x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 42

נושא: קמן ג + ישאל ה

Hybrid View

ולמרות הנתונים הנ"ל(לגבי שווי השואף ל 0 הן לקמן והן לישאל), האם ,בהתחשב בהסתברות המסויימת הקיימת(האמנם קיימת...?) להסדר(מהי להערכתכם?) -האם לא קיים יחס סיכוי-סיכון קורץ(למרות החלק הנכבד למדי של הימור המצוי בו)??
    תודה למביעי דעתם

שלום,

פורסם באתר הבורסה ולאחר מכן בעיתונות שאלרואי מציע "הסדר" לבעלי האגח של קמן.
    אני אומר "הסדר" כי זה נראה לא רק כמו תספורת אלא כעריפת הראש כולו.

ההסדר המוצע הוא כאן:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=755204

והפרשניות כאן:
    http://www.themarker.com/markets/1.1796245

אני חייב להגיד שאני מאוד מופתע ממנו, עד לאחרונה הוא שדר שהוא עושה כל שביכולתו כדי להחזיר לכול החייבים את החוב ופתאום הוא מוכן לעשות טובה ולהזרים 5M שח תמורת 50% מהאג"ח זה נשמע ממש בדיחה בנוסף לרשימת התנאים המצחיקים שהוא מוסיף לסכום המצחיק וזה כמובן בלי שום פיצוי לבעלי האגח (לא מניות ולא אופציות ולא שום דבר).

אני יודע שמצב האגחים בקמן קשה כיוון שהחוב לבנקים שמה גבוה מהנכסים ולכן בעלי האגחים שמה הם חסרי אונים ובפירוק לא יראו אגורה, אבל הופתעתי כמה אלרואי מוכן לנצל את המצב כדי לחסל חוב מבלי שום נזק לעצמו (למעט ה5M שח) ונזק של 40M שח לבעלי האגח.

חשוב לציין כמובן שזה רק ל50% מהסדרה כלומר התספורת כרגע היא רק 85% ל50% מהחוב כלומר תספורת של 42.5% למרות שאני לא הייתי סומך על זה שהשאר יחזור.

אני לא רואה את בעלי האגח מתנפלים על ההצעה....שכן מרחקה מ0 הוא לא גדול.
    מחזיק בישאל בלבד, מקווה שתספורת כזאת לא תגיע לשם, שם לפחות נקבל 20-25 אגורות לאגח, מה שיצריך מאדון אלרואי להעלות את התספורת שמה ללפחות 25 אגורות לאגח.

קמן אחזקות בקשה הקפאת הליכים, מחר דיון אצל אלשייך....לפי ההודועת בבורסה נראה כי דיסקונט וקמן לא מחבבים אחד את השני בלשון המעטה והם כבר הרבה אחרי איזה מצב לפשרה. נראה מה ורדה תחליט מחר אבל המצב עבור קמן אחזקות לא נראה טוב.

סתם נקודה שחשבתי עליה...
    אני לא מבין למה אלרואי מנסה להציל את קמן אחזקות כשהאחזקה העיקרית שלה היא ישאל, לא עדיף לו לזרים 50M שח לישאל במקום לקמן בהפקת מניות שתביא לו שליטה דיי מלאה בחברה לפי מחירה היום, כול החוב של ישאל לדיסקונט הוא 31M ויש יכולת להגיע להסכם על דחיית חוב לבעלי האגח או הצעת רכש במחיר היום החוב שווה 4M שח לבעלי האגח סך הכול (אומנם הוא לא יצליח לקנות אגחים במחיר הזה אבל אם יציע 40 אגורות לאגח הוא יכול ב20M לקנות את רוב האגחים של ישאל) ככה הוא מקבל 32% מניו פארם ו90% מקמן תעשיות עם חברה ללא חובות כמעט ב50M או ב30M בתשלום לדיסקונט והסדר כול שהוא עם האגחים. מחזיקי אגח קמן אחזקות ומניות ישאל מאבדים את כספם אבל כלכלית נראה לי שלו עדיף להשתלט על ישאל במקום להציל את קמן אחזקות. מה שכן לא נראה שדיסקונט ישמח לעשות עסקים עם אלרואי ולהגיע איתו להסדר כל שהוא אחרי האשמות על שקרים ורמאיות ביניהם לפי ההודעות המנוסחות יפה לבורסה. ברעיון זה הוא מבטיח לעצמו שליטה ב32% מניו פארם ושליטה מלאה בקמן תעשיות שמצבה של האחרונה לא טוב אבל אולי מכאן יהיה לו יותר פשוט להגיע להסדר חוב בקמן תעשיות. הסיבה היחידה שלדעתי עדיף לו כן לקחת את ישאל ולא לרדת עוד מדרגה בפירמידה לקמן תעשיות זה ניו פארם ששווה 60M שח בספרים אולי פחות 20% במציאות.

גילוי נאות מחזיק אגח ישאל בלבד ואין הכך המלצה לניירות ישאל בפרט או לכל נייר ערך ככלל.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות