ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף צפה בהודעה
Eaea – שחקנים הם לא כל השוק, וזה שבשורה האחרונה התווספו או לאו אינו מה שחשוב. התנהלות חודש רגילה היא קידום צד מרויח והתרחקות עם צד מפסיד. במצב בו מתרחקים, כמובן שיש צורך להגדיל כמויות בכדי לשמור על תקבול זהה או קרוב ככל שניתן, ולכן משמעות הדבר היא אף עליה בכמות הכתיבות בנטו. אותו כנל רלונטי בנוגע לכמויות יוני: בכדי לפתוח אוכף יוני, מרבית הפעמים אצטרך לסגור פי 10 במאי, ולכן "מעט" כתיבות אינן בהכרח מעט אלא בתקבול גבוה יותר ולכן בבטחונות גבוהים יותר. סגירת קולים, במקרה מאי, אינה רלונטית ולכן לא יהא בכלל שינוי מאחר וקול 1130 מזמן כבר מחוץ למשחק.
מצטער שאני מקשה, אבל אני מודה שלא כל-כך הבנתי את התשובה:
1. אם אכן כל הפוזיציות החדשות שנפתחו ביום חמישי הם של גורמים אחרים, אז מדובר בכמות די נכבדה: מצבת הפוזיציות הפתוחות עלתה באותו יום ב- 6.5% בקירוב. בהנחה שבאותו יום שחקני המעוף גם סגרו את הפוזיציות שלהם, הרי שביום חמישי נכתב בפועל מספר גדול הרבה יותר של אופציות. אני חשבתי ששחקני המעוף הם שאחראים לחלק ניכר מנפח המסחר, אך אם לא הם אחראים לעליה ביום חמישי אז יש כנראה יש כתבנים גדולים אחרים.
2. לגבי הקידום של האופציות - כשאני קורא שחקני המעוף סוגרים את הפוזיציות שלהם אני מבין את זה כפשוטו - הם מקטינים את סך הפוזיציות הפתוחות שלהם. עניין הקידום הוא ברור, אבל אני מניח שלא לזה הכוונה בסגירת פוזיציות. כמו כן ברור שאין טעם לסגור כתיבות רחוקות, אבל ההתייחסות שלי היתה לכתיבות סביב הכסף שאכן נבעו מקידום רגל מרוויחה והרחקת רגל מפסידה. אם אותן אופציות שקודמו והורחקו נשארות פתוחות לא ברור לי איך אפשר להתייחס לזה כסגירה כאשר החשיפה למאי נשארת משמעותית.