x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: אסטרטגיה עם VXX ו- XIV

אסטרטגיה עם VXX ו- XIV

תעודת הסל VXX, העוקבת אחר מדד ה-VIX הידוע בכינויו "מדד הפחד", פופולרית מאוד כאן בפורום ואף הומלצה ע"י שחקן.
    אחותה, תעודת הסל XIV, פחות מוכרת. זו תעודה הופכית ל-VXX. כשהאחת עולה, השנייה יורדת באותה מידה (או כמעט באותה מידה כפי שאציג בהמשך).

בפוסט זה אתאר אסטרטגיה אפשרית למשחק עם צמד התעודות. האסטרטגיה היא אמנם פרי פיתוח שלי אך אני מסיר בזאת כל אחריות במקרה ומישהו יחליט לממשה (עד כאן כסת"ח).

הגרף הבא מפרט את השינוי הכולל ב VXX וב- XIV באחוזים ליום מסחר במשך יותר משנה. אם ניקח את אתמול כדוגמא: VXX סגר ב- 1.63%+ ו-XIV ב- 1.85%- וביחד הם נותנים 0.22%-. שימו לב שאין קשר למחיר המניה רק לשינוי באחוזים.

VXXpXIV.jpg
    מה ניתן ללמוד מהגרף? התעודות מתנהגות בצורה מאוד קרובה להופכית. אם אחת עלתה ביום מסויים 3% אז אפשר לצפות מהשנייה לרדת בשיעור דומה. לעומת זאת, אם ממצעים את הערכים בגרף מקבלים ממוצע של 0.04452%-. ז"א שגם אם ניקנה כמות שווה משתי התעודות עדיין נהיה חשופים לשחיקה של כחצי פרומיל ביום, או כאחוז בחודש (כ-20 ימי מסחר).

לכאורה, חוץ מחשיפה לשחיקה אין הרבה מה לעשות עם שתי התעודות יחד. אבל כאן מגיע הקטע היפה:
    בואו נניח שאנו מתחילים עם 1000$ על VXX ו-1000$ על XIV. למחרת הראשונה עלתה ב-5% והשנייה ירדה ב-5%. שמנו 2000$ ואחרי היום הראשון יש לנו 1050+950=2000$ - אותו הדבר. עכשיו אנו מגיעים ליום השני וכאן יש שני תרחישים:
    1. התעודות מתקנות חזרה ב-5% - זו שעלתה יורדת ולהיפך. כמה יש לנו עכשיו? 997.5+997.5=1995$. הפסדנו רבע אחוז.
    2. התעודות ממשיכות באותו כיוון 5% - הפעם נקבל 902.5+1102.5=2005$. רווח של רבע אחוז!

במילים אחרות, שילוב של שתי התעודות יכול להפוך רווחי כאשר אנו צופים שינוי מגמה עקבי במצב הכלכלה, ז"א רצף ימים בו ה-VIX משתנה לאותו כיוון. מצב כזה יכול להניב תשואה פוטנציאלית של עשרות אחוזים (בידקו מה היה קורה אם הייתם מפעילים את האסטרטגיה ביולי 2011). הסיכון: בממוצע כאחוז שחיקה בחודש (ואף טיפה יותר במקרה של דשדוש מתמשך) + עמלות ק/מ.

בהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי אחנתון, 12.05.2012 בשעה 17:26

אהלן אנחתון ושאר חברי הפורום.

זו פעם ראשונה שאני כותב כאן מאז נמחק לי המשתמש בעת העדכון באתר לפני כמה חודשים.

אנחתון, אינני מבין כיצד האסט' שלך שונה מהחזקת תעודות לונג ושורט לחילופין על כל מדד שהוא (תא25 לדוגמא).
    חישובי האחוזים שלך תקפים גם שם, והרווח שלך נובע מכך שלאחר תזוזה של השוק הפוזיציה שלך כבר מוטה לכיוון התזוזה (יש לך יותר לונג משורט או להפך), ולכן המשך תזוזה תניב רווח.

תרחיש (1) אצלך מניח כי התעודות יתקנו, אך אך אחת לא תחזור למצבה המקורי, לא ברור מדוע (אלא אם אתה מכניס את דמי הניהול שגובות התעודות).

בקיצור, להבנתי אתה פשוט משלם דמי ניהול רבים על חשיפה שאותה יכולת להשיג גם עם תעודה לכיוון אחד..

להלן אסט' אלטרנטיבית:
    1. שים את ה-2000$ במקמ וחכה.
    2. לאחר שאחת התעודות עלתה 5% (נניח ה-XIV), קנה 100$ על XIV והשאר את השאר במקמ.
    (את שלב זה ניתן להחליף ע"י קניה של 20X$ לאחר עליה של X%).

ניתוח:
    כל עוד התעודות מדשדשות , חסכת דמי ניהול ואפילו קיבלת כסף למנת שווראמה (הריבית על המקמ).
    לאחר שהתבצעה תנועה לאחד הכיוונים, אתה מקבל את אותה החשיפה שרצית, רק בדמי ניהול מופחתים.

בהצלחה למממשים.
    supgog.

rema1
    אורח
    gog
    היי שמחה לראות אותך אחרי זמן ארוך.
    מה שלומך?
    בהצלחה
    כיף

"כל עוד התעודות מדשדשות , חסכת דמי ניהול ואפילו קיבלת כסף למנת שווראמה (הריבית על המקמ)".

ומי שלא אוהב שווארמה?
    אהלן סאפגוג, התגעגנו. ברוך השב.
    ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog צפה בהודעה
    אנחתון, אינני מבין כיצד האסט' שלך שונה מהחזקת תעודות לונג ושורט לחילופין על כל מדד שהוא (תא25 לדוגמא).
    חישובי האחוזים שלך תקפים גם שם, והרווח שלך נובע מכך שלאחר תזוזה של השוק הפוזיציה שלך כבר מוטה לכיוון התזוזה (יש לך יותר לונג משורט או להפך), ולכן המשך תזוזה תניב רווח.
    שלום supgog,
    האסטרטגיה שונה מהותית מהחזקת תעודת לונג ושורט כגון מדד ת"א 25. לא היה כל טעם באסטרטגיה אם זה היה כך. תעודת שורט רגילה תהיה תמיד עם מינוף אפקטיבי ולכן רק במקרים נדירים תנוע באותה מידה (באחוזים) כמו תעודת הלונג המקבילה. זה לא המקרה בצמד התעודות שתיארתי. אתה מציע להיכנס לאסטרטגיה שהיא מראש לא ניטרלית ושוב זה לא המקרה כאן.
    לגבי יתר הדברים שכתבת, אני לא מסכים איתם ואני מניח שגם אתה תשנה את דעתך לאחר שתבין את ייחוד התעודות.

שלום אנחתון,

לדעתי אני מבין את התעודות מצויין, כמו גם הסיבה לשחיקה שלהן ומתי היא מתרחשת.
    למעשה, אני העלתי את התעודה XIV לדיון כאן בפורום לפני כחצי שנה (אף שעתה מופיע ש"אורח" מיסתורי כתב אותה ):
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...VXX-XIV!/page3
    גם האסט' שלך אינה נייטרלית לאחר שהתרחשה תזוזה של 5% בתעודות, שכן כפי שחישבת בעצמך, אז יהיה לך 1050$ על אחד הכיוונים (VXX למשל) ו950$ על הכיוון השני (XIV).
    לדעתי במקרה זה 950$ מתקזזים מהצד המורווח ולמעשה אתה מקבל חשיפה של 100$ ללונג (או להפך, תלוי בתזוזה הראשונית).

לגבי המינוף האפקטיבי, זו בעיה שקל לפתור, לדוגמא, אם תעודת השורט בעת הכניסה היא במינוף של 2 (לדוגמא קבוע 1700 וערך מדד 1135), קנה 1333$ לונג ו667$ שורט.
    בכל מקרה, אתה מקזז את האפקטיביות של הלונג עם השורט ומשלם דמי ניהול רבים ללא תועלת.

אשמח לשמוע כיצד האסטרטגיה שונה מהותית מהחזקת תעודת לונג ושורט כגון מדד ת"א 25.

supgog.

1. הקרדיט על הבאת תעודה זו לתשומת ליבי אכן מגיע לך, ותודה שהזכרת לי.
    2. בקניית תעודות לונג ושורט אתה לעולם תהיה ניטראלי או לא ניטראלי וזה לא ישתנה תוך כדי המסחר. בדוגמא המספרית שנתת לצורך העניין סכום ההשקעה שלך יישאר תמיד 2000$ פחות עמלות ולא משנה לאן המדד יזוז. אם תשקיע יותר באחת התעודות לעומת חברתה (קנייה לא ניטרלית) זה יהיה אפקטיבית כמו לקנות פשוט את היתרה מהמנייה העודפת.
    3. זה לא המצב (אני חוזר) בתעודות הנידונות! כאן היציאה מניטרליות מתרחשת עם מגמה ומעצימה אותה. הדוגמא שנתת בהתחלה של קניית מק"מ והשקעת 100$ ב-XIV לא רלוונטית כאן (עם כל חיבתי לשווארמה). שים לב שבמקרה 2 שלי למעלה ביום השני של המסחר כבר יש פער של 200$ בין התעודות כשלפי הצעתך אתה רק עם 105$. יש כאן אפקט בונה שמעלה את הרווח הפוטנציאלי בצורה לא לינארית ככל שהמגמה נשמרת. הסיבה לכך היא שתעודות הלונג/שורט עולות/יורדות נומינאלית (בערך דולרי) בצורה זהה בקנייה ניטרלית אך תעודות ה VXX/XIV עולות/יורדות בצורה יחסית.
    4. אז מתי זה יכול לעבוד? זה יכול להתאים כתעודת ביטוח מקטסטרופות. שחקן הציע את תעודת VXX למטרה זו אך חסרונה בכך שהשחיקה בה גדולה כאשר "הפחד" נמוך ומה לעשות ששם המדד בוחר לבלות את רוב זמנו. אנשים נכנסו לתעודה ב-40$ והיום כשהיא ב-18$ רק אירוע מסדר גודל רציני יכול במקרה הטוב להחזיר אותה ל-40$ (אני לא אומר שזה לא יכול לקרות). באסטרטגיה המוצעת השחיקה נמוכה בהרבה (הדאון סייד) אך פוטנציאל הרווח גבוה מאוד. אציין גם שאני לא חושב שזו אסטרטגיית "שגר ושכח" אלא כזו שכדאי להפעילה לתקופות קצרות ומועדות לפורענות.

ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון צפה בהודעה
    1. הקרדיט על הבאת תעודה זו לתשומת ליבי אכן מגיע לך, ותודה שהזכרת לי.
    2. בקניית תעודות לונג ושורט אתה לעולם תהיה ניטראלי או לא ניטראלי וזה לא ישתנה תוך כדי המסחר. בדוגמא המספרית שנתת לצורך העניין סכום ההשקעה שלך יישאר תמיד 2000$ פחות עמלות ולא משנה לאן המדד יזוז. אם תשקיע יותר באחת התעודות לעומת חברתה (קנייה לא ניטרלית) זה יהיה אפקטיבית כמו לקנות פשוט את היתרה מהמנייה העודפת.
    3. זה לא המצב (אני חוזר) בתעודות הנידונות! כאן היציאה מניטרליות מתרחשת עם מגמה ומעצימה אותה. הדוגמא שנתת בהתחלה של קניית מק"מ והשקעת 100$ ב-XIV לא רלוונטית כאן (עם כל חיבתי לשווארמה). שים לב שבמקרה 2 שלי למעלה ביום השני של המסחר כבר יש פער של 200$ בין התעודות כשלפי הצעתך אתה רק עם 105$. יש כאן אפקט בונה שמעלה את הרווח הפוטנציאלי בצורה לא לינארית ככל שהמגמה נשמרת. הסיבה לכך היא שתעודות הלונג/שורט עולות/יורדות נומינאלית (בערך דולרי) בצורה זהה בקנייה ניטרלית אך תעודות ה VXX/XIV עולות/יורדות בצורה יחסית.
    4. אז מתי זה יכול לעבוד? זה יכול להתאים כתעודת ביטוח מקטסטרופות. שחקן הציע את תעודת VXX למטרה זו אך חסרונה בכך שהשחיקה בה גדולה כאשר "הפחד" נמוך ומה לעשות ששם המדד בוחר לבלות את רוב זמנו. אנשים נכנסו לתעודה ב-40$ והיום כשהיא ב-18$ רק אירוע מסדר גודל רציני יכול במקרה הטוב להחזיר אותה ל-40$ (אני לא אומר שזה לא יכול לקרות). באסטרטגיה המוצעת השחיקה נמוכה בהרבה (הדאון סייד) אך פוטנציאל הרווח גבוה מאוד. אציין גם שאני לא חושב שזו אסטרטגיית "שגר ושכח" אלא כזו שכדאי להפעילה לתקופות קצרות ומועדות לפורענות.
    שלום אנחתון ותודה על תגובתך.
    אכן האסט' שהצעתי שגויה, שכן לא לקחתי בחישוב את שינוי המינוף בתעודת השורט כתוצאה מהתזוזה, אך עדיין אינני מסכים כי אסט' הכוללת לונג ושורט על אותו הנכס היא הגיונית.
    עדיין אפשר לחשוב על אנלוגיות בתעודות הקשורות למחיר המעוף, לדוגמא בתעודות הממונפות באופן יומי/חודשי.
    אם תחזיק לונג יומי פי 3 ושורט יומי פי 3 תרוויח מתנועה מתמשכת לכל אחד מהכיוונים, ותפסיד רק בדשדוש.

כאשר מדובר על מדד ה-VIX, קשה להגיד כי מדובר על תקופות שמועדות לפורענות בלבד, שכן תרוויח דרך ה-XIV רק אם תהא ירידה מתמשכת ב-VIX, מה שבדרך כלל אומר שקט תעשייתי בשווקים.

החזקה של האסט' שלך מהמרת על אחד משני קיצונים - או שה-VIX ירד באופן משמעותי או שיעלה חזק. אם ברצונך להתכונן לפורענות, אולי עדיף להתמקד ב-VXX?

אני חושב שחשיפה דומה לאסט' שלך ניתן להשיג ע"י קניית אוכף על ה-VIX באופציות הקצרות (מבחינת מועד פקיעתן) ומכירת אוכף על האופציות הרחוקות.
    מה שיקרה באסט' שכזו היא שאם ה-VIX יעשה תנועה חדה לאחד הכיוונים, האוכף הקנוי ירוויח הרבה יותר מהכתוב, גם בגלל המינוף הגבוה יותר וגם בגלל שככל שמתרחקים, ההשפעה על אופציות ה-VIX יורדת, שכן הצפי בשוק היא שהוא ישוב לרמות נורמליות.
    לחלופין, כאשר הVIX עומד במקום, יפקעו האופציות הקנויות ותשאר עם אוכף כתוב, מה שיגרור את השחיקה בפוזיציה.
    supgog.

ערב טוב supgog,

1. ייתכן בהחלט שתעודות לונג ושורט פי 3 יומי יכולות לשמש לאותה אסטרטגייה כיוון שהן מתאפסות בכל יום אך אינני בקי בתקנוני התעודות ולכן אני לא יכול להכריע.
    2. לגבי אסטרטגיית האופציות שהצעת, לי אישית אין גישה לאופציות אלו אך אם תביא דוגמא קונקרטית עם מחירים אמיתיים נוכל להעריך מה העלות שלה.
    3. כתבת "אם ברצונך להתכונן לפורענות, אולי עדיף להתמקד ב-VXX?" - כפי שכבר עניתי מקודם השחיקה שם נוראית ויעידו על כך כל מחזיקי הנייר בפורום.

ערב טוב אחנתון,

1. עקרון התעודות הנ"ל פשוט למדי, אם היום ירד המדד 1.46%, אמורה תעודת הלונג פי 3 לרדת 4.38% ותעודת השורט המקבילה לעלות 4.38%.
    מחר יום חדש שיפעל שוב לפי העקרון הנ"ל.

מכאן שאם החזקנו את שני התעודות, ונניח לצורך העניין שני ימי ירידה רצופים של 20%,
    אחרי היום הראשון תהיה תעודת השורט ב-160% משוויה ההתחלתי ותעודת הלונג ב40% (עד כאן אנו עדיין מאוזנים).
    ביום השני, תעלה תעודת השורט ב-60% נוספים, משוויה באותו הבוקר, דהיינו שוויה יהיה 256%. תעודת הלונג המקבילה, באופן דומה תהא שווה 16%.
    לכן לאחר היומיים הללו, יהיה לנו רווח של (256+16-200)/2 = 36%.

באופן דומה, לו ביום השני יחזרו התעודות לשווין המקורי (כלומר יום אחד של ירידה של 20% המלווה בעליה של 25% ביום שאחריו במדד), שווי תעודת השורט יהיה 40% בלבד (0.25*160) משוויה ההתחלתי, ואילו תעודת הלונג תהא שווה 70% (1.75*0.4). סה"כ הפסדנו (200-70-40)/2 = 45%.

כמובן שזהו רק מקרה היפותטי בו יש יומיים של עליות וירידות חדות בשוק, אך העקרון הבסיסי הוא:
    - בסוף היום הראשון האסט' בהכרח תהא מאוזנת (ולכן השאלה היא מדוע לפחות אותה ביום הראשון ולשלם דמי ניהול, עדיף לחכות יום ולפתוח אותה בצורה לא מאוזנת).
    - כל יום נוסף שילך בכיוון היום הראשון יגדיל את הרווח של האסט'.
    - כל דשדוש יגרום לשחיקה של הפוזיציה.
    - בכל יום, ההשפעה המשוקללת של הפוזיציה זהה לפוזיציה בה פתחנו רק כיוון אחד (לונג או שורט) בכמות השווה להפרש הסכומים הקיימים בתעודת הלונג לתעודת השורט.

באופן דומה, בפוזיציה שהצעת, ההשפעה נטו על המאזן בסוף היום תלוי כמה לונג יש לך יותר משורט (או להפך), ואתה משלם דמי ניהול מופרזים.

2. הנה לינק למחירי אופציות על מדד ה-VIX, חינמי לכל המבקש, הישר מבית יאהו:
    http://finance.yahoo.com/q/op?s=%5EVIX+Options

האסט' שהצעתי (לדוגמא):
    קניית קול 22.0 ליוני, עלות 285$.
    קניית פוט 22.0 ליוני, עלות 250$.
    מכירת קול 22.0 לאוגוסט, תקבול 480$.
    מכירת פוט 22.0 לאוגוסט, תקבול 240$ (שים לב כיצד השוק מעריך שמדד ה-VIX אמור לעלות, האופציה הרחוקה זולה יותר).

סה"כ תקבול מהאסט': 185$.

תרחישי רווח: עליה או ירידה חדה ב-VIX בטווח הזמן המיידי (החודש).

3. ראשית, השאלה היא כיצד אתה מגדיר פורענות. אם בפורענות אתה מתכוון לתנודתיות (מעלה או מטה) חזקה משווקים, כנראה שאכן עדיף להתמקד ב-VXX.
    האסט' שלך מניחה תנועה חזקה במדד ה-VIX, מה שאומר למעשה: או שתהיה תנודתיות מטורפת, או שיהיה שקט תעשייתי והVIX יתרסק, שני תרחישים מנוגדים בתכלית.

שנית, תעודת ה-VXX אינה תמיד נמצאת במצב של שחיקה. הסיבה לשחיקה שרואים ב-VXX בזמן האחרון (ובכלל בתקופות האופוריה) היא שהשוק מתמחר כי עליית ה-VIX היא תרחיש סביר יותר מהשארותו במקום, מה שגורר מדד גלום גבוה יותר באופציות הרחוקות (לדוגמא, המדד הגלום באופציות יוני הוא 22.35 ובאופציות אוגוסט הוא 24.4 (!) ).
    היות ומדד ה-VIX היום עומד על 21.68 פירוש הדבר הוא שכדי להחזיק לונג עד פקיעת יוני יש לשלם 223.5-216.8 = 6.7$ (או כ-3% תשואת חסר ביחס למדד היחוס, בחודש(!) ), מה שמצטבר לאפקט די הרסני למחזיקי התעודה לאורך זמן.

יחד עם זאת, כאשר מדד ה-VIX גבוה (30, ואף פחות), השוק מתמחר כי התרחיש הסביר הוא דווקא ירידה במדד. במקרה זה התעודה סובלת מ"שחיקה שלילית", דהיינו משיגה תשואת יתר על מדד היחוס עד לירידה מתחת לנקודת האיזון (הנקודה בה השוק מעריך כי ההסתברות לעליה שווה להתסברות לירידה).

כאשר מדברים על תעודת ה-XIV המצב הוא הפוך ("שחיקה שלילית" כאשר ה-VIX נמוך ושחיקה אמיתית כאשר ה-VIX גבוה).

לסיכום, לדעתי חבל על דמי הניהול, האסט' אולי מעניינת, אך החזקה של לונג + שורט על אותו הנכס לטעמי היא בזבוז של דמי ניהול + תשואה חלופית (התשואה שהכסף יכול לעשות בהשקעות חלופיות).

אגב, יש אפשרות מעניינת לעקוב אחר שאתה מבקש כאן. זהו מדד חדש יחסית בשם VVIX:
    http://finance.yahoo.com/q?s=%5EVVIX&ql=0

מדד זה מייצג את תנודתיות מדד ה-VIX באופן דומה לאסט' שלך, גם כאן הוא "ירוויח" מתנועה חדה של ה-VIX לאחד הכיוונים.

מעניין כמה זמן יקח עד שיפתחו תעודת סל שתעקוב אחרי המדד הזה. כנראה שכאשר ישיקו עליו אופציות, ואולי מדד תנודתיות עליו .
    supgog.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות