פיראט,
כשאג"ח נסחר ב- 15% אתה מצפה מהחברה להעלות דוידנד או לקנות בעודפי הכסף שלה את האג"ח?
תראה, יש כאן או כשל שוק או משהו שכמה מקורבים יודעים שהאחרים עדין לא.
בלי קשר לירידות הרוחביות הקריסה בפטרוכימים חזקה יותר.
פיראט,
כשאג"ח נסחר ב- 15% אתה מצפה מהחברה להעלות דוידנד או לקנות בעודפי הכסף שלה את האג"ח?
תראה, יש כאן או כשל שוק או משהו שכמה מקורבים יודעים שהאחרים עדין לא.
בלי קשר לירידות הרוחביות הקריסה בפטרוכימים חזקה יותר.
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=787712
בז"ן מדווחת כי מתקן המיד"ן החל לפעול בכמות מסחרית
זה הרגע לו חכינו.
ב - 2013-2014 לבזן צפויה להיות "סופה מושלמת" חיובית -
מיד"ן פעיל - שיפור מרווחי זיקוק - יתרון תחרותי
חידוש אספקת גז - הורדת עלויות משמעותית שיביא לשיפור נוסף במרווחים
מהלך התייעלות בכ"א שנובע ממיזוג חברת הבת - כרמל אוליפינים
אם השוק העולמי יחזור לצמיחה ב - 2014 - המניה תעלה במאות אחוזים
היכולת שלפטרוכימיים לגייס הון יותר פשוטה מהנראה לעין כי לפי ההסכם שלה עם החברה לישראל:
* יש שיתוף פעולה ביןפטרוכימיים לחברה לישראל (שמחזיקה גם היא בבז"ן). במידה ופטרוכימיים תצטרך לשעבד מניות נוספות של בזן גם החברה לישראל תעמיד ביטחונות עבור פטרוכימיים
כך שיש לה יותר מניות לשעבוד עבור השליטה
היי tby, מדוע אתה מעדיף את מנייתבזן על פני האגח של חברת האם? אני גם בחנתי את שניהם בזמנו והתשואה של כ- 45% נראית הרבה יותר מבטיחה בסיכוי- סיכון. במידה ובזן תתפקד היטב פטרוכימיים ו נותנת תשואה גבוהה לאורך זמן. במידה ובזן לא תתפקד היטב גם בשנת 2014 לפטרוכימיים תהיה אפשרות לשעבד מניות שלה ושל חברה לישראל כדי למחזר חובות, ואילו המניה עלולה לדשדש. אשמח לשמוע את שיקוליך
אני לא מעדיף אחד על פני השני אני מחזיק בשניהם
הערכת השווי שלבזן לפני 6 חודשים היתה 2.4 מליארד דולר , עכשיו זה 1.7 מליארד דולר - התנודיות באומדן נובעת בעיקר ממרווחי זיקוק
אני מעריך שאנו בדרך ליציאה מהמשבר - בארה"ב יש סימנים ברורים של התאוששות - וזה יביא עליה בביקושים לתזקיקים ופלסטיקה - במקרה זהבזן שווה הרבה יותר מ - 2.4 מליארד
- האומדנים מהוונים עפ"י 11.5% ריבית - אך בפועל מכפיל הרווח יהיה משמעותית יותר גבוה בהתאוששות הכלכלה / בורסה.
בנוסף חברת הבת - כרמל אוליפיניים תהיה מועמדת להנפקה כאשר המחזור העיסקי יהיה בשיא וזה יישיא ערך נוסף לבעלי המניות שלבזן
בפטרוכימים אגח ו' יש אפשרות לרווח של 100% כרווח הון עד 2018 + 22 אג כריבית - כלומר 122 אג על 50 השקעה
עד 2018 להערכתיבזן תעלה יותר מ - 122% וחוץ מזה תשלם דוידנדים - עפ"י דוחות פטרוכימיים הצפי הוא 200 משח ב 2014 - חלק פטרוכימיים בדוידנד - כלל הדוידנד - 650 משח - תשואת דוידנד על בסיס המחיר היום - 13%.
אינני יודע לתפוס מניות בתחתית, אךבזן זה נייר העל מאפיינים המתאימים להשקעה ארוכת טווח ובמחיר מתאים .
בז"ן התחילה לקבל גז בימים אלו וזה משנה לחלוטין את מבנה העלויות ותזרים המזומנים - החברה סיימה פרויקט ענקי להשבחת מוצריה והתאמת הפעילות לגז ומהרבעון הנוכחי ( II 2013) הכל מתחבר יחדיו.
זה מצב שונה מהחברות הממונפות האחרות שהבנות בקשיים - כאן הבת מתחילה לפרוח
אני מניח שפדרמן יודע בדיוק מה אפשרי ומה לא - יש לו מזומן לשנה וזה יספיק - מניית בז"ן תתחיל לעלות , לייצר תזרים חזק שב 2014 שיותורגם לתזרים דוידנדים.
היה לנו דיון כאן עלפטרוכימיים אגח אל מול מניית בזן - שהיא חייבת לחלק מזומנים על מנת לתחזק את פטרוכימיים - לדעתי היום המניה מאוד מעניינת.
תודה רבה. החכמתי. לא הכרתי את כל הערכות השווי הללו. בנימה זו, אם אתה מאמיןבבזן ומאמין שבהערכה שמרנית שווה מעל 9 מיליארד ש״ח אז למה לא להשקיע במניה של פטרוכימיים? היא נסחרת בשווי נמוך מ-200M ובהנחה של פירעון אגחים שוטף בעזרת דיבידנד מבזן בשילוב עם אחזקה באבגול ( זניח) לחברה יש פוטנציאל שווי עצום. אני אישית נמנע מזה כי אני לא עד כדי כך בטוח בשווי של בזן, וזה בניגוד לפוזיציה דומה שנכנסתי אליה בביקומיוניקיישנס מול בזק
נערך לאחרונה על ידי kelazar, 03.12.2012 בשעה 17:15
זה עניין של תזמון ומינוף - כרגעאז למה לא להשקיע במניה של פטרוכימיים? היא נסחרת בשווי נמוך מ-200M ובהנחה של פירעון אגחים שוטף בעזרת דיבידנד מבזן בשילוב עם אחזקהבאבגול ( זניח) לחברה יש פוטנציאל שווי עצום פטרוכימיים היא אופציה על בזן, אך אופציה שיכולה להיגמר ב - 0 במקרה של הסתבכות . אני לא פשוט לא רוצה להיות ממונף עכשיו - יש עוד הרבה אי וודאות