הי janhah,
ראשית תודה.
בקשר לניהול "תיק אגחים":
כאשר אני כותב כאן, כמה שאחזור ואדגיש שאיני לוקח כל אחריות, עדיין רובצת לפתחי אחריות אתית, עקב פעילותי.
נדמה לי ש-aloni הציע בעבר דבר דומה (הוא הציע טבלת Excel אם אני זוכר נכון) ואני סירבתי. הבעייה בתצורה כזו שזה יוצר תצורת תקשורת "פורמלית" אשר מעבר לעבודה הנוספת (עדכון שוטף) מגדיל את בסיס האחריות שלי ביחס לחברים. דה-פקטו הפכתי למעין מנהל פורום ואיני בטוח שאפילו בתצורה הנוכחית אני חש בנוח עם האחריות המוטלת עלי. אין זאת שאיני כותב את אשר אני חושב (ולפעמים גם כיצד אני פועל, באילו מחירים ובאיזה תזמון), אך ברור לך כי איני כותב את כל שאני חושב/עושה ואפילו לא את המירב. לדוגמא: בתקופה האחרונה קניתי כמויות גדולות מאוד של ארזים 4, אבל איני חש בנוח לציין את זה (שמא יעביר מסר לא נכון לקוראים). בעבר ניסיתי פעמיים ניהול תיק בצורה כזו מול קבוצות אנשים ובשני הפעמים זה הסתיים בצורה רעה.
אני משתדל לעדכן, לתת מידע (ככל שידיעתי מגעת) ומוסיף מדי פעם הערות כיצד אני פועל (אם לדעתי יש להן ערך מוסף). אך בכללי, ההחלטות חייבות להגיע מכל אחד ואחד ואיני מוכן אפילו לרמוז לאיזה שהוא "מיסוד" של גורם ההחלטה. איני גורו ואין לי כל יכולת מיוחדת. אני ככל אחד אחר פה מתמודד עם אותן שאלות מסחר ופועל מתוך ניסיוני והבנתי שלי (שמתאים לטמפרמנט ההשקעה שלי).
מעבר לכך, אין בלקסיקון שלי דבר כזה כ"מחירי יעד קבועים" (קנייה ומכירה), כל היעדים הם יחסיים ונכונים רק לרגע בו ניתנו (אלא אם כן דבר לא השתנה מרגע מתן היעד - כמו למשל יעד המכירה לנאנט ג, אותו ציינתי במפורש). השוק הוא השוואתי ודינמי. IDB פיתוח היתה ביום אחד "סבירה" ולמחרת בעקבות הודעה, הפכה במיידית לסחורה לוהטת.אביב ארלון היתה יום אחד סחורה לוהטת ובעקבות הודעה, הפכה סחורה מוקצה (כך גם גמול השקעות, חנן מור, אינוונטק, ליברטי ...).
לסיכום אומר, איני מתכוון למסד את התקשורת בכל צורה שהיא. אני כן מתחייב שכל אשר אני כותב הוא אשר אני חושב ומאמין ושאיני מבצע כל מניפולצייה על ציבור הקוראים לשם טובה עצמית. אם יש לך שאלה לגבי נייר כזה או אחר, בו אתה סקרן כיצד אני פועל (אם בכלל) אשמח לענות (כמו ב-IDB פיתוח, שם אני התעניינתי כיצד אחרים פועלים) אם ב-public ואם בפרטי.
קבל את התנצלותי,
בברכה,