x




מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

  1. #1
    הי redarmy,

    הדוחות לא טועים. צריך לדעת מה לחפש.

    1. אכן, יש לפטרוכימים רק 70M מניות אבגול. עם זאת, יש לפטרוכימים אופצייה לקנות (לערך במחיר 0) 60M מניות נוספות מבעל השליטה הקודם (מניות הפאנטום) ובסך הכל 130M.

    הערות לגבי אבגול:
    א. הדיבידנד הוא דיבידנד שמרני.
    ב. אבגול חברה מעולה וצומחת המשפרת את תוצאותיה מרבעון לרבעון.
    ג. להערכתי, לא ירחק היום ופטרוכימיים ימכרו אותה בפרמייה של עשרות אחוזים על השוק.


    2. בנוגע לשיעבודים לקרן, אין צורך להעריך - הכל כתוב. הקרן קיבלה שיעבוד שני על אלו המשועבדים לאחד הבנקים + 30M מניות בזן (מתוך ה-120M הלא משועבדות) ובסך הכל משאיר 90M מניות בזן לא משועבדות.


    לבסוף - ה מול ו (rema, redarmy)
    יש פה דילמה התלוייה בהנחות העבודה שלכם.

    ראשית redarmy, בנוגע לתשואות - צריך להבין שתשואות הן לא הכל. הם אינדיקטור, אך כך גם המח"ם, התשלומים השוטפים וזמני הפידיון. אני מביא לפה דיון קצרצר בנוגע למח"ם ותשואות (שהתקיים בנושא אחר:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    מה שכן מעניין לראות שם הוא התופעה הבאה: בעיקרון, ככל שהמח"ם ארוך יותר, המשקיעים דורשים ריביות גבוהות יותר (חוסר וודאות גבוה יותר). עם זאת, כאשר חברה/ממשלה מגיעה לחדלות פירעון, כל החובות מטופלים במחם זהה ולכן במחיר זהה (המשקף תשואה נמוכה יותר לאיגרות הארוכות).
    מתשואות האיגרות של המדינות השונות (ולצורך העניין - גם חברות) בתלות במחם, ניתן ללמוד את הסיכוי אותו נותנים הסוחרים בשוק לחדלות פירעון. בימים אלו ניתן לראות שיעור מאלף בנושא:
    יוון - התשואות יורדות במח"ם - השוק לא מאמין שהיא תחזיר את החובות גם לאחר ההסדר.
    ספרד - התשואות עולות במח"ם - השוק מאמין שהיא תחזיר את החובות (למרות התשואות הגבוהות).
    פורטוגל - התשואות עולות ולאחר מכן יורדות במח"ם - השוק חלוק בנושא החזר החובות (צופה בעיות בטווח הרחוק).

    סתם מעניין,
    בברכה,
    אגח ה או אגח ו תלויים בהערכות שלכם. כל פעילותה של פטרוכימיים בטווח הרחוק היא בזן (אני מעריך כי אבגול תמומש). באם לא יהייה שיפור משמעותי בפעילות בזן, ייתכן מאוד שהאגחים הרחוקים (בעלי הביטחונות) יפעלו לכיוון פירעון מיידי (ותהייה להם עילה). כעת צריכות להישאל שתי שאלות (כמו בכל ניתוח אגח):
    1. האם בזן תהפוך לרווחית מאוד ב-2013, עקב השיפורים והגז (שקול לשאלה: האם ישלמו? - תזרימי).
    2. אם (1) לא, תוך כמה זמן ידרשו האגחים הארוכים פירעון מיידי (שקול לשאלה: אם לא, אז כמה מתקבל? - נכסי).

    מצד אחד, אני אישית מאמין בבזן (נותן סבירות גבוהה ל-[1]). אך מצד שני, אני מעריך כי אם (1) לא יקרה, הכניסה לחדלות פירעון תתבצע ב-2014 (75% קרן לאגח ה - מחזיר השקעה, 20% קרן אגח ו - מחזיר 40% השקעה). כלומר, תחת ההערכות שלי - it's a tough one. למעשה, הבחירה בין השניים נגזרת בעיקר מההסתברות שאתם נותנים ל-(1) והערכתכם לגבי מה יקרה אם (1) לא מתקיים (ניתוח קלאסי של אגח בסיכון).

    אז ראשית - redarmy, אם אתה חושש מהסדרים (כפי שנאמר בפאנגאיה) - מציע שתמצא לך בית אחר (פאנגאיה הרבה יותר סולידית מפטרוכימים).

    שנית - אם בחרתם שהסיכוי מצדיק את הסיכון (זאת ההערכה שלי) והחלטתם שפטרוכימיים הוא האגח שלכם, תחליטו בעצמכם מה אתם מעדיפים. אוכל רק לאמר שאני לאחרונה מגדיל אחזקות בפטרוכימיים וללא העדפה ברורה (כיום, אני מחזיק את שני האגחים).


    בברכה,

  2. #2
    וזכות לרכישת כ 62.1- מיליון מניות אבגול(בערך פנימי של כ 62.5- מיליון ש"ח)
    אומנם נכון לרגע זה כאשר המניה נסחרת סביב 2.9 ש"ח מדובר על רווח פוטנציאלי של כ 120 מיליון, אבל עד למימוש של זה אם בכלל אני בספק אם האופציה הזאת תהיה שווה משהו(לא אני ולא אתה נביאים) כנ"ל לגביי מכירה של אבגול או חלוקת דיבידנד.

    לגביי ההשוואה לפאנגאיה, הצחק אותי, אתה מדבר על חברה שהכנסות שלה שוות להכנסות של מכולת ויש לה כמעט 200 מיליון שקל להחזיר לבעלי אג"חים וכל זה עם קרקעות בלה לה לנד(אין פה בכלל תחרות).

    לגביי הסדרות כמו שאתה אומר כל אחד ובחירתו שלו...
    נערך לאחרונה על ידי redarmy, 13.06.2012 בשעה 12:42

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות