שבת שלום אודי.
אז ככה, בשיא המשבר קניתי חבילה גדולה של אג"חאפריקה ארוך ישן + מניות אפריקה ישראל.
בערך ב- 50%-50%.
סברתי שאפריקה היא חברה טובה עם נכסים מצוינים שצריכה מימון מחדש - האמתי שמה שיקרה בסוף הוא הסדר דחייה של האג"ח והבנקים, תרומה של לבייב לעניין, אי מכירת נכסים ויציאה מהברדק עם שווי שוק קרוב למה שהיה ב- 2005.
בפועל על המניות הפסדתי את המכנסים. על האג"ח הישן הרווחתי יפה מאוד.
עד עתה מהאג"ח הישן חלק נפרע במזומן בפארי, אג"ח כ"ה נפרע בפארי, אג"ח כ"ו אני עדין מחזיק, המניות שהתקבלו נסחרות ב- 1/3 על ההון העצמי בקירוב.
אני לא מסתכל על זה בראיה של מחר בבוקר אלא בראיה מה הולך לקרות בעוד כמה שנים ומקווה שיהיה בסדר.
לגבי הליכה להסדר, לבייב עבר בזוי תקשרותי, בפועל תרומתו האישית מכספו הפרטי אפשרו את ההסדר, בדיעבד מה שעבר לא היה מוצדק בטח ביחס לבעלי שליטה אחרים בעלי יכולת דוגמאת תשובה בעניין דלק נדלן.
אני סובר שאפריקה מכרה את מירב היהלומים שבכתר על מנת לפרוע את חובות הבנקים שכנראה יודעים ללחוץ חזק מאוד ובמקום גמיש, אםאפריקה היתה הולכת על הסדר פריסה ללא מכירה של מירב הנכסים בישראל במקומי פריים לוקשיין כנראה מצבה של אפריקה היה טוב בהרבה.
הלקח מבחינתי הוא עדיף הסדר מוקדם על פני מכירה של הרכוש במחירי פשיטת רגל או לקיחת הלוואות נשך מקרנות מנוף. לנושים הקיימים אין סיבה לא להסכים למתן דחיות בחוב ובלבד שהקופונים ישולמו בזמן ואף ישופרו.
לפני שפונים לשוק אפור פיננסי כדאי לפנות לנושים הקיימים.