1. הקרדיט על הבאת תעודה זו לתשומת ליבי אכן מגיע לך, ותודה שהזכרת לי.
2. בקניית תעודות לונג ושורט אתה לעולם תהיה ניטראלי או לא ניטראלי וזה לא ישתנה תוך כדי המסחר. בדוגמא המספרית שנתת לצורך העניין סכום ההשקעה שלך יישאר תמיד 2000$ פחות עמלות ולא משנה לאן המדד יזוז. אם תשקיע יותר באחת התעודות לעומת חברתה (קנייה לא ניטרלית) זה יהיה אפקטיבית כמו לקנות פשוט את היתרה מהמנייה העודפת.
3. זה לא המצב (אני חוזר) בתעודות הנידונות! כאן היציאה מניטרליות מתרחשת עם מגמה ומעצימה אותה. הדוגמא שנתת בהתחלה של קניית מק"מ והשקעת 100$ ב-XIV לא רלוונטית כאן (עם כל חיבתי לשווארמה). שים לב שבמקרה 2 שלי למעלה ביום השני של המסחר כבר יש פער של 200$ בין התעודות כשלפי הצעתך אתה רק עם 105$. יש כאן אפקט בונה שמעלה את הרווח הפוטנציאלי בצורה לא לינארית ככל שהמגמה נשמרת. הסיבה לכך היא שתעודות הלונג/שורט עולות/יורדות נומינאלית (בערך דולרי) בצורה זהה בקנייה ניטרלית אך תעודות ה VXX/XIV עולות/יורדות בצורה יחסית.
4. אז מתי זה יכול לעבוד? זה יכול להתאים כתעודת ביטוח מקטסטרופות. שחקן הציע את תעודת VXX למטרה זו אך חסרונה בכך שהשחיקה בה גדולה כאשר "הפחד" נמוך ומה לעשות ששם המדד בוחר לבלות את רוב זמנו. אנשים נכנסו לתעודה ב-40$ והיום כשהיא ב-18$ רק אירוע מסדר גודל רציני יכול במקרה הטוב להחזיר אותה ל-40$ (אני לא אומר שזה לא יכול לקרות). באסטרטגיה המוצעת השחיקה נמוכה בהרבה (הדאון סייד) אך פוטנציאל הרווח גבוה מאוד. אציין גם שאני לא חושב שזו אסטרטגיית "שגר ושכח" אלא כזו שכדאי להפעילה לתקופות קצרות ומועדות לפורענות.