הלו mmdd,
תנאי ההמרה הוא כדלקמן:
1. יום ההמרה הראשון הוא 27 בספטמבר 2012.
2. שער ההמרה הוא 20% מעל השער הממוצע בשבועיים שקדמו ל- 27 בספטמבר 2012.
רבים הם האנשים שממליצים עלטאואר לכל סוגיה.
אם יש משהו שאני מבין בו הוא תעשיית השבבים. עבדתי בתעשייה זו 16 שנים (עד 200. עבדתי כמפתח עבדתי כמנהל פרויקטים, כגוף עיסקי וכיועץ (גם כיום מדי פעם). עבדתי מול Tower בעבר ועבדתי מול FABs אחרים.
תעשיית השבבים זו אחת התעשיות המסוכנות ביותר שקיימות בשוק האלקטרוניקה ובפרט הדבר נכון לחלק הייצורי שלה (ה-FABs) שהוא תחום שדורש השקעות עתק (שנתיות) במטרה לשמור על קו אחד עם התעשייה. עד שנת 2005 ניסתה Tower להתחרות ביצרנים הדיגיטליים הגדולים (TSMC, UMC, Charter) ונכנסה למירוץ החימוש בהשקעות עתק. כמובן ש-Tower לא הצליחה כיוון שנכנסה אחריהן לשוק ולא יכלה להציג ולו ייתרון אחד עליהם. בשוק שהאמינות וההיכרות הם הפרמטרים החשובים ביותר לא היתה לאף אחד סיבה לבוא ל-Tower. תוסיף על כך את כניסתם של הסינים באזור 2004 לשוק העולמי (SMIC) ו-Tower הבינה שבחרה בסוס מפסיד.
באזור שנת 2005 בחרה Tower לעבור ולהתחרות בתחומי נישה (Power ומאוחר יותר RF דרך Jazz). החלטה נבונה מעין כמוה, המתבססת על איכות הידע במקום המחיר. ההחלטה הזו מקדמת אותה כיום, אך הבור הפיננסי שיצרה בתחילת דרכה הוא כל כך עמוק שכמעט ואין סיכוי כי תצא ממנו בשלום. בסבירות גבוהה מישהו יצטרך לוותר על חובות (או להמירן למניות) במטרה שהחברה תוכל לחיות. מי יהייה זה (בנקים או אגח או שניהם - any bodys guess), אך הסיכון הפיננסי בחברה זו על כל סוגיה (מניות ו/או אגחים) הוא עצום וזה לפני שכללנו את הסיכון שעסקי (היא אינה יחידה בתחומי נישה אלו). יש לציין שנראה כי בשנים האחרונות מיצבה עצמה Tower-Jazz כמובילה בתחומי הנישה שלה והשוק הטכני בתחומים אלו הוא שוק שמרן בטירוף ולכן נראה כי דווקא הסיכון העיסקי קטן.
אני קורא דיעות של אנליסטים שלא מבינים מהחיים שלהם בתחום ואני קורא דיעות על כמה Tower כדאית פה וכמה Tower כדאית שם גם פה באתר (ובמקומות אחרים). Tower מעצם היותה FAB היא חברה הנמצאת בסיכון מאוד גבוה. תוסיף לכך את הבור הפיננסי בו היא נמצאת והסיכון העסקי של כל חברה ותקבל ...
לדעתי 11% תשואה (ואפילו 20% תשואה) זה לעג לרש באגח של Tower.
לסיום - צר לי, לא יכולתי להתאפק יותר. אני כל פעם מזדעזע מחדש כשאני שומע שאנשים מדברים על אגח של Tower כאילו זה כסף בקופה. ייתכן שהכל ישולם, אבל הסיכון, אתה אפילו לא מתחיל לתאר לעצמך כמה הסיכון גבוה ב-Tower.
כל זאת ממישהו שהתפרנס היטב מהתעשייה הזו,
בברכה,