x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 58

נושא: אפריקה ישראל

Hybrid View

הי japhs7
    כל הטענות שלך נכונות ובהחלט יכול להיות שהן יתקיימו אך אני נאלץ להסכים כאן עם פיראט.
    חברות החזקה הן חברות בסיכון גבוה בגלל הרגישות שלהן למצב הכלכלי וליכולת של חברות הבנות לשלם דיבידנדים.
    במקרה של אפריקה אכן המצב כרגע טוב, אך התחום המסוכן בשילוב של אגח ארוך במיוחד מצדיקים לדעתי תשואה גבוהה מ 12%.
    עם כל הכבוד לדירוג ולכניסה למדדי התל בונד קשה לי לראות אגח זה נסחר בתשואה שנמוכה מ 10%.
    נ.ב.
    אני חייב להודות שכשקראתי את תשובותו של Yoadw על ההשוואה בין פאנגאיה ג לאפריקה גם לי עלה אוטומטית המקרה של ב. יאיר 5.
    הרבה פעמים אני קורא פה תגובות של אנשים שמעדיפים אגח מסויים על פני אחר כי מדובר בחברה יותר גדולה ורצינית.
    המקרים של פאנגאיה ג וב. יאיר הן דוגמאות טובות לכך שיש עוד הרבה גורמים לקביעת הסיכון באגח מסויים וחלקם חשובים בהרבה מגודל החברה, דירוג וכו.
    במקרה של ב. יאיר הדיסקאונט נוצר כשהיתה בהלה בשווקים ואנשים זרקו סחורה בלי הבחנה. בתום הסערה הפער נסגר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שבת שלום גימני,

המסקנה מכל האמור לעייל הוא שחברות החזקה חייבות בנכסי מזומן ל- 3 שנים קדימה באופן שוטף.

פשוט כי ללא כל התראה מוקדמת משהו משתנה ופתאם אי אפשר לקבל דוידנדים מהבנות בהיקף הרצוי. אי אפשר למכור נכסים כי כולם ממתינים למחירי שחיטה. מה שיש הוא המזומן בקופה.

את החוכמה הזאת אנחנו רואים בקבוצת עזריאלי שמקפידה על נזילות גבוהה.

אפריקה
    נשחטה בשיא המשבר של 2008פשוט כי היתה ממונפת מדי וללא מזומן. הלקח נלמד כיום חובות הקבוצה בסולו פרוסים בצורה נוחה ויש לאפריקה יחד עם הנפקת הזכויות האחרונה של מאי 2013 את הכסף בקופה לשלוש שנים ללא תלות בדוידנד הבנות.

כלומר לאפריקה יש הכסף להגיע ל- 2015 ללא קשר למה יקרה בשווקים.

המרת חלק גדול מאג"ח כ"ו בכ"ז מקטינה את תשלומי הריבית העתידיים.

למעשה אפריקה כרגע במירוץ להרים 2-3 פרויקטים עד 2015 (לא בסדר גודל של אפי-מול) על מנת שהבנות יתחילו למלא את הקופה. למעשה אפריקה מבינה את ההבדל בין חברת נדלן מניב שמקבלת תזרים שנתי לבין חברת נדלן למכירה.

אני הייתי מצפה מהם לקנות אפי פתוח ונכסים בבלוקים מחוץ לבורסה בעודפי הכסף.

להערכתי, אי אפשר לזלזל בכניסה לתל בונד - הכניסה תחייב את תעודות הסל לקנות בכמויות גדולות דבר שלהערכתי יאפשר אופציית יציאה טובה יותר למחזיקים באג"ח.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות