הי Jorge,
ראשית,
לגבי הסתברויות. כיוון שאין לנוחי כסף לתשלום לשנתיים באידיבי אחזקות ואין לו גם מקורות ברורים, נאמני ד היו לטעמי חייבים למנוע את התשלום הקרוב ל-ג, עד קבלת הבהרות. אולי יש דברים מאחרי הקלעים (שהרי הכסף הנ"ל הוא מגבית) ואולי נוחי עבר את המבחן הזה על בסיס reputation, אבל you can go on reputation just so far. כך, שללא הפתעות מרעישות, אני מצפה שאידיבי אחזקות תגיע תוך שנה להסדר או פירוק (תחושתית - אני אומר הסתברות 70%).
לאחר המימוש האומלל של כלל תעשיות (אנשים משלים את עצמם שהמימוש טוב ליהודים - אז זהו שהוא לא), שווי אידיבי פיתוח בסנאריו פסימי מאוד (זה שתיארתי) הוא לערך 0. ישנם גם מצבי קיצון שבהם אידיבי פיתוח תגיע להון עצמי שלילי. אם זכור לך, מימוש תחת לחץ של נכסים מתחת לשווי היה החשש שלי (בתחילת הדיון שאלת את דעתי בנוגע לפרמיית השליטה) ולצערי אפילו נכסים טובים נמכרים מתחת לשוויים הנכסי. הדרך היחידה שהוא יכול להסביר זאת (לטעמי) היא שכסף זמין עכשיו יכול לקנות חוב בזול וכך יצא הפסדו בשכרו - עוד חזון למועד, נביט ונלמד.
לפני שאגש לכיוון אליו אתה מושך, צריך להבין, חברה תחת לחץ מאבדת נכסים במהירות. כל דבר שאינו מכניס כסף (ועוד יותר גרוע - מוציא כסף) הוא חסר ערך. המימוש של כלל תעשיות במחיר כזה מצחיק, מעיד כאלף עדים על מוד מחשבה כזה.
כמו שכתבתי ב-post הקודם, אופתע מאוד אם האגח לא ישולם במלואו. משמעו של זה הוא שלדעתי החברה היא בעלת שווי אמיתי. מעבר לכך,סלקום לא תפסיק להרוויח, שופרסל לא תפסיק להרוויח וגם קרדיט סוויס תרוויח יפה ולכן באידיבי פיתוח בהסתברות גבוהה מאוד הכל יבוא על מקומו בשלום. במילים אחרות, אני מייחס לאגח זה פארי משוקלל פילוג שהוא כמעט זהה לפארי האמיתי. כלומר, לטעמי שאלת את השאלה הלא נכונה (במקרה זה) - אז מה לדעתי כן משפיע על ערך האגח?
לשיטתי, מחיר האגח הזה אינו נגזר מההסתברויות אלא דווקא מההשוואה לשוק (עם מחם דומה). לדוגמא (פשטנית משהו - אך די אמינה) אם נבחר סמנים שהם ליברטי ג (יותר בטוח מאידיבי פת י ונסחר ב-17%+מדד == 20%)ואנגל משאבים ו (פחות בטוח מאידיבי פת י ונסחר בתשואה 20%+מדד==23%), הייתי אומר שהשווי ההוגן של אידיבי פת י הוא זה הגוזר תשואה של כ-20.5%, או במילים אחרות כ-76 אג לאגח.
הערה אחרונה - לטעמי, סיכון הוא עניין של מחיר. במחיר 60 אג לאגח, הביטחון שלי באגח היה כמעט מוחלט. במטרה לקבל תחושה, כיום 18% מהתיק שלי הוא אידיבי פת י (לאחר ההודעה על המכירה קניתי באחוזים נכבדים מהמזומן שהיה ברשותי). אז לא, ההשקעה הזו תופסת חלק נכבד מאוד מהתיק שלי (השנייה, לא הרבה מאחריה היאאנגל משאבים ו+ז התופסת 14% מהתיק), כי לדעתי במחירים שנידונו היא כלל לא היתה ספקולטיבית.
בברכה,