הי Jorge,
לגבי IDB פיתוח י. לדעתי המחיר כלכלית ממנו "אי אפשר להפסיד" הוא 75 אג (דרך אגב - מה שאומר שלדעתי IDB פיתוח עלולה בסנאריו קיצוני להגיע ל-0). אני מניח שביחס לשוק הייתי מתמחר את IDB פיתוח י ב-77 (כן, כל השוק נמוך בצורה אבסורדית). אם העיסקאות ימומשו (וכנראה שכן, המחיר לכלל תעשיות מאוד נמוך - מעיד על הנחישות להתנזל) המחיר הופך למחיר "פסיכולוגי" ולא כלכלי (ציינתי בהקשר זה את נאנט אגח ג) ולכן אני מעריך שאני מתחיל למכור ב-82 (אבל תלוי בשוק - הניתוח שלי נוטה לרוב לאזור ה-w.c אך בפרקטיקה אופתע מאוד אם לא כל החוב יוחזר בפיתוח).
בנוגע ל-IDB אחזקות אגח ד, איני מסכים לחלוטין עם הערכותיך. הסנאריו הסביר בעיני הוא שלפני התשלום הבא ל-ג', בעלי האגח הארוכות יעמידו את האגח לפירעון מיידי. הסדר בחברה עם הון עצמי כל כך שלילי (נכסית - שגדל עוד יותר בעקבות העיסקה האחרונה) לא יביא הרבה נחת למשקיעים. לדעתי, הסיכון הוא כמעט ודאי להפסדי הון מהמחיר היום (וגם זאת - אם יהייה הסדר). אנשים חושבים ש-IDB היא ספינת הדגל של דנקנר ולכן "גדולה מכדי ליפול". אני כמובן חושב אחרת, את המזומן מספינת הדגל הוא כבר לקח, IDB אחזקות הוא לדעתי פגר מהלך.
בסדר, אז בוא נתמחר את IDB פיתוח ב-w.c. לפי נכסי - נקודת הפתיחה היא http://www.calcalist.co.il/local/art...567344,00.html
IDBG: קשה מאוד להעריך, הנכסים ממונפים ולכן 600-
גנדן תיירות: אינו נכס אלא נטל ולכן 100-
כלל תעשיות: לפי מכירה 400-
כור: המצב היום (מאוד פלקטואטיבי) 50-
בתוך דסקש:
* מעריב: נטל ולא נכס 150-
* שופרסל: שווי שוק 200- (וגם זה לא ראוי - אך פרת מזומנים ולכן נשאיר זאת).
* סלקום: 700- (הערכה שלי, יכול גם להתברר כאופטימי)
כלומר בניתוח ריאלי פסימי אנו רואים פיחותים של כ-2B שקל מהשווי הנכסי וזהו לערך ההון העצמי. כלומר, לדעתי, IDB פיתוח אגח י הוא טוב. אידיבי אחזקות ד הוא הימור שלטעמי לא שווה יותר מ-20 אג.
בברכה,