גם כאשר הן ניסו בעבר להיות אוביקטיביות, הן לא הראו מקצועיות מיוחדת. לבסוף, המתודולוגייה שלהם לדירוג היא די דפוקה - הדבר החשוב ביותר באגח הוא השיעבודים שלו ואילו חברות הדירוג מתעלמות משיעבודים.

לאחר שאמרנו זאת, נמשיך. בעקבות ועדת חודק, קופות הגמל בישראל (הגוף שיש לו כספים זמינים, ללא תלות במצב השוק) כמעט ואינן יכולות להשקיע בכל דבר שהוא, פרט לאגרות חוב ממשלתיות ואגרות חוב קונצרניות מדורגות (כמדומני A ומעלה). שוק אגרות החוב הקונצרני, קטן במימדיו ביחס לקופות הגמל, מה שגורם לניפוח בועה ללא מפריע. אז בגדול - רוב רובן של איגרות החוב המדורגות בישראל נסחרות הרבה מעבר לשווין האמיתי (ולכן אם אינך בודק לעומק - אני מציע שתניח שיש סיבה לכל סטייה מהנורמה). אז לא - שוק איגרות החוב (ככלל והמדורגות בפרט) אינו שוק משוכלל, אלא שוק מוטה. בפרט, לגבי שאלתך הספציפית, אגרות החוב המסוימות אותן הצעת, מציגות לדעתי יחס סיכון-סיכוי מחורבן (בהשוואה לשוק ובאופן אבסלוטי ביחס למצבן).

דרך אגב, המודלים הכלכליים המובילים כיום בעולם, מניחים שהשוק ככלל אינו שוק משוכלל (נדמה לי שהתופעה נקראת - הטייה מיופית). אם דיון (או יותר נכון - מונולוג) בנושא רציונאליות שוק אגרות החוב הלא מדורגות מעניין אותך, אתה יכול לקרוא על הנושא גם פה: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...ת-סקירה.

בברכה,