ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון צפה בהודעה
1. הקרדיט על הבאת תעודה זו לתשומת ליבי אכן מגיע לך, ותודה שהזכרת לי.
2. בקניית תעודות לונג ושורט אתה לעולם תהיה ניטראלי או לא ניטראלי וזה לא ישתנה תוך כדי המסחר. בדוגמא המספרית שנתת לצורך העניין סכום ההשקעה שלך יישאר תמיד 2000$ פחות עמלות ולא משנה לאן המדד יזוז. אם תשקיע יותר באחת התעודות לעומת חברתה (קנייה לא ניטרלית) זה יהיה אפקטיבית כמו לקנות פשוט את היתרה מהמנייה העודפת.
3. זה לא המצב (אני חוזר) בתעודות הנידונות! כאן היציאה מניטרליות מתרחשת עם מגמה ומעצימה אותה. הדוגמא שנתת בהתחלה של קניית מק"מ והשקעת 100$ ב-XIV לא רלוונטית כאן (עם כל חיבתי לשווארמה). שים לב שבמקרה 2 שלי למעלה ביום השני של המסחר כבר יש פער של 200$ בין התעודות כשלפי הצעתך אתה רק עם 105$. יש כאן אפקט בונה שמעלה את הרווח הפוטנציאלי בצורה לא לינארית ככל שהמגמה נשמרת. הסיבה לכך היא שתעודות הלונג/שורט עולות/יורדות נומינאלית (בערך דולרי) בצורה זהה בקנייה ניטרלית אך תעודות ה VXX/XIV עולות/יורדות בצורה יחסית.
4. אז מתי זה יכול לעבוד? זה יכול להתאים כתעודת ביטוח מקטסטרופות. שחקן הציע את תעודת VXX למטרה זו אך חסרונה בכך שהשחיקה בה גדולה כאשר "הפחד" נמוך ומה לעשות ששם המדד בוחר לבלות את רוב זמנו. אנשים נכנסו לתעודה ב-40$ והיום כשהיא ב-18$ רק אירוע מסדר גודל רציני יכול במקרה הטוב להחזיר אותה ל-40$ (אני לא אומר שזה לא יכול לקרות). באסטרטגיה המוצעת השחיקה נמוכה בהרבה (הדאון סייד) אך פוטנציאל הרווח גבוה מאוד. אציין גם שאני לא חושב שזו אסטרטגיית "שגר ושכח" אלא כזו שכדאי להפעילה לתקופות קצרות ומועדות לפורענות.
שלום אנחתון ותודה על תגובתך.
אכן האסט' שהצעתי שגויה, שכן לא לקחתי בחישוב את שינוי המינוף בתעודת השורט כתוצאה מהתזוזה, אך עדיין אינני מסכים כי אסט' הכוללת לונג ושורט על אותו הנכס היא הגיונית.
עדיין אפשר לחשוב על אנלוגיות בתעודות הקשורות למחיר המעוף, לדוגמא בתעודות הממונפות באופן יומי/חודשי.
אם תחזיק לונג יומי פי 3 ושורט יומי פי 3 תרוויח מתנועה מתמשכת לכל אחד מהכיוונים, ותפסיד רק בדשדוש.

כאשר מדובר על מדד ה-VIX, קשה להגיד כי מדובר על תקופות שמועדות לפורענות בלבד, שכן תרוויח דרך ה-XIV רק אם תהא ירידה מתמשכת ב-VIX, מה שבדרך כלל אומר שקט תעשייתי בשווקים.

החזקה של האסט' שלך מהמרת על אחד משני קיצונים - או שה-VIX ירד באופן משמעותי או שיעלה חזק. אם ברצונך להתכונן לפורענות, אולי עדיף להתמקד ב-VXX?

אני חושב שחשיפה דומה לאסט' שלך ניתן להשיג ע"י קניית אוכף על ה-VIX באופציות הקצרות (מבחינת מועד פקיעתן) ומכירת אוכף על האופציות הרחוקות.
מה שיקרה באסט' שכזו היא שאם ה-VIX יעשה תנועה חדה לאחד הכיוונים, האוכף הקנוי ירוויח הרבה יותר מהכתוב, גם בגלל המינוף הגבוה יותר וגם בגלל שככל שמתרחקים, ההשפעה על אופציות ה-VIX יורדת, שכן הצפי בשוק היא שהוא ישוב לרמות נורמליות.
לחלופין, כאשר הVIX עומד במקום, יפקעו האופציות הקנויות ותשאר עם אוכף כתוב, מה שיגרור את השחיקה בפוזיציה.