פיראט (בלי שם תואר), אני לא עו"ד אן משפטן אם אתה שואל.

את אפריקה כ"ו אני מחזיק מההסדר וכרגע הוא נסחר 20% מתחת לפארי ומשלם קופון כל חצי שנה. המטודולוגיה שלי היא לשחרר אג"חים כשיחס הסכון - סכוי מגיע לנקודה שאני אומר די. האם הייתי קונה היום את אפריקה? התשובה היא לא, האם אמשיך להחזיק? כנראה שכן עד שהמחיר יעלה אל מעבר ל- 100אג במחיר של היום או שהאלטרנטיבות תהינה מאוד אטרקטיביות. חנן מור, גינדי הם אג"ח נדלן מקומי - לא קראתי את הדו"חות שלהם אבל כרגע אני חושש להשקיע - גם אם הפרויקטים מכורים ברובם חברה יזמית היא חברה יזמית - מה אתה מצפה שהם יעשו בתזרים? יקחו את הכסף לבנות בניינים בארה"ב שהם לא מכירים? או שישקיעו באדמות במזרח אירופה? אני חושש ממצב שגינדי את חנן מור את נתנאל ישקיעו בקניית קרקע יקרה על מנת לבנות עליה בניינים ויתקעו איתה. כבר כיום האג"ח שלהם בתשואה של 17-20% למה הם לא קונים אם יש להם תזרים מספק? זה ליצר רווח הון לי סכון.

בוא נאמר זאת כך, כשאפריקה נסחרה ב- 95אג נתנאל ב היה ב- 60אג וחשבתי על המעבר - חבל שלא עשיתי זאת.

נקודת חוזק נוספת לזכות אפריקה - בעל השליטה שיכול היה למשוך עד 2011 הלך להסדר ב- 2009 - הסדר שלתוכו יצק כבר כ- 500M ש"ח. אם ידרש הסדר נוסף ב- 2015 אני מעדיף בעל בית כמו לבייב ולא כמו תשובה או בן דב. את עצמו הוא כבר הוכיח - אין ודאות שהוא ירצה לחלץ את העגלה מהבוץ אבל בינינו רק המוות וודאי.

אידיבי ובנותיה, אני לא מבין למה נוחי קונה מניות בכמויות מאוד קטנות ולא אג"ח ארוך - אם הוא מאמין בחברה שיקנה כל יום 1,000,000 ע.נ אידיבי סדרה ד. אם כבר, הייתי הולך על דיסקונט השקעות.

סקיילקס, לא רוצה עסקים עם בן דב.

דלק ישראל? שוב, דלק נדלן הראה לי שלא כדאי לעשות עסקים עם תשובה.

אאורה
1, לא סומך עליהם יותר מדי - אבל אשמח אם תוכל לקצר לי את הסאגה במשפט.

פאנגיה ג - לא מכיר מספיק.

אלביט הדמיה
- במשוואת סכון \ סכוי - בסדר.

קרדן NV ב - נראה בסדר אבל אני מתקשה לראות מה יהיה עם הנדלן בסין. החברה קונה אג"ח א אבל בהיקף שהוא קטן על החוב.

פטרוכימים ו - תלות גדולה מדי בבזן וביכולתה להעלות דוידנד ב- 2013 - אם לא צפי להסדר.

נתנאל ב - ב- 60אג שווה קניה.

גינדי \ חנן מור \ אלקטרה נדלן \ ב.יאיר - במצבם אשמח לתפוס באזור 60אג.

שבת שלום.