x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 22

נושא: שאלה דחופה

שאלה דחופה

שחקן שלום וברכה .

מדובר ברכישת דירת מגורים מקבלן כאשר הוא צופה כי ישלים את הבנייה בעוד כשנתיים . תשלום ראשוני של 10% והתשלומים הבאים לפי קצב הבנייה .

הוא נתן לנו האפשרות להחליט לאיזה מדד אנו רוצים להצמיד את מחיר הדירה , למדד תשומות הבנייה או למדד המחירים לצרכן .

לאיזה מדד לדעתך יהיה עדיף יותר להצמיד לטווח של שנתיים ? (איזה מדד יעלה פחות...) .

אודה לך אם תוכל לנמק .

תודה רבה , והמשך לילה טוב !

תמיד יש להצמיד למדד תשומות הבנייה. מדד המחירים לצרכן עולה פחות מתשומות הבנייה, ולכן
    טריק ידוע של קבלנים הוא ל"בטח" עצמם בהצמדה למדד תשומות הבנייה, ועידוד הלקוחות להצמיד
    למדד המחירים לצרכן (יש שנים שזה נותן גם 2%-3% הבדל).

העיקר לא לשכוח: שיהיה במזל טוב !!!!

סליחה שאני מתערב אבל יש פה סתירה : אם מדד המחירים לצרכן עולה פחות מתשומות הבניה כלקוח שצריך לשלם רצוי להצמיד למדד המחיר לצרכן כי אז הלקוח ישלם פחות תוספת למחיר הבסיס ולא כפי שנכתב בהמלצה . למען אופיר תקנו אותי במידה וטועה?

תודה רבה על התשובה המהירה (חן חן על האיחולים ) .

אולם האמת היא שקצת התבלבלתי .
    אם מדד המחירים לצרכן עולה פחות ממדד תשומות הבנייה, אז ברור שעדיף לי להצמיד אליו , שכך החוב שלי כלפי הקבלן יגדל פחות . לכן דבריך : "תמיד יש להצמיד למדד תשומות הבנייה" לא ברורים לי ?
    כמו כן לא כ"כ הבנתי איך עובד הטריק של הקבלנים ,
    איך הקבלן יכול להצמיד את המחויבות שלי כלפיו (מחיר הדירה) למדד תשומות הבניה , בעוד אני כקונה מצמיד את אותה הדירה למדד המחירים לצרכן .כמו כן , אם הוא רוצה להרווויח את העלייה הגדולה של תשומות הבנייה(על פני מדד המחירים) אז שיצמיד לי בחוזה למדד תשומות הבנייה בלי לתת לי אפשרות לבחור ?

שוב תודה רבה והמשך לילה טוב .

ראה את התנהגות שני המדדים בחמשת השנים האחרונות
    צרכן_בניה.jpg

היי אופיר הכי טוב לפי דעתי זה לסכם עם הקבלן שיתן לך ערבות בנקאית ואתה תיתן לו את כל הכסף זה ימנע ממך כאבי ראש מיותרים והמחיר זה המחיר פחות כמה% על תשלום מראש

תודה מנחם , אבדוק את האפשרות .

אם יש לך ניסיון אישי לגבי זה , אשמח לשמוע .

אופיר קח עו"ד מצדך שישב על החוזה יחד איתך וייחייב את הקבלן לתת לך ערבות בנקאית לכספך עבור הדירה כולל העברה בטאבו על שימך עם רישום אזהרה בטאבו שיכסה אותך בכל מצב ואז תן לו את הכסף וקבע שהמחיר סגור תנסה לסחוט מחיר טוב יותר על המזומן וכן את כל ההטבות בבית כמו שינויים נקודות חשמל מים וכו" אתה בעל המאה אתה בעל הדעה הכסף שלך יעזור לקבלן ולבנק הממן ואתה תגבה את רצונך בהצלחה תבקש לראות עוד מבנים של החברה גש תברר איך היה הקבלן אייך הוא התייחס לתלונות תלמד אותו ואז ההחלטה תהיה קלה יותר

מנחם ערב טוב .
    אם אני מבין נכון , כל זה רלוונטי בנוגע לכסף שלי . העניין הוא שחלק גדול ממחיר הדירה מקורו במשכנתא , והבנק לא משחרר את הכסף באופן מיידי אלא משלם ישירות לקבלן לפי קצב הבנייה . כך יוצא שאין לי אפשרות לשלם לקבלן מראש .

תקן אותי אם אני טועה .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות